Gi en gave
Meny

To staur og et juletre gir håp

Gjenbruksbutikken i Bodø opplever hektiske førjulsdager. Men det er ikke bare omsetningsrekordene som gleder. Også en tilbakemelding fra en kunde gikk rett til hjertene.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

På to staur midt i gjenbruksbutikken i Bodø er det hengt opp julegaver som dagens første kunde kan ta med seg. Kundene som får en gave setter står pris på adventsoverraskelsen.

– I forbindelse med advent har vi satt opp to staur ved inngangen til butikken. På disse staurene henger det pakker. Hver dag får den første kunden ta med segen pakke, forteller Margrethe Riibe, som er butikkleder for NMS Gjenbruk i Bodø.

Håpstre

Den første kunden som kom innom 1. desember var en eldre kvinne. Hun ble forklart at hun denne dagen var så heldig at hun fikk med seg en pakke. I beste gjenbruksånd er pakkene forskriftsmessig emballert i gammelt avispapir.

– Da hun åpnet pakken, begynte hun å gråte. Hun fortalte at dette var en spesielt tøff dag for henne, for hun hadde nettopp fått beskjed om at hun hadde kreft. At hun på en slik dag opplevde at hun fikk en pakke helt gratis, var for henne et signal om framtid og håp, sier Margrethe Riibe, som forteller at butikken i Storgaten i Bodø også har pyntet et «håpstre» i adventstiden. De som kommer til butikken, får mulighet til å henge et håpsønske på dette treet.

– Det er utrolig mange fine håpsønsker som i nå henger på juletreet.

Drømmeomsetning

Omsetningsmessig har NMs Gjenbruk i Bodø opplevd tidenes suksess. Men etter at butikken flyttet inn i nye lokaler har omsetningen skutt i været.

– I oktober passerte vi 75 000 kroner i omsetning. Det er tre ganger så mye som vi solgte for de beste månedene før vi flyttet. I november solgte vi for 60 000. Nå er vi spent på hvor stor omsetningen blir i desember. Akkurat nå har vi satt ned alle julevarene med 50 prosent. Slikt øker interessen for butikken vår, sier Margrethe Riibe i NMS Gjenbruk i Bodø.

 

 

 


Nyheter

NMS Gjenbruk feirer 25 år

Norges største gjenbrukskjede har vokst jevnt og trutt, og består nå av hele 52 gjenbruksbutikker og ett lysestøperi.
Les mer

Den imponerende innsatsen!

I 25 år har NMS gjenbruk vært en del av organisasjonen vår, og det økonomiske bidraget fra NMS Gjenbruk har blitt viktigere og viktigere for NMS.
Les mer

Misjonæren som ble butikkleder

Med bakgrunn som veterinær, bistandsarbeider og misjonær, ble Kai-Arne Schie styreleder for NMS Gjenbruk Lillestrøm. Han mener det er viktig å profilere hva NMS står for også gjennom gjenbruksbutikkene.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp