Gi en gave
Nettbutikk
Meny

To staur og et juletre gir håp

Gjenbruksbutikken i Bodø opplever hektiske førjulsdager. Men det er ikke bare omsetningsrekordene som gleder. Også en tilbakemelding fra en kunde gikk rett til hjertene.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

På to staur midt i gjenbruksbutikken i Bodø er det hengt opp julegaver som dagens første kunde kan ta med seg. Kundene som får en gave setter står pris på adventsoverraskelsen.

– I forbindelse med advent har vi satt opp to staur ved inngangen til butikken. På disse staurene henger det pakker. Hver dag får den første kunden ta med segen pakke, forteller Margrethe Riibe, som er butikkleder for NMS Gjenbruk i Bodø.

Håpstre

Den første kunden som kom innom 1. desember var en eldre kvinne. Hun ble forklart at hun denne dagen var så heldig at hun fikk med seg en pakke. I beste gjenbruksånd er pakkene forskriftsmessig emballert i gammelt avispapir.

– Da hun åpnet pakken, begynte hun å gråte. Hun fortalte at dette var en spesielt tøff dag for henne, for hun hadde nettopp fått beskjed om at hun hadde kreft. At hun på en slik dag opplevde at hun fikk en pakke helt gratis, var for henne et signal om framtid og håp, sier Margrethe Riibe, som forteller at butikken i Storgaten i Bodø også har pyntet et «håpstre» i adventstiden. De som kommer til butikken, får mulighet til å henge et håpsønske på dette treet.

– Det er utrolig mange fine håpsønsker som i nå henger på juletreet.

Drømmeomsetning

Omsetningsmessig har NMs Gjenbruk i Bodø opplevd tidenes suksess. Men etter at butikken flyttet inn i nye lokaler har omsetningen skutt i været.

– I oktober passerte vi 75 000 kroner i omsetning. Det er tre ganger så mye som vi solgte for de beste månedene før vi flyttet. I november solgte vi for 60 000. Nå er vi spent på hvor stor omsetningen blir i desember. Akkurat nå har vi satt ned alle julevarene med 50 prosent. Slikt øker interessen for butikken vår, sier Margrethe Riibe i NMS Gjenbruk i Bodø.

 

 

 


Nyheter

Siri ser på seg selv som lagleder, ikke sjef

– Vi er ikke bedre enn det vi får til sammen, sier Siri Bloch Lindtveit (48) som denne våren tar over som daglig leder i NMS Gjenbruk.
Les mer

Hildegunn på plass blant alle de frivillige i Oslo

Mange var glade da Hildegunn Lofthus Berntsen ble ansatt som regionkoordinator i region Øst. Fryktelig mye nytt på fryktelig kort tid! I Oslo var NMS Lilleborg født, og Hildegunn kom seg raskt inn i regionens nye hus. Hun satte seg som mål at hun også skulle bli godt kjent med alle de ressursene som regionen har; Og de frivillige merket at Hildegunns gen for å tilpasse seg i hverandres oppgaver var stort. Denne siste uka i mars har timene nesten ikke strukket til, men torsdag kveld skilte hun lag med alle de frivillige som hadde rigget gjenbruksbutikken, og vaskehjelpa kom for å feie over golvene før det blir butikkåpning og åpningsfest for NMS Lilleborg.
Les mer

Inger-Johanne er mer enn "nok" å presentere!

I hele 2022 skal vi i region Øst presentere noen av våre frivillige. Denne gangen er vi i Østfold og har funnet ut at i Gressvik bor det en dame som i alle de år har stilt opp som frivillig for NMS. Inger-Johanne Gjerløw (t.v. i bildet) forteller at det hele begynte ganske tidlig.
Les mer

Erfaren leder overtar i NMS Gjenbruk

Siri Lindtveit er ansatt som ny leder for NMS Gjenbruk. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Sola menighet.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp