Gi en gave
Meny
Last ned

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Med en halvspist pizza står Kristian Mjølsnes midt på den røde løperen og forteller med stor iver at det nyoppussede rommet innenfor dørene kan gi mye ekstra-glede for unge folk i Oslo.

– I kveld markerer vi et prosjekt som heter «Merch av gjenbrukstekstiler» som Grådighetsbekjemper har sammen med Fair&Square og NMS Gjenbruk. I tillegg er det det første arrangementet i det nyoppussa lokalet til NMS; Bazaar 1966. Dette nye rommet er egnet til ulike typer arrangement og møter.

– Hva er egentlig en grådighetsbekjemper?

– Spør de to damene på innsiden her, Rannveig Skeie og Selma Berntsen, om hva dette er!

Rett innenfor døra står to unge frøkner med nesten prikklike t-skjorter på seg. I en liten tekst-gruppe står det skrevet: Takknemlighet > grådighet. Men hva betyr denne teksten?

– Bli med hit, sier Selma og peker bortover mot tre klesstativer der det henger i hopetall med lignende t-skjorter – til salgs for en 50-lapp.

Og Rannveig forklarer mer:

– «Grådighetsbekjemper» er en bevegelse som NMS har starta for å sette fokus på å ta bærekraftige valg i hverdagen.

– Hva skal skje her i kveld, da?

– I kveld er det en markering av at dette rommet i framtida skal brukes som en møteplass for unge mennesker som helt bevisst ønsker å gjøre våre klimaavtrykk bedre.

Og Kristian Mjølsnes – den nasjonale lederen for Grådighetsbekjemper – tror at når det blir nok «drivere» på dette huset, så vil det bli flere kvelder der unge samles og motiveres. Det er bare å følge med på Instagram-kontoen. Helt siden 2020 har Kristian holdt på med å hjelpe de unge som synes at grådighet er en uting.

Sangeren Madeleine Buer inntar mikrofonen, og vi får høre låter som også ligger på Spotify. Borte i baren dufter det pizza, mens noen bestiller kaffe som er produsert under gode arbeidsforhold i land der vi støtter god miljøpolitikk. Det er god tone idet vi nå har passert 1. mai!

Under kan du lytte til Madeleine Buers musikk:


Nyheter

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp