Gi en gave
Meny
Last ned

Klagestorm etter sommerkampanjen fra NMS

En SMS fra generalsekretær Helge S. Gaard fikk det til å koke på mobiltelefonen. Mange trodde at NMS var blitt hacket. Nå beklager Gaard ordbruken i en SMS som ble sendt ut i anledning sommerkampanjen til NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

«Verdensfreden står på spill. Jeg vet at du ønsker å skape fred og trygghet. Derfor får du snart et brev i posten. En sommergave for fred kan du også vippse til 752923. Vi håper å høre fra deg. God sommer fra Helge Gaard generalsekretær.»

Denne SMS-en ble sendt ut til mange av NMS sine givere nylig.

– Det som folk reagerte på, var formuleringen «Verdensfreden står på spill». Det fikk dem til å tro at NMS tror at vi kan sikre fred i verden. Jeg godkjente selv teksten, men i ettertid må jeg si at jeg kan forstå at folk reagerte. En misjonsorganisasjon som NMS kan selvsagt ikke sikre verdensfreden alene, sier Gaard selvkritisk.

Fortsetter kampanjen

Men selv om Gaard medgir at ordbruken ikke helt samsvarer med det som er NMS oppgave på ulike misjonsfelt, er han stolt over fredsarbeidet NMS driver. Derfor understreker han at kampanjen fortsetter.

– NMS er en viktig aktør i lokalt fredsarbeid i ni ulike land. Vi hører vitnesbyrd fra mennesker som har fått sin hverdag totalt forandret som følge av det fredsskapende arbeidet som vi støtter. Vi håper at nordmenn gir økonomisk støtte til dette arbeidet nå i sommer, sier Gaard, og legger til:

– Det var fortvilelsen over krig og urett som førte til at vi bruke så sterke ord. Når vi ser at mennesker lider på grunn av krig og konflikt, ble vi så opprørte at vi nok brukte for sterke ord.

Fredsarbeid

Trond Hjorteland, som er leder for innsamlingsarbeidet til NMS, håper at reaksjonene på språkbruken i SMS-en ikke fører til at folk ikke støtter aksjonen.

– Alle som ser på nyheter vet at verden har blitt mer urolig de siste årene. Først pandemi og deretter krigsutbrudd i Europa. Det er selvsagt ikke slik at NMS kan fikse verdensfreden alene. Men på samme måte som vi sier at vi vil utrydde fattigdom, vil vi gjerne være med på å skape fred. Vi har sett på alt arbeidet NMS er med på og konstaterer at vi er med på fredsskapende og konfliktforebyggende arbeid i ni land. Det kjennes veldig meningsfylt å være med på å skape fred nå når det er så mye ufred i verden, sier Hjorteland.

Misjonstidende om å være fredsskaper

Neste nummer av Misjonstidende har «Fredsskaper» som tema. Der vil dette temaet bli grundig og spennende forklart. NMS har også en nettside med et kart som viser hele oversikten over hva slags fredsarbeid vi er med på.

– Vi håper NMS-folk som reagerte på formuleringen i SMS-en likevel vil støtte vårt fredsskapende arbeid, sier generalsekretær Helge S. Gaard i NMS.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp