Gi en gave
Meny
Foto: Privat/Marit Mjølsneset / Siri_Lindtveit er ny leder for NMS Gjenbruk. Last ned

Erfaren leder overtar i NMS Gjenbruk

Siri Lindtveit er ansatt som ny leder for NMS Gjenbruk. Hun kommer fra stillingen som daglig leder i Sola menighet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg gleder meg virkelig til å ta fatt på den nye jobben. Gjenbruk er viktig for samfunnet og for NMS, så jeg går inn i en oppgave der jeg skal få være med og bety noe, sier 47-åringen.

Stor bedrift

Når Siri Lindtveit begynner som leder i NMS Gjenbruk senere i år, er det ingen liten virksomhet hun får ansvar for. Hun skal lede den gjenbrukskjeden med flest butikker i Norge. Til sammen omsetter de 51 butikkene for over 63 millioner kroner. Overskuddet er en viktig del av inntektsgrunnlaget for NMS.

– Det er spennende å gå inn i en jobb i gjenbruksbransjen. Jeg ser jo at NMS får et betydelig økonomisk bidrag gjenbruksbutikkene, men det er andre sider av arbeidet som også er viktig. Ikke minst har de mange butikkene gitt rom og oppgaver for mange frivillig medarbeidere. Her bidrar gjenbruksarbeidet til at NMS har fått et utvidet kontaktnett, sier hun.

Politikk og søndagsskole

CV-en til den nye lederen for NMS Gjenbruk er innholdsrik. Hun er gruppeleder for Krf i Klepp kommune, der hun nå sitter i kommunestyret i sin andre periode. I tillegg har hun et sterkt engasjement for søndagsskolen. Hun nøyer seg ikke med lokalt søndagsskolearbeid, for hun har sittet som leder i hovedstyret i Søndagsskolen Norge siden 2016.

– Jeg brenner virkelig for søndagsskolen. Derfor har jeg engasjert meg i søndagsskolearbeid både nasjonalt og lokalt, forteller Siri.

«Hjem» til NMS

Når Siri Lindtveit nå begynner som leder for NMS Gjenbruk, kommer hun tilbake til en arbeidsgiver hun tidligere har jobbet for i nærmere ti år. Hun har vært innom generalsekretariatet, økonomiavdelingen og NMSU.

– Det var gildt å jobbe i NMS. I løpet av de årene jeg jobber der forrige gang lærte jeg mye.

Noe av det hun lærte, var hvor krevende det var å starte opp gjenbrukskjeden. Den første butikken i kjeden ble startet i 1998.

– Jeg var blant annet innom økonomiavdelingen. Da fikk jeg et innblikk i de mange grepene det var nødvendig å ta for å starte med dette arbeidet.

– Hva tenkte du selv om at NMS skulle starte med gjenbruksbutikker?

– Det var en helt ny tanke for meg. Jeg husker at det var en danske som kom på besøk for å motivere NMS i dette arbeidet. Jeg var nok temmelig tilbakeholden den første tiden, men så snart at dette var et viktig arbeid.

Gjenbruk i ny kirke

Som daglig leder i Sola menighet, har Siri Lindtveit fulgt bygging av nytt kirkebygg i sentrum på nært hold. Hun er begeistret over det nye kirkebygget og de mulighetene dette gir i lokalsamfunnet. Hun forteller også om et nært samarbeid mellom menigheten og den lokale gjenbruksbutikken på Sola.

Det er ikke slik at alt i en ny kirke nødvendigvis behøver å være helt nytt. I den nye kirka på Sola er alle kontormøblene brukte. En del av kopper og kar har vi kjøpt fra NMS Gjenbruk på Sola, sier Siri Lindtveit.

Glede i NMS

Det var et enstemmig styre i NMS Gjenbruk som ansatte Siri Lindtveit som ny daglig leder.

Generalsekretær Helge S. Gaard i NMS er glad for at Siri Lindtveit nå har sagt ja til stillingen.

–  Vi er glade for at hun stiller seg til disposisjon med alle sine kvaliteter, og ikke minst med hennes brede erfaring i møte med frivillighet i organisasjon og kirke, sier Gaard.

Vil du bli med på laget og engasjere deg som frivillig?

  Opplysningene fra dette skjemaet blir sendt til Silje Sjøtveit, leder for avdeling Frivillighet i NMS.

  Frivillig medarbeider på NMS GjenbrukFormidlerStyremedlemLeirlederBli med i et småfellesskapKontormedarbeiderStå på standMesser/BasarerAndre idéer


  Nyheter

  Lanseringsfest i nye Bazaar1966

  Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
  Les mer

  Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

  Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
  Les mer

  Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

  Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
  Les mer

  Miljøpris til NMS Gjenbruk

  NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
  Les mer
  Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp