Gi en gave
Meny

To staur og et juletre gir håp

Gjenbruksbutikken i Bodø opplever hektiske førjulsdager. Men det er ikke bare omsetningsrekordene som gleder. Også en tilbakemelding fra en kunde gikk rett til hjertene.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

På to staur midt i gjenbruksbutikken i Bodø er det hengt opp julegaver som dagens første kunde kan ta med seg. Kundene som får en gave setter står pris på adventsoverraskelsen.

– I forbindelse med advent har vi satt opp to staur ved inngangen til butikken. På disse staurene henger det pakker. Hver dag får den første kunden ta med segen pakke, forteller Margrethe Riibe, som er butikkleder for NMS Gjenbruk i Bodø.

Håpstre

Den første kunden som kom innom 1. desember var en eldre kvinne. Hun ble forklart at hun denne dagen var så heldig at hun fikk med seg en pakke. I beste gjenbruksånd er pakkene forskriftsmessig emballert i gammelt avispapir.

– Da hun åpnet pakken, begynte hun å gråte. Hun fortalte at dette var en spesielt tøff dag for henne, for hun hadde nettopp fått beskjed om at hun hadde kreft. At hun på en slik dag opplevde at hun fikk en pakke helt gratis, var for henne et signal om framtid og håp, sier Margrethe Riibe, som forteller at butikken i Storgaten i Bodø også har pyntet et «håpstre» i adventstiden. De som kommer til butikken, får mulighet til å henge et håpsønske på dette treet.

– Det er utrolig mange fine håpsønsker som i nå henger på juletreet.

Drømmeomsetning

Omsetningsmessig har NMs Gjenbruk i Bodø opplevd tidenes suksess. Men etter at butikken flyttet inn i nye lokaler har omsetningen skutt i været.

– I oktober passerte vi 75 000 kroner i omsetning. Det er tre ganger så mye som vi solgte for de beste månedene før vi flyttet. I november solgte vi for 60 000. Nå er vi spent på hvor stor omsetningen blir i desember. Akkurat nå har vi satt ned alle julevarene med 50 prosent. Slikt øker interessen for butikken vår, sier Margrethe Riibe i NMS Gjenbruk i Bodø.

 

 

 


Nyheter

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

Knausen 20 års- jubileum

Knausen lysstøperi 20 år. Fin fest på Melhus bedehus lørdag 3. september
Les mer

Markerte frivillighetsdagen med jazzmusikk og vafler

NMS Gjenbruk i Molde markerte frivillighetsdagen 27. august med besøk av jazzmusikere, kaffe og vafler til kundene og mange gode varetilbud. 
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp