Gi en gave
Meny
Foto: Marit Mjølsneset Last ned

Du kan levere brukte møbler og gjenstander til oss!

Takket være alle varene vi får fra dere, har vi mye spennende å by på i gjenbruksbutikkene våre. Her er det bare å komme på skattejakt! Stadig trenger vi påfyll – ting som noen ikke trenger blir til nytte og glede for andre. Og overskuddet varmer hjerter over hele verden! Vi samler også inn lysstumper og tar imot frimerker.

Gjenbruksbutikkene er basert på salg av brukte varer som blir gitt til butikken. Mange av butikkene kan hente brukte møbler og andre gjenstander etter avtale.

Hvilke bruktvarer du kan levere:

  • Vi tar imot hele, rene og brukbare ting fra hus og hjem. NB! Ikke alle butikker tar imot alle typer varer. Sjekk gjerne med butikken du har tenkt deg til hva slags varer de tar inn.
  • Ting og tang: Det kan være kjøkkenutstyr og serviser, lamper, vaser og nips, gammelt sølvtøy og smykker, speil, bilder og malerier, brukskunst, leker, bøker, lp’er, cd’er, filmer osv.
  • Større gjenstander: De gjenbruksbutikkene som har plass til det tar imot brukte møbler, sykler, barnevogner og sportsutstyr. Store hvite- og brunevarer kan vi ikke forhandle.
  • Klær og tekstiler: Flere og flere av butikkene våre selger klær, og tar imot hele, pene, rene og helt tørre klær og tekstiler som sengetøy, duker, brikker og gardiner. Dyner/puter eller store tepper kan vi dessverre ikke ta imot.
  • Antikviteter: Noen viser oss den tillit at de overlater antikviteter eller andre særlig verdifulle gjenstander til oss. Dette gleder oss spesielt.
  • På den enkelte gjenbruksbutikk sin nettside, ligger det oversikt over hva de kan ta imot. Les mer om de enkelte butikkene.

Lysstumper

Alle NMS Gjenbruksbutikker tar imot lysstumper. Vi tar også imot lysstumper ved hovedkontoret i Stavanger. Lysstumpene blir hentet og levert videre til gjenbruksbedriften Knausen Lysstøperi. Knausen Lysstøperi lager nye lys som igjen blir distribuert ut til gjenbruksbutikkene for salg. NB. Vi tar ikke imot telys.

Les mer om Knausen Lysstøperi.

Brukte frimerker

Alle NMS Gjenbruksbutikker tar imot brukte frimerker. Noen gjenbruksbutikker selger disse videre i passelige forpakninger selv. Andre gjenbruksbutikker sender de videre til NMS hovedkontor i Stavanger hvor de blir distribuert videre til butikker som lager forpakninger og selger disse i butikken.

Det er også mulig å sende brukte frimerker direkte til vårt hovedkontor i Stavanger dersom det ikke er en NMS Gjenbruksbutikk i nærheten. Brukte frimerker kan sendes i vanlige konvolutter til følgende adresse:

NMS Gjenbruk, Postboks 226 Sentrum, 4001 Stavanger

 

Vi tar også imot

Teologisk faglitteratur

 

 

Hvor du kan levere varene

Det enkleste er å ta kontakt med din nærmeste NMS Gjenbruk-butikk. Du kan ringe på forhånd og gjøre avtale, eller bare stikke innom i åpningstida. Hvis du ikke finner en butikk i nærheten kan du ta kontakt med en av konsulentene, så skal vi finne ut hvor du kan henvende deg.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp