Gi en gave
Meny
Foto: Sigrid Halsos Last ned

Sør-Afrika

Her kan du lese om arbeidet til NMS i Sør-Afrika

Hva gjør NMS her?

Vi avsluttet vår formelle partneravtale med den evangelisk lutherske kirken i Sør-Afrika på nittitallet, men ønsker ikke å avbryte relasjonen til kirken og har derfor jevnlige møtepunkter og avtaler om samarbeid. Undervisning av prester og lederutvikling med særlig fokus på kvinners muligheter til deltakelse i styrer og råd, er de tema vi er opptatt av å få til samspill om. Kirken ønsker impulser fra partnere når det gjelder menighetsutvikling og lederutvikling. Dette skjer gjennom bruk av volontører og gjennomføring av lederutvikling med eller uten deltakelse av norsk personell. Samarbeidet fører til refleksjon omkring egen lederstil, hvordan forkynnelsen kan bli mer relevant og hvordan kirkeorganisasjonen kan bruke sine ressurser mer effektivt. Sør-Afrika var NMS sitt første misjonsland med oppstart i 1844.

I tillegg jobber vi med utveksling av ungdommer mellom Norge og Sør-Afrika gjennom programmet Connect på Hald Internasjonale Senter.

Om Sør-Afrika

Sør-Afrika  er en republikk lengst sør på det afrikanske kontinent. Landet vender ut mot det Indiske hav i øst og Atlanterhavet i vest. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk er det  et av de mest innflytelsesrike, men Sør-Afrika sliter med store motsetninger mellom fattig og rik.


Nyheter fra Sør-Afrika

Lytt til NMS sin nye podkast

Skuespiller Nils Ole Oftebro forteller at han og resten av Oftebro-familien har båret på en verkebyll etter den behandlingen misjonær Christian Oftebro fikk av NMS-ledelsen i 1888.
Les mer

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp