Gi en gave
Meny
Foto: Lise Enne / MILJØPRIS: Regionansvarlig Gunnlaug Bastesen Dale overrakte Rogaland Fylkeskommunes miljøpris til NMS Gjenbruk Tau ved Gjertrud Tengesdal. Last ned

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

NMS Gjenbruk-kjeden teller 52 butikker over hele landet og et lysstøperi. Elleve av kjedens butikker ligger i Rogaland.

Like før jul 2023 ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris tildelt NMS Gjenbruk. Det synlige beviset skal henges opp hos alle NMS Gjenbruks elleve gjenbruksbutikker i Rogaland. Onsdag ble altså prisen overrakt NMS Gjenbruk Tau utenfor Stavanger.

Begrunnelsen for prisen var: »Enestående frivillig arbeid for mer bærekraftig handel og forbruk«.

Den første butikken til NMS Gjenbruk i Norge blei etablert i 1998 på Sola i Rogaland. Butikken på Tau startet i 2006.

NMS Gjenbruks konsulent Gunnlaug Bastesen Dale overrakte prisen til Gjertrud Tengesdal, som representerer NMS Gjenbruk Tau. Det blei en festkveld for de mange frivillige butikkansatte som var møtt opp på butikkens årsmøte på Tau. Coop Extra på Tau spanderte stor marsipankake på de frivillige arbeiderne som deltok på festen. I tillegg til god bevertning var det årsmøtesaker som blant annet viste et årsresultat for 2023 på godt over en million kroner.

Siri Lindtveit er daglig leder i NMS Gjenbruk, som er Norges største gjenbrukskjede med 52 butikker plassert rundt om i landet og et lysstøperi. Elleve av butikkene er i Rogaland. Prisen er til alle NMS Gjenbruksbutikkene i Rogaland. Alt arbeidet i butikkene blir gjort av frivillige.

Nå har de vunnet Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023. Prisen ble delt ut på fylkestinget 11. desember 2023.

– Fylkesordfører Ole Ueland sa blant annet under prisutdelingen at prisvinnerne gjør det enklere for folk å ta mer miljøvennlige valg, slik at hver enkelt av oss kan bidra til å redusere utslipp. De viser vei mot en mer sirkulær og tjenesteorientert handel, og er et alternativ til bruk-og-kast-mentaliteten.

– Å få en slik pris er veldig stas og en fin anerkjennelse av det arbeidet som de frivillige gjør, sier den daglige lederen i NMS Gjenbruk.

– Det er særlig kjekt at dette arbeidet blir lagt merke til, for det er en enorm innsats de frivillige legger ned, sier hun.

Alt overskudd fra butikksalget går til gode og humanitære formål som kvinner og barns rettigheter, rent vann, skole og utdanning.


Nyheter

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer

NMS Gjenbruk feirer 25 år

Norges største gjenbrukskjede har vokst jevnt og trutt, og består nå av hele 52 gjenbruksbutikker og ett lysestøperi.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp