Gi en gave
Meny
Last ned
Gi en gave

Venner, fotball og Jesus

Disse to smilende kameratene, Adam og Luke, går på Youth Club i nærheten av Penrith i Nord-England. Ungdomsklubben er startet for å la flere unge i England bli kjent med kristen tro og Jesus.
Tilbake

Ungdomsklubb

Nå er det 15-20 ungdommer som jevnlig møtes på ungdomsklubben på samfunnshuset i Greystoke ved Penrith. Guttene elsker fotball, og inngangspartiet til samfunnshuset blir brukt til å trikse og spille små kamper. Dette kan fort gå utover varene i den provisoriske kiosken som settes opp hver fredag. Det må jo gå an å kjøpe litt godsaker også når en har det kjekt sammen.

Men ungdomsklubben handler om mer enn godterier og fotball. På slutten av kvelden samles hele gjengen for å høre om noe Jesus sa eller gjorde, og hva det betyr for oss i dag.

Luke sier at han har lært mye om Jesus gjennom ungdomsklubben, og Adam tilføyer at han nå vet at Gud tilgir oss for de dårlige tingene vi gjør, om vi ber ham om det.

Kjenner ikke Jesus

Av de ungdommene vi kommer i kontakt med gjennom misjonsarbeidet i England, er det svært få som kjenner særlig til kristen tro, kirken eller Jesus. Det prøver vi å gjøre noe med i ungdomsklubben.

Gjennom dette arbeidet satser vi også på at ungdommene skal bli kjent med flere kristne. Det kan de for eksempel bli under «Celebration day», som er en storsamling for ungdom fra hele Carlisle bispedømme. Målet er at ungdommene skal oppleve at de er en del av et større ungdomsfellesskap enn i sin lokale kirke, og at de skal bli oppmuntret til å følge Jesus. Luke og Adam er svært glade for at de får være med på dette.

Synes du det er viktig at vi bringer evangeliet tilbake til Europa? Da kan du nå, sammen med NMS, få være med å gjøre Jesus kjent blant ungdom i Carlisle bispedømme. Det var fra England vi fikk evangeliet til Norge i sin tid. Nå kan vi være med å bringe det tilbake dit.

Hva gjør NMS her?

Hovedfokuset er arbeid blant kirkefremmed ungdom i alderen 11-18 år. De siste 50 årene har det  i England vært en veldig stor nedgang i antall unge  involvert i kirken. I 2010 hadde det gått så langt at bare 235 ungdommer i Cumbria fylke var involverte i kirken én gang i måneden eller mer.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp