Gi en gave
Meny
Last ned

Laos

Her kan du lese mer om arbeidet vårt i Laos.

Hva gjør NMS her?

I samarbeid med Laos evangeliske kirke og laotiske myndigheter ønsker vi å bidra til bærekraftig utvikling. Hovedinnsatsen er rettet mot landsbyutvikling med fokus på helse, utdanning og kapasitetsbygging. En tredjedel av befolkningen lever under den internasjonale fattigdomsgrensen.

Det er fremdeles mange landsbyer i Laos som verken har vann eller strøm. Når landsbyen får rent vann, slipper kvinnene å gå langt for å hente hver dråpe. Dette gjør hverdagen enklere, helsen blir bedre, de kan dyrke grønnsaker og får tid til å veve og lage håndarbeid. Levestandarden øker.

Mange landsbyer har heller ikke skolebygg, noe som betyr at barna må gå langt og ofte på farefulle veier for å komme på skolen. Enkle skolebygg, bygd i samarbeid med folk i landsbyen gir også barna en ny hverdag. Arbeidet blir  gjort i nært samarbeid med laotiske myndigheter. Når skolebygget står ferdig, sørger de for at det kommer lærere til landsbyen. Overlevering av nye skolebygg til myndighetene er en stor begivenhet. Da møter både representanter for lokale myndigheter og ledelsen i kirken opp. Ofte er også TV og media til stede. NMS har støttet arbeidet siden 2004.

Om Laos

Laos er en av verdens få kommunistiske stater, en sosialistisk ettpartistat med nære bånd til nabolandene Vietnam, Kambodsja og Kina. Andre naboland er Thailand og Myanmar. Landet har ca. 7 millioner mennesker, med rundt 50 ulike etniske grupper. Laos ble dratt inn i Vietnamkrigen da Nord-Vietnam okkuperte nordlige deler av landet. USA startet da en massiv bombekampanje. Som resultat av dette, er Laos i dag verdens mest gjennombombede land. Jordbruk er viktigste næringsvei og sysselsetter ca. 3/4 av de yrkesaktive.

Lenker


Historier fra Laos

Jen og Saikhan (10) gleder seg til ny skole

Når det regner er det veldig kaldt, og jordgulvet blir gjørmete, sier Saikhan som går i femte klasse.

Håp i det håpløse

Suphan var kun ti år da foreldrene ikke lenger hadde råd til å sende henne på skolen. Suphan og familien kom fra fattige kår i Laos, og det var flere barn i landsbyen som ikke kunne fortsette skolegangen.

Slipper bombefrykt

Pim våknet veldig tidlig denne morgenen. Hun kunne nesten ikke vente til det var på tide å stå opp. I dag skulle hun få begynne på den nye skolen i nabolaget! Hun, som er jente!

Nyheter fra Laos

Bi med på misjonstur til Laos og Thailand

Grip muligheten til å være med Eivind Hauglid og Terje Sindland på en innholdsrik tur til Thailand og Laos fra 20. november til 5. desember.
Les mer

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp