Gi en gave
Meny

Nyheter

Nyheter fra arbeidet vårt. Velg land, region eller kategori - eller scroll nedover.

Alle har en historie

Da barnebarna begynte å spørre etter bestemors barndomsminner, tenkte Liv Færøyvik Damman (75) at hun skulle fått dem skrevet ned. Nå har hun egen biografi i bokhylla.
Les mer

Et skup for Lovasoa

Tsirisoa Razafimamonjy beskrives som både språksterk, varm, karismatisk og strukturert. Nå skal hun løfte kultur- og kompetansesenteret Lovasoa på Madagaskar til nye høyder.
Les mer

Den gebrokne gassaren

Kven skulle tru at bakarsonen på Tau, han som ikkje ein gong gjekk på søndagsskulen, skulle bli prest på ei fjern øy og leie folk til tru på gassisk?
Les mer

Menneskemøter på historisk grunn

Noko nytt spirer fram i det som ein gong var ein internatskule for misjonærbarn på Madagaskar.
Les mer

«Skal vi ikke få høre litt om Gud a?»

− Det er en stor åndelig åpenhet og lengsel etter fellesskap her, merker Hildegunn Lofthus Berntsen (bildet) i NMS Lilleborg,
Les mer

Har vokst mye på tiden i Brasil

– Jeg har lært å ta mer styring og stole mer på magefølelsen. Jeg har også blitt mer utadvendt gjennom tiden i Brasil.
Les mer

– Ville oppleve og lære mer om verden

– Hald sin «pakkedeal» med reising, «folkehøgskoleliv», relevant undervisning og møter med nye mennesker, også internasjonale, var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg.
Les mer

Rypespor mot eit prestekall

Etter fleire år som psykolog i Karasjok fekk Anna Melkeråen (40) ein tanke om å kanskje heller bli prest?
Les mer

Bli med på deledugnad!

Neste år rundar MT Misjonstidende, 180 år. Det har skjedd noko både med form og innhald frå den første utgåva kom ut i 1845, til det bladet du les i dag.
Les mer

Å fortelle om det Gud gjør

Vitnesbyrdene og de personlige historiene vil aldri gå av moten.
Les mer

Russ mot menneskehandel

Årets Framnes-russ gir alt for kampen mot menneskehandel i Thailand.
Les mer

Moderne slaveri løftes fram i norske kirker

– Vi ønsker å bevisstgjøre folk på den utnyttelsen som foregår ikke bare i verden, men også i vårt eget land, og engasjere kirkene våre i hva vi kan gjøre med det.
Les mer

La de små barna komme

Etter 40 år står kallet til å vise Guds kjærlighet blant de mest sårbare i Bangkoks tøffeste omgivelser like sterkt for lærer Somsri, om ikke sterkere.
Les mer

Mannen bak maska

På denne tiden i fjor spilte han esel i juleevangeliet i barnehagen i Madlamark kirke i Stavanger – dette året spiller han pumpeorgel og keyboard på konsertscenen, med gassmaske.
Les mer

Kallet førte ham til Ryfylke

I vår flyttet ekteparet Terje og Tove Rudi Tobiassen til Ryfylke for å drive leirstedet Furutangen på heltid. Til tross for lange dager, angrer de ikke på valget de tok.
Les mer

Å kjøpa eit menneske

Det er nokre setningar som ikkje heng heilt i hop. «Å kjøpa eit menneske» er ein slik setning.
Les mer

Et misjonærbarns historie

For Marit Tjelle Drabløs (70) var barndommen på Den norske skulen i Japan eit lukka rom i mange år.
Les mer

Den imponerende innsatsen!

I 25 år har NMS gjenbruk vært en del av organisasjonen vår, og det økonomiske bidraget fra NMS Gjenbruk har blitt viktigere og viktigere for NMS.
Les mer

Misjonæren som ble butikkleder

Med bakgrunn som veterinær, bistandsarbeider og misjonær, ble Kai-Arne Schie styreleder for NMS Gjenbruk Lillestrøm. Han mener det er viktig å profilere hva NMS står for også gjennom gjenbruksbutikkene.
Les mer

Noe litt rart er blitt til noe veldig stort og viktig

I løpet av 25 år har gjenbrukshandelen i NMS økt fra noen få hundretusen kroner til nesten hundre millioner. Utviklingen har gjort NMS Gjenbruk til en av de viktigste inntektskildene til NMS.
Les mer

Ting og tang på topp

Å besøke de 52 NMS Gjenbruk-butikkene kan være en spennende skattejakt. Kundene kjøper varer de slett ikke visste fantes, men som kommer inn under kategorien «kjekt å ha».
Les mer

– Det har vore eit eventyr

Den 11.11 klokka 11 for 25 år sidan skjedde det noko historisk i Rema 1000 sitt bygg i Solakrossen då NMS opna sin aller første gjenbruksbutikk.
Les mer

– Mange av oss hører hjemme her

Når den gode middagslukta begynner å sive ut fra kjøkkenet i Lilleborg kirke og Liss Kjærsmo og og Anne Fjeldstad tilbereder de lekreste middagsrettene, begynner kafélokalet å fylles med folk. Ryktet har gått i bydelen om den gode middagsserveringen. Når klokka nærmer seg tre står middagsbufeeten klar.
Les mer

Det er sjel i det vi finner på dette middagsbordet

Kafe Mingla i NMS Lilleborg er blitt en oase for mennesker som søker fellesskap og en god tirsdagsmiddag. Christian Haugan Skjeggerød er en av de faste middagsgjestene. – Jeg skulle ønsker at flere kunne tenke at drømmen ikke er å eie alt, men finne seg en måte å bo og leve enkelt på. Det er slik jeg assosierer når jeg kommer inn i denne gjenbruksbutikken, sier han.
Les mer

Gjenbruksbutikkene – møtested for foreninger

Mange NMS-foreninger har tatt i bruk sin lokale gjenbruksbutikk som samlingssted for foreningsmøtene. Ikke alle har anledning til å ha foreningsmøtene hjemme, og det kan være krevende å skulle finne lokaler som passer til denne typen samlinger.
Les mer

Kampen om «gjenbruken»

Gjenbruksspegel på veggen der, kven er «gjenbruken» i verda her? Misjonssambandet eller NMS?
Les mer

Kjøp her, hjelp der!

Mange av NMS Gjenbruks kunder vet ikke at nettopp deres handel er med på å forandre verden. Men det vil NMS gjøre dem klar over.
Les mer

Misjonæren inspirerer ex-rusmisbrukeren

Else Karlberg har vært misjonær i Kamerun, Line Smines rusmisbruker i Nygårdsparken i Bergen. I dag er de kollegaer i NMS Gjenbruk i Lilleborg.
Les mer

Verdens nordligste NMS-butikk

Da NMS Gjenbruk Bodø åpnet i 2015, var butikken den nordligste i NMS Gjenbruk-kjeden. Fortsatt kan butikken kalle seg verdens nordligste gjenbruksbutikk i NMS-familien.
Les mer

Gjenbruk av en toppolitiker

Solveig Sollie er den tidligere toppolitikeren og fylkesmannen som nå stortrives bak disken i gjenbruksbutikken i Skien.
Les mer

Rune Rasmussen – gjenbrukens far

Mer enn noen andre kjempet Rune Rasmussen fram at NMS skulle starte gjenbruksbutikker. Han måtte gjennom mange tøffe kamper før den første butikken ble åpnet i 1998.
Les mer

Gjenbrukseventyret

«Alltid foran» har Dagbladet hatt som slagord i mange år. Det kunne også ha passet godt på NMS – Norges første misjonsorganisasjon. I sitt 181. år ligger det i NMS sin ryggmarg å tenke nytt og se nye muligheter.
Les mer

Fortviler over elever som mister skolegang

Manglende norsk støtte fører til at funksjonshemmede barn på Madagaskar mister skoletilbudet.
Les mer

Frykter for menneskelige katastrofer

Det er ikke budsjettunderskudd og lavere inntekter som bekymrer seksjonsleder Arild M. Bakke i NMS, men hvordan det vil gå med de 632 funksjonshemmede barna som mister skoletilbud.
Les mer

Jeg tror Gud sendte meg de naboene

Gerli Guutmann er 37 år og kommer fra en ateistisk familie. Som barn tenkte hun likevel mye på Gud og pleide å be for hunden og katten sin. Men da hun ble eldre skjøv hun slike tanker vekk. Les hennes vitnesbyrd.
Les mer

Mamma gikk foran

Taivi Õigus ble født i Estland i 1966 under Sovjet-tiden. Den gang var det ingen som snakket om religion eller tro. Les hennes vitnesbyrd.
Les mer

Kjenner Guds kraft

Georg Afanasiadi er 35 år. Han er halvt gresk og halvt russisk, men oppvokst i Estland. Da han var 21 flyttet han først til Hellas og så til Russland. Men i 2020 kom han tilbake til Estland. Les hans vitnesbyrd.
Les mer

Sophie kommer tilbake med evangeliet

For mange tidligere Kamerun-misjonærer er Sophie Moke Meteke et kjent navn. Den lille jenta, som mange kjente fra Ngaoundéré, er nå blitt prest på Averøy på Nordmøre.
Les mer

Ung tro i Paris

Nå får flere barn og unge i Frankrike være med på leir.
Les mer

40 år med Europa-misjon

I år er det 40 år siden NMS sendte sine første misjonærer til Frankrike.
Les mer

Bli med og feir 100 år i Kamerun!

I år feirer Den evangelisk-lutherske kirke i Kamerun (EELC) sitt 100-årsjubileum, og vi kan få være med.
Les mer

Flokken til Gud

«For meg er våren den beste årstida. Jeg kjenner det kribler i kroppen når dagene blir lengre og sola smelter bort snøen i bakkene. Endelig kan jeg så frøene mine», skriver Greta Gravås Aarthun i denne andakten.
Les mer

Snakker med døve og hører de stumme

Døveskolen i Ngaoundéré (ESDA) gir et unikt tilbud til rundt 50 barn og unge i hjertet av Kamerun. Elever med hørsels- og taleutfordringer blir sett og omfavnet – og gitt muligheten til å skape et verdig liv.
Les mer

100 år i Kamerun

Du kan være med og feire at Den evangelisk-lutherske kirken i Kamerun fyller 100 år.
Les mer

– Takk for meg, NMS!

Helene Kristiansen har fått sin siste lønnsutbetaling fra NMS. Den første fikk hun for 50 år siden.
Les mer

En misjonærs historie: Leah og Kristian Tjemsland

Leah Anne og Kristian Tjemsland vart nokon av dei første kristne folka ungdommane i det fattige arbeidarstrøket Carlisle vart kjend med.
Les mer

Fra farmer til fan – en historie om verdens beste kaffe

Mange kaffekjennere peker på Etiopia som det landet som produserer verdens beste kaffe. Kaffefirmaet Bette Buna har «Coffee from farmer to fans» som slagord.
Les mer

Helges hjørne: Utrydde fattigdom

NMS har satt seg store mål om vi tror vi skal utrydde fattigdom alene. Sånn er det ikke tenkt. Derfor har vi lagt til ordet «sammen».
Les mer

Guds ord til alle

To misjonærbarn som aldri skulle bosette seg på Madagaskar igjen. Den ene fant seg en språkmektig nordmann. Den andre en brite som brant for Bibelen på alle språk. Cecilie og Sigrid har byttet ut leking på gårdsplassen med kontor samme sted, og tatt med familiene for å jobbe innen bibeloversettelse på nettopp Madagaskar.
Les mer

I ferdiglagte gjerninger

Du skal vel bli misjonær, du som er oppvokst i et sånt et misjonshjem? Gerd Levinsen likte ikke spørsmålet hun ble stilt flere ganger oppigjennom oppveksten, men som hun sier – det dryppet vel inn da. Tre perioder på Madagaskar ble det.
Les mer

Nytt prosjekt i Hongkong redder prostituerte

200 000 kvinner er fanget i sex-industrien i Hongkong. Nå har NMS begynt å samarbeide med en ny organisasjon som hjelper prostituerte.
Les mer

Hindrer menneskehandel i Thailand

60 000 barn arbeider i sexindustrien i Thailand. Nå sier kirken i Thailand stopp.
Les mer

Banksjef og basargeneral

Jan Egil Norheim er en erfaren bankmann. Men han er også erfaren som frivillig medarbeider i menighet, idrettslag og misjon. En av hans spesialiteter er å arrangere basar.
Les mer

Madagaskar i Spind – 150 år

I sørlandsbygda Spind var det på 1800-tallet stor misjonsinteresse, men lite penger. Bygdefolket i Spind, som i dag er en del av Farsund, visste råd. De brukte en egen øy til å dyrke poteter som kunne selges til inntekt for misjonen.
Les mer

Liten kirke – stor oppgave

Det er gudstjeneste i landsbyen Moutourwa i Kamerun. Kirken er et privathus i byen. Menigheten er ikke stor, men stua er full av mennesker som søker fellesskapet.
Les mer

I NMS er det frivillighetens år HVERT år

Som relativt ny i NMS-sammenheng, er det stort å tenke på at jeg bare overtar stafettpinnen etter mange mennesker, gjennom flere tiår, som har vært engasjert for NMS.
Les mer

Frivillighetens år

2022 er erklært som «Frivillighetens år» i Norge.
Les mer

Misjon og dugnadsånd

MT–redaksjonen har sete seg i godstolen, slengt beina på bordet og festa lesebrillene på nasen. For i denne utgåva har ein frivillig flokk gjort heile jobben for oss, utan løn.
Les mer

«En levende kirke over hele jorden»

Som kroppen har ulike lemmer, framstår kirken i ulike land med et mangfold av uttrykk for troen på den levende Jesus Kristus.
Les mer

Stangfiskeren

Yukiko har vært misjonær i eget hjemland i 50 år, men hun er ikke ferdig ennå.
Les mer

Kina i våre hjerter

Etter sju år i Qinghai–provinsen i Kina og 14 år i Hongkong, flytter familien Rode-Christoffersen til Europa.
Les mer

95-åring ble båret til kirken

Da Mtololo Nokuvela Shange (95) hørte at folk fra NMS skulle delta på gudstjenesten i katedralen i Umpumulo en søndag i mars, hadde hun et klart ønske.
Les mer

Tekstilrevolusjon i NMS Gjenbruk

Misjon, miljø, møteplass – og no også mote. Tekstil–inntoget i NMS Gjenbruk førte til eit driftsresultat på 23,7 millionar kroner direkte til misjonsarbeidet i 2021. Det er det meste så langt i NMS si 24 år lange gjenbrukshistorie.
Les mer

Med hele verden som nabo

Sterkt flerkulturelt engasjement er fellesnevneren for småfellesskapet som har vokst fram i Groruddalen.
Les mer

NMSU + Followme

– Pandemien sette ein stoppar for leirarbeidet i 2021. Det ga meir tid til å tenke ut nye måtar å nå dagens unge på, seier Stig Sunde i NMSU. I 2021 slo dei seg saman med Followme.
Les mer

Det store i det små

Asia i 2021 er fortellingen om de mange små bidragene som gjør stor forskjell for enkeltmennesker, menigheter og lokalsamfunn.
Les mer

Europa viktigere enn noen gang

I en verdensdel der kristendommen blir mindre relevant, blir misjonærer fra sør stadig viktigere.
Les mer

Fordi vi treng kvarandre

16. august 2021 gjekk startskotet for ei splitter ny avdeling i NMS som skal styrke misjonsengasjementet i Noreg.
Les mer

Ser de usette

Omstruktureringen høsten 2021 gjorde WAMENA til et sentralt NMS-begrep. Optimisme og sikkerhetsvurderinger preget 2021.
Les mer

Mange utfordringer, flere muligheter

Tørke, sult, en lenge planlagt ungdomsleir preget seksjon Øst-Afrikas arbeid i 2021.
Les mer

Noe nytt spirer fram

I 2021 fikk NMS en ny struktur. En organisasjons struktur betyr ikke alt. Kulturen er viktigere. Samtidig gir struktur noen signaler: NMS er nå en flatere organisasjon med færre ledere og flere avdelinger representert i ledergruppa.
Les mer

Motedesigner ble prest

Zamagoza var motedesigner i Englands hotteste fashionmiljøer. I dag er hun pastor for ti kirker på landsbygda i Sør–Afrika.
Les mer

Et levende bygg

NMS-virksomheten i hovedstaden er endelig konsentrert rundt ett felles punkt, tidligere Lilleborg kirke. Nå drømmes det stort.
Les mer

Misjon & mageknip

«Det er til å få vondt i magen av», skreiv debattredaktør Solveig G. Sandelson i Stavanger Aftenblad i vår, om evangelisering overfor ukrainske flyktningar på grensa til Polen. Det førte til ein kjærkomen liten diskusjon om misjon.
Les mer

Tømmermisjonæren

Tore Laugerud (71) bygget kirker fra bunnen av langt inne i de gassiske skoger. Her flyttet troen fra hode til kropp.
Les mer

Den norske kirkes globale oppdrag

Pandemien har forsterket behovet for å tenke mer globalt om kirken. Hva betyr det for det lokale menighetsliv og misjonsarbeid?
Les mer

Et ekko av savn

Benedicte Strand arvet farens kunstneriske blikk, men også noe av frykten han bar med seg etter årene på misjonærbarnehjemmet Solbakken under krigen.
Les mer

Madagaskar-misjonær 100 år

Jorid Bøen ble 100 år 22. mars, og har brukt nesten hele sitt voksne liv på Madagaskar. Her kan du bli litt bedre kjent med den mangeårige misjonær-jubilanten.
Les mer

Fra bortkommen til utsendt

– Norske misjonærer kom til mitt folk med evangeliet. Skulle ikke jeg da dele det videre? sier Thomas fra Kamerun som nå er misjonær i Mali.
Les mer

Feirer 20 år som kirke

For over 30 år siden ble Yuk Kwong, Po Chu og Ole Jacob Grønvold utfordret til å plante en ny menighet. De startet fellesskapet Peace Preaching Point (PPP).
Les mer

Siri ser på seg selv som lagleder, ikke sjef

– Vi er ikke bedre enn det vi får til sammen, sier Siri Bloch Lindtveit (48) som denne våren tar over som daglig leder i NMS Gjenbruk.
Les mer

Kva er ein misjonær?

Eg har sjølv fem års erfaring som misjonær frå Kamerun. Ingen av mine andre stillingstitlar opp gjennom åra har forårsaka meir glede, nysgjerrigheit og respekt hos folk eg har møtt på.
Les mer

Tilbake til røttene

Å kaste ei sjøstjerne på havet er vegen å gå om Sør–Afrika skal komme på rett kjøl, trur Phuti Mugase.
Les mer

Sammen som kirke i hele verden

Konfirmantene i Skodje hadde tombola og samlet inn 15 000 kroner til Estland.
Les mer

Kall og kvilepuls

«Følg meg», seier han. Det er det som er kallet. Ein smal veg, kanskje. Ikkje at det er trongt om plassen eller komplisert å finne den, men det kan koste.
Les mer

Ungkaren med 20 sønner

Det finnes vel ingen misjonærer i historien til NMS som har bodd lenger i et misjonsland enn Erik Sandvik. 53 år etter at han kom til Kamerun har han ennå ikke forlatt huset sitt i Ngaoundéré.
Les mer

Imamdatteren fant Jesus

Som liten trodde Reem at Gud ville drepe henne. Det ble starten på en årelang troskamp.
Les mer

Født med løse teltplugger

Audhild betalte en pris for foreldrenes kall til Kamerun. Nå skal hun selv reise ut for NMS.
Les mer

«All in» i 1842

I september 1842 får Det Norske Missionsselskab et alvorstynget brev fra en 23–åring med et sterkt kall.
Les mer

Den overraskende bokgaven

Jan Egil Kimo Ingebretsen hadde sett for seg en rolig julefeiring sammen med kona i Ballangen. Men en pakke fra hans mor Mari gjorde juleaften spesiell.
Les mer

Connect-året gav meg mot

Nå har Jean Pascal Zine (43) en kommunal toppstilling i storbyen Maroua i Kamerun.
Les mer

Sultkatastrofen på Madagaskar

«Sammen kan vi mobilisere lokalt til å ta grep for å stoppe ødeleggende landbrukspraksis og styrke motstandskraften både mot problemer på kort sikt og klimaendringer på lang sikt.»
Les mer

Influenser og tolk

Kristine Bremnes (23) sin Madagaskar–tur gav henne en drøm om å bli tegnspråktolk.
Les mer

Linns finurlige flokk

Nonner, imamer, rabbinere, prester og ateister er velkomne under Linn Skåbers høye tak. Men meningene må bli hjemme.
Les mer

En misjonærs historie, del 2: Jordmor-kofferten

Sylvi Hevrøy brukte sin eigen bagasje til å forstå vietnamesiske flyktningar i Hong Kong.
Les mer

En misjonærs historie, del 1: Jordmor-kofferten

Sylvi Hevrøy drog til Etiopia med ein jordmorkoffert, men ende opp som lege, kirurg, tannlege og dyrlege.
Les mer

Gi MT i gave til deg selv eller en venn

Du kan gi MT Misjonstidende til slekt og venner HELT gratis!
Les mer

Misjon og maskinar

Konteinarar fulle av jordbruksutstyr har reist i førevegen til Madagaskar. Men først skal dei fyllast, så tømmast, kome seg frå A til B, setjast i stand og brukast. Slikt blir det blod, sveitte og tårer av. Men mest gledestårer. Og venskap. Møt Jordbrukskolenes Venner.
Les mer

Madame Kristensen

Det var ingen forventningar til Anne Karin då ho og Kåre kom til Kamerun som misjonærar i 1979.
Les mer

Online franskkurs gjennom språksenteret på Lovasoa på Madagaskar

Nå kan du lære fransk fra godstolen hjemme. Kurs- og konferansesenteret Lovasoa på Madagaskar tilbyr nemlig digital franskundervisning.
Les mer

Bak disse herlige julekakene

I år har mange kjent på frykt og redsel. Denne julen har vi derfor ekstra behov for å meditere over julens budskap. Å bake julekaker er en fin aktivitet man kan gjøre sammen.
Les mer

Raymond vitner gjennom nål og blekk

Den tatoverte mannen med langt skjegg er vant til å høre at han ikke ser ut som en kristen. Men tatoveringen på høyrefoten symboliserer et sterkt vitnesbyrd.
Les mer

Norges yngste ordfører finner styrke i troen

Høsten 2019 ble Jonas Andersen Sayed tidenes yngste norske ordfører, 21 år gammel. Han trekker fram troen som noe av det som gir ham trygghet i rollen.
Les mer

Biografi for folk flest

Biografier er ikke lenger bare for kjendiser og storfolk. Nå tilbyr NMS å skrive livshistorien til helt vanlige folk.
Les mer

Sammen i gode og onde dager

I 2005 brakk Dagfinn Enerly nakken og ble lam. 15 år senere sitter han fortsatt i rullestol. Men med ungdomskjæresten Mona ved sin side, tar han hver dag små skritt på veien mot det store målet.
Les mer

Kjoleglede i Bodø-kirke

Rundt om i mange skap henger det flotte kjoler som bare er brukt én eller kanskje noen få ganger. Misjonsgruppa i Rønvik kirke i Bodø bruker disse kjolene til å skaffe penger til NMS.
Les mer

"Misjon i Hagen" ble til "Misjon på YouTube"

Selv om koronatiltakene satte en stopper for det årlige arrangementet Misjon i Hagen (MIHA) i Levanger, spirer og gror det mer enn noen gang.
Les mer

En av disse to blir landsstyreleder i NMS

En tidligere misjonær og en tidligere varaordfører ønsker å bli landsstyreleder i NMS. Her kan du bli kjent med dem.
Les mer

Ønsker å gi barn og ungdom gode verdier

– Jeg vil være med og forme den nye medievirkeligheten, sier Ivar Steen-Johnsen.
Les mer

Huset som ikke brant - og andre grunner til å besøke Ålesund i 2020

Ålesund er vertskap for NMS sin Sommerfest & generalforsamling 2020. Her er noen grunner til at du bør legge ferien til Nordvestlandet neste sommer - helst rundt 25-28. juni.
Les mer

Det godes problem

I går hørte jeg det igjen. Jeg var alene i bilen, alene på langtur, og lyttet til en podkast for å holde meg våken. Ut av høyttalerne strømmet enda en historie om sjeler som grunnstøter på det store spørsmålet: Hvorfor er det så mye vondt i verden? Jeg har hørt det så mange, mange ganger.
Les mer

Vi kommer til å vinne denne kampen

Til tross for store sikkerhetsutfordringer i hverdagen er Gabdo Cissé full av håp når det gjelder kampen mot kjønnslemlestelse i Mali.
Les mer

Retten til å tru

Det er inga sjølvfølge å få leve ut trua si. Ein stor del av arbeidet i NMS handlar om å kjempe for denne retten.
Les mer

Klimakamp - en kamp mot urettferdighet!

– Klimaendringene rammer menneskene som NMS arbeider blant. De rammer dem som har det vanskeligst fra før. Hvis man skal bekjempe urettferdighet, må man ta dette på alvor, sier Tina.
Les mer

Tok spaden fatt og ble rusfri

Å grave i jorda ble terapi for Rabemananjara Jean Michel som nå lever et rusfritt liv.
Les mer

Kirkene må våkne i klimakampen

Tom Sverre Tomren peker på kirken i Kamerun. De kjenner klimaendringene og konfliktene på kroppen, og engasjerer seg mer og mer i kampen for et bedre klima.
Les mer

Elsk din nabo som deg sjølv

Tamio Konno blei kristen takka vere den eine kristne naboen i eit buddhistisk nabolag. Sjølv har ho hjelpt mangfaldige familiemedlemmar til tru.
Les mer

Hva gjør NMS i Japan?

NMS har arbeidet i Japan siden 1951. Oppstarten hadde sammenheng med at det ble umulig å fortsette arbeidet i Kina på grunn av kulturrevolusjonen som medførte at misjonærene der måtte ut av landet. Etter hvert ble det bestemt å sende misjonærer til Japan. De samarbeidet med andre misjonsorganisasjoner som hadde etablert seg der noe tidligere.
Les mer

Bekymret for hatet som skapes

Mali er kommet inn i en vond spiral av vold og urett. Sosiale medier bidrar til at nyhetene spres både raskt og bredt hver gang noe skjer.
Les mer

Japans stille vekst

– Misjon i Japan er som stangfiske. Du må vinne en og en. Og det tar tid, sier Bjørg Sand som var misjonær i Japan i 40 år.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp