Gi en gave
Meny
Foto: Andreas Granerud (illustrasjonsfoto) Last ned
Gi en gave

Føler seg ikke lenger alene

Rebecca (16) gruer seg så hun kjenner det i magen. Hun har akkurat flyttet, og hun kjenner ikke folk på det nye stedet. Hvordan skal hun klare den nye hverdagen?
Tilbake

Det er mandag, og Rebecca drar fra familiems nye hjem inn til sentrum i Penrith (Nord-England). Der får hun øye på en kafé som hun synes ser kul ut. Siden hun ikke har annet å gjøre velger hun å gå inn.

Lavterskel

Det viser seg at kafeen er del av kirkens lavterskel-ungdomsarbeid. En tidligere businessmann kjøpte et bygg midt i sentrum til dette formålet, og kafeen samler ungdom som kan ha det kjekt sammen etter skoletid. Det er investert i biljardbord, x-box og diverse utstyr for å lage kunst. I tillegg serveres det varm kakao og noe å spise, slik at ungdommene ikke trenger å dra hjem først. De kan komme rett etter skoletid. Mandagskafeen fungerer som en ungdomsklubb og har ikke et spesielt misjonerende uttrykk, selv om alle vet at det er en del av kirkens prosjekt. Det gjenspeiles for eksempel i musikken som spilles. Ungdomsarbeidet drives av kirken sammen med NMS. Kafeen fungerer glimrende som et første steg inn mot kirke og utforsking av kristen tro – for de som ønsker det.

I England har kirken de senere år strevd med nyrekruttering. Kirkesøkningen går ned, og antallet mennesker som ikke kjenner Jesus øker.

Nytt liv

Rebecca fant seg fort til rette på kafeen og ble kjent med de andre. Da sommeren kom ble ungdommene på mandagskafeen invitert med på «Soul Survivor», en kjempestor kristen ungdomsfestival i Storbritannia. Rebecca hadde ikke nok penger til å være med, men hun fant råd! Hun bakte kjeks som hun solgte i kafeen for å dekke egenandelen til turen. På «Soul Survivor» valgte Rebecca å ta imot Jesus! Hun ble også kjent med andre unge kristne, blant andre Cloe, som var med i en av de andre gruppene som NMS er med på å støtte gjennom arbeidet i Penrith. I tillegg til å hjelpe til med å servere og stå bak disken i kafén på mandagene, valgte Rebecca også å bli med i cellegruppen sammen med Cloe. Hun føler seg ikke ny og alene mer. Hun har fått et nytt liv.

I England har kirken de senere år strevd med nyrekruttering. Kirkesøkningen går ned, og antallet mennesker som ikke kjenner Jesus øker. Dette gjøres det nå noe med. Sammen med NMS kan du være med på å formidle troen på Jesus til en ny generasjon kirkefremmede i nabolandet vårt i vest!

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp