Meny

Spania

Foto: Åslaug Ihle Thingnæs
Her kan du lese om arbeidet NMS gjør i Spania

Hva gjør NMS her?

I over 20 år har en stor menighet i Egypt drevet arbeid for nordafrikanske innvandrere i Spania. På to sentre tilbyr de språklæring i spansk og engelsk, leseopplæring, leksegrupper og fritidsaktiviteter for barn. I tillegg er de også ansvarlig for en arabisktalende menighet i samme by.
Arbeidet i Spania er en god illustrasjon på hvordan misjonskartet ser ut i dag: En NORSK misjonsorganisasjon (=NMS) støtter en EGYPTISK menighet sine misjonærer i SPANIA i deres arbeid blant NORDAFRIKANERE, et arbeid der også misjonærer fra bl.a. VENEZUELA, BRASIL og USA er engasjert. Fra vår  side er det også snakk om, i tillegg til finansiell støtte, å sende team fra NMS U på kortere oppdrag på sentrene.

Om Spania

Spania har 45 millioner innbyggere, men arealet er stort, så når det gjelder folketetthet ligger det nesten på linje med Skandinavia. 72% er spansktalende, for flere av de autonome regionene har sine egne språk. I mange år har nordafrikanere kommet til Spania for å finne arbeid, noe som er blitt mye vanskeligere de siste årene på grunn av den økonomiske krisen landet har vært og til dels er i. Arbeidsledigheten i 2013 var på 27,2 %.

Lenker

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp