Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Den farlige kampen for menneskerettigheter

– Menneskerettighetssituasjonen i Pakistan har aldri vært god. Regjeringen er under press, og det går ut over minoritetene. På grunn av unntakstilstanden kan fengslinger forlenges i det uendelige, og tilstandene i fengslene er uholdbare.
Les mer

Benish ble det neste offeret

Nok en ung jente er bortført i Pakistan. 2.juli forsvant den 14 år gamle Benish Masih fra hjemmet sitt, rapporterer CLAAS*, og det ble senere konstatert at overgriperen, Waheed Ahmed, hadde tvunget henne til å gifte seg etter at hun også ble tvangskonvertert.
Les mer

Retten til å tru

Det er inga sjølvfølge å få leve ut trua si. Ein stor del av arbeidet i NMS handlar om å kjempe for denne retten.
Les mer

Stopp all tvangskonvertering!

Representantar for meir enn eit dusin frivillige organisasjonar i Pakistan protesterte sist helg mot tvangskonvertering av jenter med minoritetsbakgrunn. Dei krevde at styresmaktene skulle godkjenna ei lov for å stoppa denne praksisen der desse jentene blir tvangskonvertert til islam.
Les mer

Kampen mot falske blasfemianklager

For den pakistanske fembarnsmoren Asia Bibi, førte en uenighet over en kopp med drikkevann til nesten ti år i fengsel. Ti år borte fra sine barn, dødsdømt for falske blasfemianklager.
Les mer

Asia Bibi: Frikjennelsen opprettholdes

Den pakistanske høyesterett har i dag avvist å gjenoppta saken mot Asia Bibi, melder BBC News. Frikjennelsen står ved lag, noe som innebærer at hun kan forlate landet.
Les mer

Asia Bibi: Ny høring i Pakistan

Tirsdag 29.januar er Pakistans Høyesterett igjen samlet i anledning høring om gjenopptagelsebegjæringen av Asia Bibis sak.
Les mer

Pakistansk biskop på partnermøte i Oslo

Det årlige samarbeidsmøtet mellom skandinaviske partnarar av Church of Pakistan (CoP) hadde for første gong møtet sitt i Oslo denne veka. Leiande biskop Humphrey Peters kom frå møte med paven i Roma til våre uformelle samtalar på NMS-kontoret i Oslo.
Les mer

Religionsdialog på kvinnekonferanse i Pakistan

24.mai møttest kvinner frå fleire distrikt i Peshawar 'fylke' til første samling for det dei har kalla "Toleranse og inter religiøs harmoni". Hinduar, sikhar, muslimar (både sunni og shia) og kristne var saman ein heil dag til foredrag og samtalar.
Les mer

Biskop Humphrey Peters, ny leiar i Den pakistanske kyrkja

Valet på ny leiande biskop i Den pakistanske kyrkja, CoP, fall på biskop Humphrey Peters som no er biskop i Peshawar. NMS har nære relasjonar til biskop Humphrey og gler seg over eit godt val for ei kyrkje som er sterkt pressa.
Les mer

Jesus lever i Pakistan

Jesus lever var motto da 1500 barn fra 32 søndagsskoler i og rundt Lahore var samlet til "Fargerik dag", et årlig arrangement i bispedømmet.
Les mer

Norges ambassadør på besøk i Lahore

Den norske ambassadøren i Pakistan, Tore Nedrebø, besøkte onsdag Church of Pakistan sitt hovudkontor i Lahore. Biskop Samy Azariah var vert for besøket som var ein gjenvisitt etter at han sjølv besøkte den norske ambassaden i Islamabad saman med biskop Helga Byfuglien og generalsekretær Berit Hagen Agøy for nokre veker sidan.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp