Meny

Sør-Afrika

Foto: Sigrid Halsos
Her kan du lese om arbeidet til NMS i Sør-Afrika

Hva gjør NMS her?

Vi avsluttet vår formelle partneravtale med den evangelisk lutherske kirken i Sør-Afrika på nittitallet, men ønsker ikke å avbryte relasjonen til kirken og har derfor jevnlige møtepunkter og avtaler om samarbeid. Undervisning av prester og lederutvikling med særlig fokus på kvinners muligheter til deltakelse i styrer og råd, er de tema vi er opptatt av å få til samspill om. Kirken ønsker impulser fra partnere når det gjelder menighetsutvikling og lederutvikling. Dette skjer gjennom bruk av volontører og gjennomføring av lederutvikling med eller uten deltakelse av norsk personell. Samarbeidet fører til refleksjon omkring egen lederstil, hvordan forkynnelsen kan bli mer relevant og hvordan kirkeorganisasjonen kan bruke sine ressurser mer effektivt. Sør-Afrika var NMS sitt første misjonsland med oppstart i 1844.

I tillegg jobber vi med utveksling av ungdommer mellom Norge og Sør-Afrika gjennom programmet Connect på Hald Internasjonale Senter.

Om Sør-Afrika

Sør-Afrika  er en republikk lengst sør på det afrikanske kontinent. Landet vender ut mot det Indiske hav i øst og Atlanterhavet i vest. Teknologisk og økonomisk er landet et av de mest utviklede i Afrika, og politisk er det  et av de mest innflytelsesrike, men Sør-Afrika sliter med store motsetninger mellom fattig og rik.


Nyheter fra Sør-Afrika

175 år siden Schreuder gikk i land i Sør-Afrika

Det Norske Misjonsselskap ble opprettet i 1842, og Hans P. S. Schreuder ble selskapets første misjonær. Han ankom Port Natal (i dag Durban, Sør-Afrika) første nyttårsdag 1844.
Les mer

Den første dåp

NMS sine første misjonærer ankom Zululand (dagens Sør Afrika) i 1844. Til tross for iherdig innsats var det ingen stor interesse for kristendommen å spore hos zuluene. Hvorfor gikk år etter år uten at noen ønsket å bli kristne?
Les mer

Landene vi jobber i

Klikk på landene på kartet eller velg fra listen for å få mer informasjon om landene vi jobber i.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp