Gi en gave
Meny
Last ned

Skjedde det ingenting på Nabofesten?

Skjedde det noe på Nabofesten i NMS Lilleborg, siste lørdagen i august? Mange sa «ingen ting» - men de mente at dette likevel var en usedvanlig stor blessing sommerdag, mens ungene koste seg i hoppeslott og artige doskåltreff!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Her får du noen fotoglimt inn i aktiviteten rundt Oskar Braatens gt 35. Sagene bydel ønsket oss lykke til, og vi fikk lov til å stenge den korte veistubben utenfor «gamle» Lilleborg kirke. Så hadde vi plena og den lille bilveien for oss sjøl fra kl 12 til 15. I det vakre sommerværet satt folk ute – kanskje var vi til sammen litt i overkant av 300. Folk kom og gikk hele tida. Intet vakkert kor. Ingen taler. Ingen organist. Kun frivillige som sørget for at dagen ble artig likevel!

– Det forsvant iallfall mer enn 400 pølser på disse tre timene, forteller Magne Mjærum, den frivillige som trakk mest i trådene, og annonserte hva folk kunne prøve seg på.

– Det ser veldig moro ut der borte ved den avdankede toalettskåla!
– Her er det flere stasjoner der barna får vinne små konkurranser – hesteskokasting, treffe på boks, håpe på en hit i doskåla, potetløp, ansiktsmaling, etc. 17.mai i august!
Premier?
– Når du har deltatt i minst tre oppgaver, får du gå til premiebordet og få tildelt en ekstra dose med lørdagsgodt. Denne lørdagen var en skikkelig goodis-day!
Ingenting
«Ingen ting» var det noen som sa. Men det var faktisk helt greit at det var lite program under sola og den blå himmelen. Kaffe og kaker kan fylle mange timer med weekend-godt. For tredje år går Nabofesten av stabelen i NMS Lilleborg. Og de folka som mandagen før tenkte meteorologisk og praktisk, sammen med sin Gud; De fikk behørig bønnhørelse for værvarslet!

– Vi har lyst til å vise fram til naboene og de besøkende at dette huset er et sted der de kan møtes, ikke bare på Nabofesten, men hele uka, mens gjenbruksbutikken er åpen fra kl 12 til 16, fra tirsdag til lørdag.

Gjenbruksbutikken var åpen også denne dagen, så her rant det inn med flere tusen kroner, mer enn på en vanlig butikkdag, forteller Anne Grete Ingebrigtsen Husan, en av de frivillige medarbeiderne. – Travelt og litt hektisk – men veldig artig!

KG for matsikkerhet
Flere KG-elever hadde booket seg inn på Nabofesten, og fikk mange til å gi sin støtte til sitt elev-prosjekt i 1924. Det gikk nok med en del penger her – noe som i neste omgang skal gå til hjelp på to landbruksskoler på Madagaskar. Matsikkerhet er viktig også på Madagaskar, som er et av de landene samarbeider med, faktisk helt siden 1866.

Enoch Chui i den kinesiske menigheten, og hans spreke medarbeidere sto ved postene, og inne på kjøkkenet var det ekspress-fart på kaffeproduksjonen – kanskje opptil 2000 gram for hele festen! Kakene fikk også fart på seg – kaker og boller som frivillige hadde laget.

– Det er ikke lett å vite hvor mye som går med på en slik dag, der det ikke er noen påmelding, sier Nora Fjose som holder vaffeljernet varmt på det lille kjøkkenet. Anne Marie Uelland svetter over oppvasken, og ute på plena tror de vel at alle disse hjerter og boller triller ut av seg selv. Nei, her er det frivillige som trår til – på Nabofesten som på alle arrangementene her.

Nabofesten er alltid gratis. Men det er lov å bidra, likevel. Ved serveringsbordene lå det et vipps-nummer der folk kunne bidra til å dekke faktiske utgifter. Klokka 14, etter to timer med «ingenting», satte alle kursen inn for å oppleve magikeren Ruben Gazki. Kirka ble nesten fullsatt av forventningsfulle store og småtasser som ventet på en helt annerledes underholdning. Faktisk litt mer enn «ingenting»! Rubens overraskelser var ikke bare morsomme; De var også litt tankevekkende. Kanskje ble det mer enn «ingenting» å tenke på denne sommerdagen.


Nyheter

Nabofest. Ny-sommer. Og ingenting.

Skjedde det noe på Nabofesten i NMS Lilleborg, siste lørdagen i august? Mange sa «ingen ting» - men de mente at dette likevel var en usedvanlig stor blessing sommerdag, mens ungene koste seg i hoppeslott og artige doskåltreff!
Les mer

Ein inspirerande og optimistisk dag

- skal vi ta dei hyggelege tilbakemeldingane på alvor. Forventning var tema på Haakon Kessel sin bibeltime under regionstemnet på Vestnes. Forventning på så mange plan.
Les mer

NMS Gjenbruk på Fæbrikstad

– Det yrte av folk på standen vår, noko vi vil attskape i år óg. Dette er ein kjempefin måte å få vist fram konseptet NMS Gjenbruk, seier marknadsansvarleg i NMS Gjenbruk, Katrine Pensgård.
Les mer

Tennbrikker skaper misjonsglød

I 2023 leverte Knausen Lysstøperi lys og tennbrikettar til NMS Gjenbruk for to millionar kroner, og får stadig nye frivillige som vil bidra.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp