Passion play

For et år siden fikk vi en forespørsel om vi ville være med og arrangere et arrangement kalt Passion Play i sentrum av Carlisle i år, lørdag før palmesøndag. Arrangementet skulle være økumenisk og felleskirkelig med forestilling, stands og ulike steder hvor folk kunne engasjere seg og det var et ønske at det skulle være tilbud til voksne så vel som ungdom denne dagen, hvor vi skulle lede ungdomsdelen. Det var fint som Network Youth Church å bli anerkjent på denne måten, men vi tenkte at det kanskje ikke ville være så mange ungdommer ute en lørdag formiddag i påskeferien, og ville derfor gjerne gjøre ting på «vår» måte.

I ungdomsarbeidet vårt liker vi best når vi får være «ute» og møte ungdommene der de er, og derfor tok vi utgangspunkt i det når vi planla ungdomsopplegget for Passion Play. Vi la derfor mer vekt på å prøve og engasjere ungdommene vi ville treffe på heller enn å bruke mye ressurser på å lage til en mini ungdomsklubb, og fikk derfor laget til 100 gaveposer med innhold vi tenkte kunne appellere. I posen hadde vi en powerbank med inskripsjonen «life to the full», med henblikk på Jesu ord i Johannes 10: 10, så om ikke annet ville ungdommene i alle fall få med seg det budskapet hjem. For å få gaveposen måtte ungdommene i gjennom en slags «sporlek», og slik fikk vi utnyttet tiden vi fikk sammen med ungdommene før de stakk videre. Vi hadde også besøk av et UTeam fra Ålgård i Rogaland denne samme helga, og det var flott å ha hjelp også fra dem i sporleken.

Les innlegget →

Weekend med Carlisle- og Solway NYC

Den tredje helga i mars fikk ungdommer fra Carlisle NYC og naboprostiet; Solway NYC, muligheten til å bli med på en weekend til Knock. Weekenden var fylt med leker, aktiviteter, og viktigst av alt: glede og Gud!

På fredagen etter at vi hadde ankommet og rigget til, ble weekenden offisielt startet med en lek for hele gjengen. Ungdommene ble «Bibelsmuglere» og lederne «politi», men i stedet for ekte bibler smuglet de glow sticks. Grunnet det fantastiske engelske været var dette et godt valg, og armeen av sølete støvler som fylte gangen etterpå understreket dette. Reglene for leken ble glemt innen fem minutter var gått, men det var ikke så viktig. Etter leken var ferdig følte alle at de var del av teamet og weekenden fikk sådan en god start.

På lørdagen, etter en god natts søvn, noen aktiviteter og «tenkerom», ble ungdommene tatt med til Appelby sentrum hvor de fikk muligheten til å være med på en vid lek. Leken hadde oppgaver med alt fra å finne gatenavn til å skrive oppdiktede historier om de mystiske navnene de fant på slottsdøra. Etter leken var den lokale kirka full av våte, men glade ungdommer, som på trass av øsende regn hadde hatt det gøy! Dagen endte med teamleker som inkluderte huskeleker, biblequiz og en nerfgevær- konkurranse!

Søndag morgen var frokostbordet fullt av trøtte fjes. Denne tredje dagen inneholdt likevel flere aktiviteter og workshops, og selv om energinivået var lik null, var den siste dagen likevel en opplevelse!

Les innlegget →

Hva NMS muliggjør

Siden oppstarten i 2010 har målet for Network Youth Church (NYC) vært å ha en NYC i alle de 11 prostiene i Carlisle bispedømme. Pr juni 2018 var det etablert NYC i 10 av de 11 prostiene, og denne 10., Brampton NYC; det nordligste prostiet i bispedømmet, kom i gang mye takket være støtte fra NMS.

Her forteller Brampton NYC- leder; Ruth Hutchinson, om arbeidet hun har startet og bygger opp:

 

Bildet viser Brampton NYC- leder, Ruth Hutchinson

Ruth Hutchinson

«Da jeg først startet i Brampton prosti, begynte jeg med å møte folk og bli kjent med dem. Noen av disse var ungdommer, men jeg visste at det beste stedet for å arbeide med og møte flere unge var på skolen. Så jeg kontaktet skolen og spurte om jeg kunne bruke tid sammen med ungdommene i friminutt og lunsjpausene. Jeg følte at NYC kunne være med og hjelpe og støtte de unge på skolen, og spesielt ungdommene i år 7 som akkurat har startet på ungdomsskolen. Skolen lot meg få lov til å komme inn og bruke tid i oppholdsrommene, matsalen og steder der elevene er, for å snakke med dem og gjøre aktiviteter sammen med dem. Jeg har nå gjort dette siden oktober, og jeg har gledet meg over å bli kjent med de forskjellige ungdommene jeg har møtt.

 

På skolen gjør jeg mange ulike ting. Jeg prater med, og støtter enkeltelever når de deler det de synes er vanskelig med skoen, jeg spiller UNO eller gjør andre aktiviteter og leker i smågrupper med elever og jeg deler ut en ukequiz for å engasjere større grupper av elevene. Rundt 60 av disse quizene blir delt ut hver uke til elever i år 7 og 8, som er 11- 13 år gamle. I tillegg til disse aktivitetene, som foregår i elevenes oppholds værelser, er jeg med og driver skolelag på torsdager sammen med NISCU, som informeres om på quiz- arkene. Skolelaget kombinerer leker, konkurranser og aktiviteter med diskusjoner over temaer som berører unge i dag. Hver uke ser vi på et emne fra et kristent ståsted hvor elevene deler sine synspunkter, og vi ser på den kristne troen og hvordan vi kan leve den ut i verden i dag.

Å få være inne på skolen på denne måten har gjort at jeg har kunnet bli kjent med og få gå sammen med ungdom, og det gjør at de også kjenner meg igjen på eventer som utenfor skolen. Nylig fortalte skolen meg hvor mye de setter pris på at jeg har vært der.»

 

 

Tekst: Ruth Hutchinson, oversatt til norsk: Solgunn P. Smith

 


 

I starten av mars fikk vi være med da NMS og Carlisle bispedømme signerte avtaler for videre samarbeid, samt at Carlisle og Stavanger bispedømmer gjorde det samme. Vi gleder oss over denne relasjonen vi har, til begge bispedømmer, og ser fram til å fortsette arbeidet sammen.

Bildet viser fungerende biskop i Stavanger, Anne Lise Ådnøy, NMS England- misjonær, Kristian Tjemsland, landsstyreleder i nms, Helge Gaard, og Carlisle biskop, James Newcome.

Avtalene er signert!
fv: Fungerende biskop i Stavanger bispedømme; Anne Lise Ådnøy, NMS England misjonær; Kristian Tjemsland, landsstyreleder i NMS; Helge Gaard, og biskop i Carlisle bispedømme; James Newcome.

 

Les innlegget →

Ledertreningslabyrinten

I fjor vår begynte alle vi NYC (Network Youth Church) ledere en prosess med å utforske hvordan vi kunne tilby ledertrening til våre ungdommer. I alle prostiene er NYCene fremdeles relativt små, med kanskje bare en håndfull unge ledere i hver menighet. Derfor har vi sammen utviklet et opplegg som vi kaller «Leadership Labyrinth» som har både en lokal og en regional del. Lokalt i NYCene har vi laget en kortstokk med kort fra A-Z, med ett tema på hvert kort. Hvert kort har et relevant bibelsted, en kort refleksjon og noen diskusjonsspørsmål. Temaene er varierte, men har med å være en leder, som f.eks. tilhørighet, aksept, bruke talenter, osv. Disse kortene bruker vi sammen med lederne rett før eller etter resten av ungdommene er der.

 

Etter de har gått gjennom minst ti kort får de tilbud om å reise og oppleve en annen NYCs arbeid. Dette for å gi dem en bredere forståelse av hva Gud gjør i bispedømmet, men også for at de skal kunne få være med å lede noe ganske annerledes. Etter ny runde med kort får de så tilbud om en ledertreningsweekend hvor unge ledere fra alle ti NYCer samles.

Bildet viser en gruppe ungdommer som har vært på et ungdomsarrangement i England

Illustrasjonsbilde.

I november arrangerte vi den første av disse weekendene. Vi hadde ca. 20 ungdommer fra 4 NYCer som var med på pilot prosjektet. Det var utrolig spennende å få se disse ungdommene få oppdage mer av hva Gud har for dem. For eksempel fikk de utforske mer om hvilken lederstil som passer dem best (lede foran eller bakfra?), utfordre seg selv ved å se hvor mange bruskasser de kunne stable og de jobbet i team i kanoer for å se viktigheten av samarbeid.

 

Vi er spente på hva Gud gjør i denne neste generasjonen av ledere. Vi vet at det er de som er de beste misjonærene til sine egne ikke-kristne venner. Be sammen med oss om at disse unge lederne må vokse i både tro og kjærlighet til sine venner i sin lokale NYC mens de hele tiden peker på Jesus.

 

Les innlegget →

Følg
bloggen

Få varsel om nye blogginnlegg på e-post.


Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp