Gi en gave
Meny
Foto: Marit Mjølseneset (illustrasjonsbilde) Last ned

Omsetningsrekord da gjenbruksbutikken på Ski gjenåpnet

Da NMS Gjenbruk på Ski åpnet etter å ha holdt stengt i over to måneder, var det kø av kunder utenfor døra. Etter stengetid viste kasseoppgjøret at butikken hadde hatt sin beste dag noensinne.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Vi solgte for over 70.000 kroner. I løpet av dagen ble det registrert 311 salg. Vi vet at mer enn 1 000 mennesker var innom, forteller Jens Døvik, som er styreleder for NMS-butikken på Ski.

Forsiktige frivillige

I likhet med de andre butikkene i NMS Gjenbruk-kjeden stengte butikken på Ski dørene 12. mars. De fleste av de 80 frivillige i butikken er eldre mennesker, mange av dem har også andre sykdommer som gjør dem spesielt utsatte for korona-smitte.

– Siden så mange av våre frivillige er i risikogruppen, har vi ventet lenge med å åpne butikken. Vi ønsker ikke å gjøre noe som utsetter våre frivillige for fare. Men etter hvert var det så mange som signaliserte at de ønsket å være med hvis vi åpnet igjen, at vi hadde nok mannskap til å starte opp, sier Jens Døvik, som pr. i dag har omkring 40 personer på listen over medhjelpere i butikken. De øvrige frivillige har valgt å vente til smittesituasjonen er enda mer avklart.

Stor butikk

Gjenbruksbutikken på Ski er den klart største innenfor NMS Gjenbruk. I mars var det fem år siden dørene åpnet for første gang. Siden har både omsetning og butikklokale økt. Totalt disponerer butikken et areal på 1 300 kvadratmeter. En del av dette er lagerlokaler.

– Vi holder til i det som tidligere var en Volkswagen-forhandler. En del av butikken var salgslokale for bruktbiler, en annen del var selve bilverkstedet, forteller Døvik, som understreker at gjenbruksbutikken i dag er et lyst og fint lokale, der det er lite som minner om bilverkstedets smøregraver og løftebukker.

Det store lokalet gjør at det er nødvendig med mange medarbeidere på plass når butikken er åpen. På vaktlistene står det minst 10 medarbeidere hver gang butikken er åpen. I tillegg er det flere av de andre frivillige som tar et tak når de er innom.

– Var dere forberedt på så mange kunder på åpningsdagen etter at butikken hadde vært stengt?

– Av erfaring visste vi at det er mange som dukker opp når butikken har vært stengt i flere dager. Men at det skulle komme så mange, og omsetningen skulle være så høy, var jeg ikke forberedt på. Jeg tar det som skjedde som et tegn på at vår butikk har en viktig funksjon for mange mennesker, sier Jens Døvik, som legger til at rekordomsetningen kom på en dag da butikken hadde rekordkort åpningstid: På bare fem timer ble det altså solgt brukte varer for 70 000 kroner.

Stor omsetning

Selv om rekorden fra åpningsdagen 26. mai ikke har vært truet, har salget vært svært godt de andre åpningsdagene. Dagsomsetningen har ligget mellom 22 000 og 30 000 kroner. Normalt omsetter butikken på Ski for rundt 20 000 kroner hver åpningsdag.

– Foreløpig har vi jo bare åpent fire av ukedagene og med begrenset åpningstid. Jeg håper at interessen for gjenbruksbutikken og NMS vil holde seg på et så høyt nivå når vi kommer tilbake med fulle åpningstider, sier Jens Døvik, som forteller at kaffekroken foreløpig ikke er åpnet. Når muligheten for å få seg kaffe og vafler blir gjeninnført, tror styrelederen i NMS Gjenbruk på Ski at enda flere vil ta turen innom butikken.


Nyheter

Heidrar dei frivillege på NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk i Ulsteinvik får frivilligprisen for 2022 i Ulstein. - Ein høgst fortent vinnar, seier Mari Ann Vattøy og Annika Brandal i styret til Ulstein frivilligsentral.
Les mer

Inspirasjon, glede og fellesskap

Det ble en kveld fylt med inspirasjon glede og fellesskap da områdeutvalget for Nordre/Austre Sunnmøre inviterte til inspirasjonssamling i Spjelkavik kyrkje.
Les mer

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp