Oslos julemesse sett med Oles blikk
– Jeg har alltid sunget i kor, og nå oppleves det artig at Voksen-koret flere ganger har vært i NMS Lilleborg og sunget, sier Ole Sandvik. – Jeg har en slags tilknytning til NMS, mest fordi det fantes en onkel som ga meg mye kunnskap om dette landet i Østen.
– Men du har en annen tilknytning også til NMS Lilleborg?
– Jeg kjenner Åse Margrethe Solheim, og denne misjonæren har også brakt oss inn i dette NMS-senteret på Torshov. Min kone Gunnhild har begynt å jobbe i butikken, og vi har blitt litt ivrigere med å skaffe oss bra lesestoff i MT.
Ole Sandvik forteller at i fars søskenflokk var de hele 11 søsken, og da Ole var sju år opplevde han at misjonæronkelen gjorde sterkt inntrykk på ham.
– Jeg skjønte at de lengtet tilbake til Japan, og jeg husker han leste opp en tekst for meg på japansk! Denne onkelen skrev også historier fra sine arbeidsår i Japan. Misjonsbladet MT gir oss i dag gode historier om det som skal drive folket i en misjonsorganisasjon.
– Og hva het onkelen din, da?
– Jeg har samme etternavn som ham, og han heter Trygve Sandvik. For mange var han nok en kar som kunne fortelle om japanernes vei til Jesus. Og driften av en slik evangelisering kommer blant annet fra alle landets julemesser.
Når Ole Sandvik og Voksen-koret setter punktum for julemessa i NMS Lilleborg, ligger det an til å finne ut hvor stor uttelling disse to dagene har fått for NMS. Trolig har 260 000 kroner blitt til velsignelse for de prosjektene som skal støttes. Sammen med Ole var det hundrevis av besøkende som både tok lodd og årer, drakk kaffe og møtte mange andre som også bidro.
Arna Østnor (over) er primus motor for disse Oslo-julemessene. Og når de to dagene kommer, stiller hun seg gjerne opp blant sokker og votter og får folk til å skjønne hvor mye flott arbeid som er gjort blant strikkerne.
Mye prat, mye mat. Og minglinga ved dette bordet var det disse som sto for (fra v): Berit Holte (Oppsal), Karin Rudsrud (Lørenskog), Marit Mjærum (Fagerborg), Bjørg Andersen (Drøbak/Frogn) og Svanhild Fauskrud (Høyenhall).
Lørdag 23, den andre dagen i julemessa, var Basaar 1966 i underetasjen planlagt med juleverksted. Trolig noen av vippsfolket oppe i kirkerommet som sikkert kunne tenkt seg å skape pynt og dekor sammen med de yngre.
Else Storaas Vatne (over) hadde mange spennende varer fra land der NMS støtter arbeidsplasser som kan gi nødvendig opphold for familier – som f eks denne flotte håndlagede veska fra Madagaskar.
Idet Liv har støvsugd blant årets rester av julemessa, er det andre som skal gå heim og telle penger, vipps og totalen som til slutt skal sendes til hovedkontoret i NMS. Som messe-general Magne Mjærum sier, så har vi nok passert mer enn en kvart million penger også i år – rundt 260 000. Til arbeidet i Japan, Madagaskar, Mali og flere land der behovene er definert som store.