Hva NMS muliggjør

Siden oppstarten i 2010 har målet for Network Youth Church (NYC) vært å ha en NYC i alle de 11 prostiene i Carlisle bispedømme. Pr juni 2018 var det etablert NYC i 10 av de 11 prostiene, og denne 10., Brampton NYC; det nordligste prostiet i bispedømmet, kom i gang mye takket være støtte fra NMS.

Her forteller Brampton NYC- leder; Ruth Hutchinson, om arbeidet hun har startet og bygger opp:

 

Bildet viser Brampton NYC- leder, Ruth Hutchinson

Ruth Hutchinson

«Da jeg først startet i Brampton prosti, begynte jeg med å møte folk og bli kjent med dem. Noen av disse var ungdommer, men jeg visste at det beste stedet for å arbeide med og møte flere unge var på skolen. Så jeg kontaktet skolen og spurte om jeg kunne bruke tid sammen med ungdommene i friminutt og lunsjpausene. Jeg følte at NYC kunne være med og hjelpe og støtte de unge på skolen, og spesielt ungdommene i år 7 som akkurat har startet på ungdomsskolen. Skolen lot meg få lov til å komme inn og bruke tid i oppholdsrommene, matsalen og steder der elevene er, for å snakke med dem og gjøre aktiviteter sammen med dem. Jeg har nå gjort dette siden oktober, og jeg har gledet meg over å bli kjent med de forskjellige ungdommene jeg har møtt.

 

På skolen gjør jeg mange ulike ting. Jeg prater med, og støtter enkeltelever når de deler det de synes er vanskelig med skoen, jeg spiller UNO eller gjør andre aktiviteter og leker i smågrupper med elever og jeg deler ut en ukequiz for å engasjere større grupper av elevene. Rundt 60 av disse quizene blir delt ut hver uke til elever i år 7 og 8, som er 11- 13 år gamle. I tillegg til disse aktivitetene, som foregår i elevenes oppholds værelser, er jeg med og driver skolelag på torsdager sammen med NISCU, som informeres om på quiz- arkene. Skolelaget kombinerer leker, konkurranser og aktiviteter med diskusjoner over temaer som berører unge i dag. Hver uke ser vi på et emne fra et kristent ståsted hvor elevene deler sine synspunkter, og vi ser på den kristne troen og hvordan vi kan leve den ut i verden i dag.

Å få være inne på skolen på denne måten har gjort at jeg har kunnet bli kjent med og få gå sammen med ungdom, og det gjør at de også kjenner meg igjen på eventer som utenfor skolen. Nylig fortalte skolen meg hvor mye de setter pris på at jeg har vært der.»

 

 

Tekst: Ruth Hutchinson, oversatt til norsk: Solgunn P. Smith

 


 

I starten av mars fikk vi være med da NMS og Carlisle bispedømme signerte avtaler for videre samarbeid, samt at Carlisle og Stavanger bispedømmer gjorde det samme. Vi gleder oss over denne relasjonen vi har, til begge bispedømmer, og ser fram til å fortsette arbeidet sammen.

Bildet viser fungerende biskop i Stavanger, Anne Lise Ådnøy, NMS England- misjonær, Kristian Tjemsland, landsstyreleder i nms, Helge Gaard, og Carlisle biskop, James Newcome.

Avtalene er signert!
fv: Fungerende biskop i Stavanger bispedømme; Anne Lise Ådnøy, NMS England misjonær; Kristian Tjemsland, landsstyreleder i NMS; Helge Gaard, og biskop i Carlisle bispedømme; James Newcome.

 

Les innlegget →

Ledertreningslabyrinten

I fjor vår begynte alle vi NYC (Network Youth Church) ledere en prosess med å utforske hvordan vi kunne tilby ledertrening til våre ungdommer. I alle prostiene er NYCene fremdeles relativt små, med kanskje bare en håndfull unge ledere i hver menighet. Derfor har vi sammen utviklet et opplegg som vi kaller «Leadership Labyrinth» som har både en lokal og en regional del. Lokalt i NYCene har vi laget en kortstokk med kort fra A-Z, med ett tema på hvert kort. Hvert kort har et relevant bibelsted, en kort refleksjon og noen diskusjonsspørsmål. Temaene er varierte, men har med å være en leder, som f.eks. tilhørighet, aksept, bruke talenter, osv. Disse kortene bruker vi sammen med lederne rett før eller etter resten av ungdommene er der.

 

Etter de har gått gjennom minst ti kort får de tilbud om å reise og oppleve en annen NYCs arbeid. Dette for å gi dem en bredere forståelse av hva Gud gjør i bispedømmet, men også for at de skal kunne få være med å lede noe ganske annerledes. Etter ny runde med kort får de så tilbud om en ledertreningsweekend hvor unge ledere fra alle ti NYCer samles.

Bildet viser en gruppe ungdommer som har vært på et ungdomsarrangement i England

Illustrasjonsbilde.

I november arrangerte vi den første av disse weekendene. Vi hadde ca. 20 ungdommer fra 4 NYCer som var med på pilot prosjektet. Det var utrolig spennende å få se disse ungdommene få oppdage mer av hva Gud har for dem. For eksempel fikk de utforske mer om hvilken lederstil som passer dem best (lede foran eller bakfra?), utfordre seg selv ved å se hvor mange bruskasser de kunne stable og de jobbet i team i kanoer for å se viktigheten av samarbeid.

 

Vi er spente på hva Gud gjør i denne neste generasjonen av ledere. Vi vet at det er de som er de beste misjonærene til sine egne ikke-kristne venner. Be sammen med oss om at disse unge lederne må vokse i både tro og kjærlighet til sine venner i sin lokale NYC mens de hele tiden peker på Jesus.

 

Les innlegget →

Nytt år med nye muligheter

Kalenderen sier 2019, vi er halvvegs inn i januar, og vi har allerede rukket å ha alle ettåringene samlet for infield i London.

Bildet viser noen av ettåringene, sammen med misjonær Leah, i gang med kortspillet "Exploding kittens".

Her er ettåringene med Leah igang med en runde «Exploding kittens».

NMS sitt ettåringsprogram, ucrew, sender unge voksne ut til tjeneste både til og fra land nms samarbeider med. I år er ettåringene sendt til fem land i Europa, og de er sendt fra Norge, Estland, Frankrike, England og Brasil. I forkant av at de reiser ut har de to uker sammen på Hald i Mandal, hvor de får undervisning, får snakket om forventninger og hva som vil møte dem, og får bli kjent med hverandre. I løpet av året er det to til slike «storsamlinger»; en som nå har vært i januar, og en i slutten av året i juni.

 

Bildet viser ettåringen Aleksandra i gang med å åpne sin "secret Santa"- gave.

Estland- ettåring Aleksandra i gang med å åpne sin «secret Santa»- gave.

Bildet viser tre ettåringer som til vanlig er i Estland, Frankrike og England.

Ettåringene Ingvild, i Estland, Silje, i Frankrike, og Justine, i England.

Bildet viser ettåring Hanna med et spillkort som ligner til forveksling på ettåring Rodlofo som sitter sammen med henne.

Ettåring Hanna har funnet et kort i spillet som ligner til forveksling på ettåring Rodolfo.

Da vi møttes i London etter nyttår hadde vi ikke sett flere av ettåringene siden vi dro hver til vårt land i september, og det var veldig fint å møte alle igjen, høre historier fra liv og tjeneste, og bli oppmuntret av deres mestringer og bragder. De har alle lært mye, selv om de «bare» har vært ute i 4 måneder, og de har alle vokst og utviklet seg siden de dro i september. Nå venter 7 måneder til før de returnerer hjem, og det er spennende å høre historier fra tidligere ettåringer om hvordan dette året er med og former dem, preger dem og utvikler dem som mennesker, ledere og ikke minst disipler lenge etter at ettåringsåret deres er omme.

Bildet viser mesteparten av ettåringsgjengen på undergrounden i London.

 

Dersom du eller noen du kjenner tenker det kunne vært spennende å tjene i et annet land et år; ta kontakt med leder for ucrew, Kristian Mjølsneset, eller søk her. Fristen for å søke om å bli ucrew skoleåret 19/20 er 1. mars.

Les innlegget →

Julekalenderen

Det er blitt desember, julepynten er oppe i byen, og dagene telles ned. I år hjelper vi ungdommene våre å korte ned ventetiden med vår egen julekalender.

I de ulike ungdomsgruppene vi er involvert i har vi ungdommer som vi har blitt bedre kjent med, som trofast møter opp, og som viser interesse for det vi gjør. Vi tenkte derved at vi ville lage vår egen julekalender nettopp for disse ungdommene, hvor vi kunne investere litt ekstra i dem, oppmuntre dem og utfordre dem.

Kalenderen inneholder ulike kategorier; vi har noen YouTube- klipp som forteller om julens budskap og julens verdier (deriblant denne, som har bragt fram tårene hos flere av oss), vi har sitater fra kjendiser som uttrykker sin tro, vi har sitater fra sanger, vi har personlige oppmuntringer til hver av dem, vi har utfordringer til å hjelpe dem å uttrykke generøsitet, og, ikke minst, vi har juleevangeliet. Samtidig har vi en chat gående med dem hvor vi reflekterer og utfordrer dem om dagens «luke».

Til nå har vi fått overveldende positive tilbakemeldinger fra ungdommene, og gode, og reflekterte svar på spørsmålene vi har stilt dem i chatten. De synes også å sette veldig stor pris på de personlige oppmuntringene de har fått, som viser at det ikke tar så mye for å bety noe for disse ungdommene.

Måtte Immanuel; han som er Gud Med Oss, bli synlig for ungdommene våre denne advent!

 

 

 

Tekst: Solgunn P. Smith

Les innlegget →

Følg
bloggen

Få varsel om nye blogginnlegg på e-post.


Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp