Gi en gave
Meny
Foto: NMS-info Last ned

Hva er Giving Tuesday?

Lurer du på hva Giving Tuesday egentlig er? Her kan du lese mer.

Hvordan har Giving Tuesday oppstått?
Giving Tuesday er en internasjonal bevegelse med hovedsete i New York som inspirerer til global dugnad. Giving Tuesday startet i 2012 som en naturlig følge av Thanksgiving  og store «shopping-eventer» som Black Friday og Cyber Monday.  Når Giving Tuesday kommer kan man flytte fokuset over på andre enn seg selv, og hjelpe de som trenger det mest.

Giving Tuesday markeres nå i over 100 land.

I 2017 inviterte Norges Innsamlingsråd sine medlemmer til å bli med på å lansere Giving Tuesday i Norge. NMS var en av organisasjonene som ble med på denne satsingen.

Samarbeid med kjente influensere
I 2017 hadde Innsamlingsrådet også invitert kommunikasjonshuset Nordic Screens til å være med på Giving Tuesday. Det ble et spennende samarbeid for oss i NMS. Fem YouTubere ble med Thailand-misjonær Margrethe Reve Brandsæter til slummen i Bangkok. De fikk sterke møter med mennesker i slummen, og filmene fra den reisen er blitt sett mer enn én million ganger på YouTube.

Alle årene fra 2017 til 2022 samarbeidet NMS med kjente influensere i forbindelse med Giving Tuesday. Filmene som influenserne har laget sammen med oss finner du her.

Giving Tuesday i menigheter
Siden svært mange norske barn og ungdommer dermed ser filmer som handler om NMS på YouTube er Giving Tuesday også blitt et flott redskap for å skape misjonsengasjement blant barn og unge. Vi anbefaler å bruke Giving Tuesday som anledning til å formidle misjonsstoff for eksempel på trosopplæringstiltaket Lys Våken og i konfirmantgrupper.

Vi lager gratis materiell som ligger tilgjengelig for alle. Dette materiellet inneholder andakter, aktiviteter, konkurranser og filmer.

Her kan du finne materiell som er blitt laget fra 2019 og til nå:

Materiell til Giving Tuesday 

 

Vi håper mange vil være med på å starte aksjoner, både digitalt og fysisk i anledning Giving Tuesday 2023. Les mer og registrer deg for å få mer informasjon på denne nettsiden: www.nms.no/givingtuesday

Her kan du opprette en digital innsamling på spleis til Giving Tuesday.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp