Gi en gave
Meny
Foto: Kristian Tjemsland Last ned
Gi en gave

Aldri hørt om Jesus

Er du blant dem som tror at de fleste kjenner til kristendommen her i Europa? Da skal du få møte engelske Jordan. Han hadde aldri tidligere hørt om Jesus.
Tilbake

Første gang

Jordan har ingen kristen bakgrunn. Det har heller ikke foreldrene hans. De fleste ungdommene vi kommer i kontakt med i misjonsarbeidet i England er tredje til femte generasjons kirkefremmede. For Jordan og kameratene er kakao- og fotball-gruppa det første møtet de har hatt med kristne, og den aller første gangen de hører evangeliet.

Etter omtrent to år med kakao og fotball utenfor St. Barnabas kirke i Carlisle, har vi det siste året samlet en liten guttegjeng inni kirken i en times tid før vi går ut til fotballen. Dette er et stort privilegium, og et av ukas høydepunkt.

Aldri lest Bibelen

Etter en lett middag tar vi en god drøs. Jordan er med. Han er ikke blant de mest selvsikre, men nå kjenner han oss og er trygg på oss. Etter maten og praten skal vi lese i Lukasevangeliet. Ingen av guttene har tidligere lest et eneste ord i Bibelen. Men nå får de lese, og på den måten får de bli kjent med Jesus. De får lese om hva han gjorde og gjør og oppleve at Gud virkelig elsker oss mennesker. Også fotballgutter fra Carlisle.

Ingen av guttene har tidligere lest et eneste ord i Bibelen.

Setter spor

Jordan synes det er interessant. Men han tror ikke ennå. Likevel forteller han at denne gruppen betyr mye for ham, og hadde det ikke vært for St. Barnabas kirke, hadde ikke han turt å søke seg inn på musikklinja på videregående. Han har alltid vært interessert i musikk og vært en gutterom-rapper.

Likevel har han aldri våget gjøre noe mer ut av det. Men sammen med ungdomslederen i St. Barnabas har han jobbet med å arrangere et par «Open Mic Nights» (Åpen-mikrofon-kvelder) i kirken. Og dette ga ham både selvtillit og pågangsmot. Neste skritt var at han våget å søke seg inn på videregående. Han er den første i familien som satser på videre utdanning. Stolt inviterte han noen av ungdomslederne i kirken til sin første skolekonsert.

Bli  med å dele tro

Ungdomsarbeidet i Carlisle er fremdeles i begynnerfasen. Det handler om å gi evangeliet til Jordan og de andre i den oppvoksende generasjon i Nord-England. Dette er noe du kan få være sammen med oss om. Jordan og kameratene hans har funnet seg et viktig møtepunkt i kirken. Og vi takker for at du vil være med på å dele troen på Jesu med kirkefremmed ungdom i England!

Hva gjør NMS i England

Hovedfokuset er arbeid bland kirkefremmed ungdom i alderen 11-18 år. De siste 50 årene har det  i England vært en veldig stor nedgang i antall unge  involvert i kirken. I 2010 hadde det gått så langt at bare 235 ungdommer i Cumbria fylke var involverte i kirken én gang i måneden eller mer.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp