Gi en gave
Meny
Last ned

Slumgutten som takket nei til Bangkok symfoniorkester

Ton vokste opp i Klong Toey-slummen i Bangkok. Han kunne lett bukket under for rus og kriminalitet. Men Jesus og musikken ble redningen hans. Nå bruker han livet på å hjelpe andre.

Ton var åtte år da han begynte å spille fiolin. Han vokste opp ved siden av Lovsangshjemmet barnehage. Denne barnehagen som er drevet av Den lutherske kirken i Thailand har forandret mange barneliv. Om ettermiddagene var det samlinger for skolebarn på Lovsangshjemmet. Ton var en av dem som likte å komme dit.

En av aktivitetene barna kunne få være med på var å lære å spille et instrument. Misjonær Solveig Johannesen fra Norge startet en musikkskole. Der fikk lille Ton lære å spille fiolin.

Et unikt talent

Solveig skjønte raskt at Ton var musikalsk. Han lærte fort. I begynnelsen syntes han det var kjedelig å øve og det hendte at han ikke møtte opp. Men det varte ikke lenge før spillegleden tok overhånd og Ton ble mer seriøs.

Han kom likevel ikke inn på musikkgymnaset han søkte på i første runde. Ton var skuffet. Men i ettertid er han glad for utsettelsen. Musikkutdannelsen fortsatte hos en finsk misjonær. De ekstra årene med fortsatt nærhet til Lovsangshjemmet og Immanuelkirken gjorde at troen hans fikk vokse. – Jeg hadde kanskje ikke virkelig trodd på Jesus hvis det ikke var for at det skjedde på denne måten, sier Ton.

Kom inn på universitetet

Da Ton var ferdig på videregående skole var han så dyktig at han fikk plass på et anerkjent musikkuniversitet og fullførte utdanningen sin der. Og deretter fikk han en  assistentjobb i Thailands beste symfoniorkester. Framtiden hans var nå helt forandret. Gutten fra slummen skulle bli profesjonell musiker!

Ton

TON: Var spådd en lysende karriere som profesjonell musiker.

Tilbake til slummen

Det er her livshistorien til Ton tar en overraskende vending. Musikkskolen som Solveig hadde startet opp i Immanuel kirke vokste seg stadig større, og Ton ble oftere og oftere spurt om å hjelpe til. Han skjønte etter hvert at de to tingene ikke lot seg kombinere.

Da valgte Ton det som var viktigst for ham. Han valgte barna i slummen. Istedenfor å bli profesjonell fiolinist, ble han lærer på musikkskolen. Tons store ønske er å forhindre at barna får livene sine ødelagt av narkotika, alkohol og lim. Han vet av egen erfaring at musikk og Jesus kan forandre liv!

Ton er en engasjert lærer for Immanuel Youth Orchestra. For musikk kan redde liv!

Berømmelse likevel

Musikkskolen i Klong Toey slummen – Immanuel Youth Orchestra – blir lagt merke til. Ryktene om det lille orkestret har nådd langt. Da kongen i Thailand døde ble orkesteret spurt av myndighetene om å spille musikk som kunne trøste folket. Den verdenskjente dirigenten Jonathan Mann fra Wales jobber frivillig som kunstnerisk leder.

Kommer til Norge

I sommer kommer Ton og en gruppe musikere fra orkesteret til Norge. De skal være med på NMS’ sin sommerfest i Stjørdal i slutten av juni. Velkommen til å møte Ton der!

Under kan du lese mer om hvor og hvordan du kan få høre og se mirakelorkesteret fra slummen i Bangkok:

NMS Sommerfest & Generalforsamling

Med glede inviterer vi til innholdsrike dager i Stjørdal under NMS' sommerfest 2023.

Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp