Gi en gave
Meny
Last ned
Påmelding

Misjonal kirke i 2023

NMS menighetsnettverk i 2023, 13.-15. april. NMS Lilleborg, Oslo.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Menighetsnettverk

Velkommen til den årlige nettverkssamling for ansatte og frivillige ledere i Den norske kirkes (Dnk) menigheter og NMS’ samarbeidskirker i Europa. Annethvert år samles vi i Norge og annethvert år i Europa for sammen å finne ut litt mer om hva det vil si å være kirke der vi er kalt til å være. Denne gangen er samlingen i NMS’ nye storstue i Oslo i Lilleborg kirke. Det viktigste er å ha god tid til å møtes, høre hvordan det går, oppmuntre hverandre og be for hverandre.

Her er noen smakebiter på programmet:

Åndelig lederskap

Hvordan kan vi vokse som åndelige ledere som skjelner hva som er Guds vilje og hva han vil menighetene våre skal være og gjøre? Øivind Refvik, tidligere retreatprest og nå leder av NMS menighetsnettverk

Menighetsutvikling

Dnk står foran utrulling av det digitale strategiske verktøyet «Kirka vår – samlet plan for arbeidet i soknet». Sammen med Stavanger og Agder/Telemark bispedømmer holder Senter for menighetsutvikling ved VID (SMU) på å tilpasse menighetsutviklingskurset Fokus – vekst i lokalmenigheten til arbeidet med «Kirka vår». Kursleder og Sokneprest i Veavågen, Oddbjørn Stangeland, gir oss en introduksjon og leder oss gjennom noen praktiske øvelser.

Gudstjenestefornyelse

Rune Rasmussen deler fra hans erfaringer med den papirløse HEL-gudstjenesten, og fra hans avhandling om «Ancent- future»- gudstjenestetenkning. Rune er spesialprest med ansvar for inkluderende kirkeliv i Agder og Telemark bispedømme, tidligere leder av NMS menighetsnettverket og menighetsplanter i Bogafjell.

Ungdomsnettverk

NMSU bygger nå ut nettverket «Follow me» for oppfølging av ungdommer, ungdomsledere og ungdomsarbeidere i Dnk. Mottoet er: Se, samle, styrke. Her får du høre om hva dette arbeidet har betydd for ungdomsarbeidet og hva kan de tilby din menighet. Bjørn Inge Hauge, organisasjonssjef i NMSU og tidligere prosjektleder av ungdomsmenigheten i Ålgård.

Alle folk i folkekirken

«Folkekirken: A people’s church for all peoples? What does a multicultural reality do to us as communities of faith?»

Innlegg fra Maicon Steuernagel, Prest i Oslo internasjonale menighet, samt andre prester/pastorer i de internasjonale menighetene og prester i vanlige Dnk-menigheter.

Sammen som kirke i hele verden

Alle menigheter i Norge inviteres til å være med på aksjonen «Sammen som kirke i hele verden» i perioden mellom Kristi himmelfartsdag og St. Hans. Målet for aksjonen er å styrke menighetens engasjement for den globale kirke og for misjon. Hvordan kan denne aksjonen gi positive innvirkninger, ikke bare i partnerkirker, men også i våre menigheter? Ved Global-leder i NMS, Haakon Kessel, og rådgiver i NMS, May Lisbeth Hovlid Aurdal.

Praktisk

Det er mulig å delta på fredagen som fagdag eller på hele nettverkssamlingen.

Vi starter med middag torsdag 13. april kl. 18.00, og samlingen er ferdig lørdag 15. april kl 14.30. De internasjonale menighetene er med fra fredag ettermiddag.

Deltakeravgift for nettverkssamlingen koster 600 inkl. middag torsdag, lunsj fredag og lørdag.

Fagdag 14.april koster kr 300 inkl. lunsj og forfriskninger.

Vi går ut og spiser middag på en lokal restaurant fredag (ikke inkludert i deltakeravgift).

Overnatting ordner man selv. Anker Apartment ligger nært og er rimelig.

 


Se andre arrangementer

13 okt

Koble av - koble på

13. - 14. oktober 2023 på Stenbekk.
Les mer
20 okt

Høstbasar i Stavanger

Velkommen til høstbasaren i Hundvåg kirke fredag 20. oktober.
Les mer
27 okt

Redesign-helg på Kjeldsund

«Use your talent» Redesign-helg på Kjeldsund 27. - 29.oktober Har du sansen for redesign er dette noko for deg!
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp