Gi en gave
Meny
Foto: Marit Mjølsneset Last ned
Gi en gave

Vil ha flere med seg

– Det er kjedelig å være med mamma og pappa på voksen gudstjeneste, men det er kjempekult å gå i «Barnekirka»! 
Tilbake

Barna i «Barnekirka» i Tallinn synes det er vanskelig å forstå alt det som sies på gudstjenesten som mamma og pappa går på. Og når de blir sittende slik uten å forstå, synes de det blir veldig kjedelig også. Derfor organiserte kirken deres søndagsskole, men selv om det var noen som kom i begynnelsen, dabbet det fort av. Til slutt var det nesten ingen som kom til søndagsskolen mer, og det ble veldig kjedelig for de få som satt igjen.

Kult med barnekirke 
Dette ville den lutherske kirken i Estland gjøre noe med. Snart var ideen om en barnekirke født.

Etter at navnet «søndagsskole» ble endret til «barnekirke» har antall barn som møter fram økt markant.

Fra null til to barn annenhver søndag er det nå sju-åtte barn som kommer hver søndag. Dette kan nok ha flere årsaker, men flere barn oppfattet ordet søndagsskole som om det var en skole. Og da synes de at de gikk nok på skole fra før, og noen voksne syntes det var vanskelig å følge med på hvilken søndag det var søndagsskole. Derfor ble det barnekirke hver søndag.

Håper vennene blir med 
– Kameraten min er også med, forteller Marcus. Derfor synes han det er ekstra kjekt på barnekirka. Foreldrene til kameraten Theo går ikke i kirken selv, men synes det er greit at sønnen blir med Marcus og familien.
– Jeg håper flere av vennene våre blir med oss til barnekirka! Det er veldig kjekt å være der. Vi får høre mer om Jesus, vi synger og leker og har det kjekt. Og så lager vi masse fint til jul og påske, og noen ganger ellers også. Barnekirka er best! mener de to kompisene, som ikke vil gå glipp av en eneste søndag, og som håper de får flere med seg!

Hva gjør NMS her?

Det blir videre drevet et spennende kristent mediearbeid av og for ungdom der en når mange gjennom magasin og sosiale medier og rekrutterer talenter innen media til å bruke sine evner i kristen sammenheng. Det er store behov for å bygge opp igjen levende kirker der folk faktisk bor, og derfor er NMS også involvert i menighetsplanting og kirkebygging. NMS har både misjonærer og ettåringer i Estland.
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp