Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Rettighetsarbeid i Pakistan

Kontakten til Pakistan for NMS blir stadig sterkere. Mandag 5.februar møtte seniorrådgiver Åslaug Ihle Thingnæs ledere i CLAAS (Centre for Legal Aid, Assistance and Settlement) i London for å drøfte det videre samarbeidet, og eventuell utvidelse av det.
Les mer

Årets juleparade i Lahore

Tradisjonen tro markerte søndagsskolebarn i Lahore, Pakistan, jula med opptog i gatene og julespill. Den nye biskopen, Azad Marshall, deltok også. Vi ønsker å formidle evangeliet om fred til alle folk og nasjoner, sier lederen for søndagsskolen i bispedømmet, Yousaf Samuel.
Les mer

Utviklingen i Pakistan bekymrer

Menneskerettighetskomiteen i det pakistanske senatet vil prøve å forhindre misbruk av blasfemiloven. Lederen i komiteen, senator Nasreen Jalil, sier at uskyldige mennesker har blitt feilaktig anklaget og straffet for blasfemi.
Les mer

Stillingsannonse - kun for minoriteter

I en oversikt over ledige stillinger i helsevesenet i Pakistan er det listet opp mange ulike jobber og kvalifikasjonene som kreves for disse. For den dårligst betalte jobben - sweeper/ vaskehjelp - er det en ekstra tilføyelse: Bare ikke-muslimer kan bli ansatt.
Les mer

Religionsdialog på kvinnekonferanse i Pakistan

24.mai møttest kvinner frå fleire distrikt i Peshawar 'fylke' til første samling for det dei har kalla "Toleranse og inter religiøs harmoni". Hinduar, sikhar, muslimar (både sunni og shia) og kristne var saman ein heil dag til foredrag og samtalar.
Les mer

Biskop Humphrey Peters, ny leiar i Den pakistanske kyrkja

Valet på ny leiande biskop i Den pakistanske kyrkja, CoP, fall på biskop Humphrey Peters som no er biskop i Peshawar. NMS har nære relasjonar til biskop Humphrey og gler seg over eit godt val for ei kyrkje som er sterkt pressa.
Les mer

Jesus lever i Pakistan

Jesus lever var motto da 1500 barn fra 32 søndagsskoler i og rundt Lahore var samlet til "Fargerik dag", et årlig arrangement i bispedømmet.
Les mer

Bruk stemmen deres for å hjelpe oss!

- Vi ber innstendig om at dere svarer på ropet fra oss, sa biskop Mano Rumalshah da han møtte NMS og andre av Church of Pakistan CoP) sine partnere. - Kristne i Pakistan lever under svært vanskelige kår, og det synes som om vi er glemt av omverdenen.
Les mer

NMS styrker kontakten til Pakistan

Relasjonen mellom NMS og Pakistan er kraftig styrka etter eit møte i Helsinki mandag. Der møtte biskopen i Peshawar, Humphrey Peters representantar for Finsk Evangelisk Misjonsselskap (FELM) og NMS, Elisa Nousiainen og Åslaug Ihle Thingnæs, og dei vart samde om å gå vidare med å oppretta eit kurs- og retreatsenter for kyrkjeleg tilsette i bispedømet.
Les mer

Norges ambassadør på besøk i Lahore

Den norske ambassadøren i Pakistan, Tore Nedrebø, besøkte onsdag Church of Pakistan sitt hovudkontor i Lahore. Biskop Samy Azariah var vert for besøket som var ein gjenvisitt etter at han sjølv besøkte den norske ambassaden i Islamabad saman med biskop Helga Byfuglien og generalsekretær Berit Hagen Agøy for nokre veker sidan.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp