Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Hva er Giving Tuesday?

Foto: NMS-info Last ned
Lurer du på hva Giving Tuesday egentlig er? Her kan du lese mer.

Hvordan har Giving Tuesday oppstått?
Giving Tuesday er en internasjonal bevegelse med hovedsete i New York som inspirerer til global dugnad. Giving Tuesday startet i 2012 som en naturlig følge av Thanksgiving  og store «shopping-eventer» som Black Friday og Cyber Monday.  Når Giving Tuesday kommer kan man flytte fokuset over på andre enn seg selv, og hjelpe de som trenger det mest.

Giving Tuesday markeres nå i over 100 land.

I 2017 inviterte Norges Innsamlingsråd sine medlemmer til å bli med på å lansere Giving Tuesday i Norge. NMS var en av organisasjonene som ble med på denne satsingen.

Hva gjør NMS når det er Giving Tuesday?
I 2017 hadde Innsamlingsrådet også invitert kommunikasjons-huset Nordic Screens til å være med på Giving Tuesday. Det ble et spennende samarbeid for oss i NMS. Fem YouTubere ble med Thailand-misjonær Margrethe Reve Brandsæter til slummen i Bangkok. De fikk sterke møter med mennesker i slummen, og filmene fra den reisen er blitt sett flere hundre tusen ganger på YouTube.

Siden den gang har vi fortsatt med å samarbeide med kjente, norske influensere om Giving Tuesday. I 2018 ble det arrangert nok en Giving Tuesday-reise til Thailand, og i 2019 var influenserne på Madagaskar. I 2020 måtte det planlagte turen til Etiopia avlyses, men vi hadde likevel fire influensere som var med på Giving Tuesday og samlet inn penger til NMS.

Til sammen har filmene fra de fire første årene med Giving Tuesday blitt sett mer enn en million ganger på YouTube.

Giving Tuesday i menigheter
Siden svært mange norske barn og ungdommer dermed ser filmer som handler om NMS på YouTube er Giving Tuesday også blitt et flott redskap for å skape misjonsengasjement blant barn og unge. Vi anbefaler å bruke Giving Tuesday som anledning til å formidle misjonsstoff for eksempel på trosopplæringstiltaket Lys Våken og i konfirmantgrupper.

Både i 2019 og i 2020 laget vi egne opplegg for tweens og for tenåringer med andakt, spørsmål til samtale, aktiviteter og quiz som kan brukes sammen med noen av filmene fra Madagaskar. Du finner link til å laste ned disse oppleggene her:

2019: www.nms.no/givingtuesday2019

2020:  Giving Tuesday med tweens 2020
            Giving Tuesday med tenåringer og konfirmanter 2020

Giving Tuesday 2021
Temaet for Giving Tuesday i 2021 er «HVA VIL DU DELE I ÅR?»

Influenserne Kattekryp (Christoffer Mathisen), Magnus Waaler og Kristine Bremnes reiser til Barcelona sammen med NMSU sin egen YouTuber, Silje Løvdal.  Der skal de være sammen med fire norske ungdommer som jobber som UCREW på to sentre for immigranter der. I Barcelona får influenserne utforske hva det vil si å dele TRO, TID, TING og TALENT.

Med temaet HVA SKAL DU DELE I ÅR? er alle invitert til å engasjere seg. Noen har besøkt et misjonsland og brenner for arbeidet der, noen har slektninger som er eller har vært misjonærer. Veldig mange menigheter har misjonsavtale med NMS og har dermed hjerte for et spesielt land. Alle har vi noe å dele.

Vi håper mange vil være med på å starte aksjoner, både digitalt og fysisk i anledning Giving Tuesday 2021. Les mer og registrer deg for å få mer informasjon på denne nettsiden: www.nms.no/givingtuesday

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp