Gi en gave
Meny
Foto: Bent Andreas Seland GRØNDOKKA KVINNEFORENING: Her er Grøndokka kvinneforening samlet i NMS Gjenbruk i Lyngdal. Fra venstre Ellen Gundersen, Eva Birkeland, Reidun Johannessen, Inger Lise Knudsen og til høyre Anne Helene Knudsen. Last ned

Gjenbruksbutikkene – møtested for foreninger

Mange NMS-foreninger har tatt i bruk sin lokale gjenbruksbutikk som samlingssted for foreningsmøtene. Ikke alle har anledning til å ha foreningsmøtene hjemme, og det kan være krevende å skulle finne lokaler som passer til denne typen samlinger.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

JUBILANT: I år feirer NMS Gjenbruk at det er 25 år siden den første gjenbruksbutikken ble åpnet. I den anledning gis det ut et ekstranummer av Misjonstidende med mye kjekt lesestoff om gjenbrukseventyret.

Gjenbruksbutikkene har vist seg å kunne fylle et sånt behov mange steder. Som regel er ikke antall medlemmer i foreningene større enn at de kan få plass i en eller to av salongene som er til salgs i butikkene, nok av stoler finnes, og skulle det være behov for litt bordpynt, er det sikkert mulighet til å låne det også. (Det er vel fremdeles sånn som vi har hørt så mange ganger, at «mat og kopp medtas!».) Det er viktig å understreke at møtene bør være ETTER stengetid!

Kvinneforeningenes mor

Lyngdal er selve startstedet for kvinneforeningsbevegelsen i NMS. Her etablerte i sin tid Gustava Kielland den første NMS-foreningen i landet. Det er ikke uten grunn at hun har fått hederstittelen «Kvinneforeningenes mor». I Lyngdal finnes det for øvrig også et eget misjonsmuseum, som spesielt har lagt vekt på foreningsarbeidet.

Den første foreningen ble arrangert hjemme hos henne i prestegården. Denne foreningen ble kalt Gustavaforeningen.

Men snart ble det for trangt i de romslige stuene i prestegården. Nye foreninger vokste fram i umiddelbar nærhet til Gustava Kiellands hjem. En av dem er Grøndokka kvinneforening. Grøndokka ligger bare et par kilometer fra prestegården, men de ville altså ha sin egen forening der.

NMS Gjenbruk, Lyngdal

Omsatte for cirka 2,2 millioner kroner i 2022.

74 frivillige.

Butikken som møtested

I Lyngdal er det en stor og veldrevet gjenbruksbutikk. Når dørene lukkes for handel, er det fremdeles aktivitet i butikklokalene.

Vi vet med sikkerhet at i butikken i Lyngdal i Agder er samlingssted både for den lokale LMF-foreningen, områdeutvalget for Lister, og ikke minst Grøndokka Kvinneforening er glade for å kunne samles i gjenbruksbutikken. Der har de en grei ordning hvor de kan hente nøkkel for å låse seg inn og ut, og butikken er romslig, lys og vennlig, og egner seg svært godt som møtelokale.

Grøndokka kvinneforening består av fra fem til åtte medlemmer, og de samles en gang i måneden til møte i butikklokalene.

Dersom det ennå finnes butikker som ikke er tatt i bruk som møtelokaler, er det mange som kan anbefale en slik ordning.

Grøndokka kvinneforening

En av de første NMS-foreningene som ble etablert på begynnelsen av 1840-tallet.

Mottaker av kulturprisen i Lyngdal i 1990.


Nyheter

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp