Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Siri ser på seg selv som lagleder, ikke sjef

Foto: Joan Rege / GJENBRUK: Siri Bloch Lindtveit på besøk i NMS Gjenbruk på Sola. Last ned
– Vi er ikke bedre enn det vi får til sammen, sier Siri Bloch Lindtveit (48) som denne våren tar over som daglig leder i NMS Gjenbruk.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Siri er trebarnsmor, gift med en bonde og bor på en gård på Klepp på Jæren. Hun er ikke den mest «tittgjengde» i grisefjøset, men engasjement for gjenbruk har hun, om det er snakk om oldemors gamle møbler eller lekre, franske metallstoler anskaffet på Finn.

– Jeg hater å skru! Derfor er gjenbruk helt genialt. Når Ikea har hatt problemer med å levere under pandemien, har jeg bare bestilt på Finn og fått brukte, ferdig­monterte møbler til en billig penge – helt strålende!

– Mannen min frykter at han må bygge på huset nå som jeg blir daglig leder i NMS Gjenbruk, sier Siri og ler.

2500 frivillige

Med 2500 frivillige, 52 gjenbruks­butikker, ett lysstøperi og seks ansatte er det en stor lederoppgave som venter på Siri. Selv har hun KrF-leder Olaug Bollestad sitt mantra om å «være lagleder, ikke sjef» som kompass for oppdraget. I bagasjen har hun ledererfaringer som gruppeleder i Klepp KrF, styreleder i Søndagsskolen og jobben som daglig leder i Sola menighet som hun nå slutter i.

– Hvordan blir det å lede en virksomhet med 2500 frivillige medarbeidere?

– Det blir kjempespennende! Det er en litt annen greie enn å lede ansatte. Det er noe med å være fri og villig. Det er ikke det samme som driver hver enkelt. Målet må være å finne motivasjonen hos den enkelte og vite hva som skal til for at folk blir med. Det er viktig å ha et overordnet mål som de frivillige kan slutte seg til, uavhengig av personlig drivkraft. I Søndagsskolen har vi «Jesus til barna», en visjon som samler bredt og gir retning.

Fascinert

Selv søkte Siri jobben etter å ha fulgt med på utviklingen i gjenbruksbransjen en del år. Da hun fikk tilsendt jubileumsboka til NMS Gjenbruk, ble hun fascinert over utviklingen som har vært.

– Jeg jobbet i NMS da Rune Rasmussen og Kurt Johansen styrte på for få i gang gjen­bruks­butikker. Jeg husker at vi som den gang jobbet med økonomi i NMS var i villrede om hva vi skulle gjøre med alle kontantene som kom inn fra de første butikkene. Det var en bratt læringskurve, men det ble en suksesshistorie. NMS får inntekter til arbeidet, samtidig som butikkene er et kinderegg av fellesskap, misjon og miljø. Det å få være med på et opp­drag som gir mening, trigger meg, sier Siri.

Hun vender tilbake til misjons­befalingen i Matteus 28 og opplever at opp­gavene hun står i, både i Søndags­skolen, politikken, Den norske kirke og NMS, er en del av det store misjons­oppdraget.

– Tenker du på deg selv som en misjonær?

– Jeg har grunnet litt på det og kom til å tenke på boka «Der du er» av Ole-Magnus Olafsrud. Den handler om at du kan utføre en tjeneste eller oppgave akkurat der du er. Det perspektivet tror jeg er sant og viktig. I en slik definisjon av det å være misjonær, vil jeg svare ja.

– Hvor er NMS Gjenbruk om fem år?

– Jeg håper det fremdeles er det økono­­miske beinet NMS trenger, og at vi får enda flere butikker og dyrker til­­hørig­het, fellesskap, misjon og miljø. I till­egg håper jeg NMS Gjenbruk har styrket sin posisjon i det stadig økende gjen­­bruks­­markedet.

Dette intervjuet står på trykk i MT 3. Ønsker du å bli abonnent på MT og motta seks nummer i året, helt gratis? Registrer deg gjerne i skjemaet under.

Jeg vil bli abonnent på MT, helt gratis!

  PS: Du kan også sende en sms med "NMS MT" til 2490

  Nyheter

  Siri ser på seg selv som lagleder, ikke sjef

  – Vi er ikke bedre enn det vi får til sammen, sier Siri Bloch Lindtveit (48) som denne våren tar over som daglig leder i NMS Gjenbruk.
  Les mer

  Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

  Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
  Les mer

  Inger-Johanne er mer enn "nok" å presentere!

  I hele 2022 skal vi i region Øst presentere noen av våre frivillige. Denne gangen er vi i Østfold og har funnet ut at i Gressvik bor det en dame som i alle de år har stilt opp som frivillig for NMS. Inger-Johanne Gjerløw (t.v. i bildet) forteller at det hele begynte ganske tidlig.
  Les mer

  Erfaren leder overtar i NMS Gjenbruk

  Siri Lindtveit er ansatt som ny leder for NMS Gjenbruk. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Sola menighet.
  Les mer
  Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp