Tilbake til nms.no Englandblogg
Meny
Foto: Stina Neergård Last ned

Hva gjør vi i England?

Her kan du lese mer om arbeidet vårt i England.

Hva gjør NMS her?

De siste 50 årene har det vært en veldig stor nedgang i antall unge som er involverte i kirken i England. I 2010, da samarbeidet mellom NMS og Carlisle bispedømme startet, var bare 235 ungdommer (av en befolkning på 500 000) i kontakt med lokalt menighetsarbeid en eller flere ganger per måned. Hovedfokuset er arbeid blant ungdom i alderen 11-18 år. Vi etablerer nye møtesteder for ungdom hvor de får muligheten til å bli kjent med Jesus og troen.

KIRKE PÅ NY MÅTE

«Network Youth Church» er navnet på ungdomsarbeid/-menigheter som nå er etablert i ti av de elleve prostiene i Carlisle bispedømme. Det handler om å bygge relasjoner til ungdom som andre kirker ikke har kontakt med. I byen Carlisle deles det for eksempel ut kakao i parken som en første kontakt. I 2019 var nærmere 2000 ungdommer involvert i lokalt menighetsarbeid i bispedømmet. Det drives også ledertrening for unge, lokale ledere.

SAMARBEID

De nye ungdomsmenighetene i Den engelske kirken samarbeider med de tradisjonelle menighetene om barne- og ungdomsarbeid; søndagsskole, ungdomsklubber, smågrupper, ulike typer tweens-arbeid og skolelag. Det er også samarbeid med andre lokale aktører.

STØRRE FELLESSKAP

En eller to ganger i året arrangeres samlinger for ungdommene fra flere prostier. Det legges vekt på å få med også de man bare sjelden er i kontakt med. Aktivitetene er varierte. Målet er at ungdommene skal ha det gøy, samtidig som de blir kjent med hverandre – og får en mulighet til å snakke om tro.

MISJONÆRER OG ETTÅRINGER

NMS har for tiden ikke misjonærer i England. I tillegg engasjeres hvert år unge voksne fra flere land til ettåringstjeneste i menigheter i Carlisle bispedømme. De bidrar til menighetenes arbeid blant barn og unge i lokalmiljøet. Mange av ettåringene blir rekruttert via NMS sitt ettåringsprogram Ucrew. I 2020 ble første engelske ettåring sendt fra England til Estland.

Om England

England, Wales, Skottland og Nord-Irland utgjør kongedømmet Storbritannia. Storbritannia var på begynnelsen av 1900-tallet sentrum for et verdensimperium. Avkoloniseringen etter 2. verdenskrig har gjort det til et mer vanlig land, men innflytelsen i internasjonal sammenheng er fortsatt stor. Storbritannia har sterke bånd til sine tidligere kolonier, og mange innflyttere fra disse landene har bidratt til å gjøre landet multikulturelt. En sterk velferdsstat gjør sitt til at landet har en av verdens høyeste levestandarder, selv om det engelske samfunn er uvanlig skarpt klassedelt. Vårt arbeid er fokusert i Cumbria fylke, helt på grensen til Skottland. Cumbria er det tynnest befolkede fylket i England. Bortsett fra Carlise by og noen få tettsteder, er det veldig landlig med seks ganger så mange sauer som mennesker. Postman Pats hjembygd er inspirert av Longsleddale Village midt i fylket og gir faktisk et veldig godt bilde av hvordan store deler av fylket ser ut.
  • Innbyggertall: 66,5mill.
  • Religion: 59,5 % kristne, 4,4 % muslimer, 1,3 % hinduer, 34,9 % andre/uspesifisert/ingen
  • Næringsveier: Tradisjonelt: Industri. De siste tiårene: Finans, forsikring, investering og turisme. I tillegg: Omfattende oljeindustri.
  • Levekår: Landet har en av verdens høyeste levestandarder, men det er økende forskjeller.
  • Styresett: Konstitusjonelt monarki Kilder: www.fn.no, Globalis, wikipedia og SNL

Lenker


Historier fra England

Føler seg ikke lenger alene

Rebecca (16) gruer seg så hun kjenner det i magen. Hun har akkurat flyttet, og hun kjenner ikke folk på det nye stedet. Hvordan skal hun klare den nye hverdagen?

Venner, fotball og Jesus

Disse to smilende kameratene, Adam og Luke, går på Youth Club i nærheten av Penrith i Nord-England. Ungdomsklubben er startet for å la flere unge i England bli kjent med kristen tro og Jesus.

Aldri hørt om Jesus

Er du blant dem som tror at de fleste kjenner til kristendommen her i Europa? Da skal du få møte engelske Jordan. Han hadde aldri tidligere hørt om Jesus.

Nyheter fra England

40 år med Europa-misjon

I år er det 40 år siden NMS sendte sine første misjonærer til Frankrike.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp