Gi en gave
Meny
Last ned

Den lutherske kirken i Thailand har fått ny biskop og ny generalsekretær

Den lutherske kirken (ELCT) i Thailand har fått ny ledelse. Generalsekretær Boonmee Jaruphong er blitt ny biskop, mens Preeda Hongsakaew går inn i stillingen som generalsekretær.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Skiftet i ledelsen faller sammen med at ELCT feirer sitt 30 år jubileum. Onsdag 25. april 1994 var datoen da samarbeidskirken til NMS ble etablert.

Her kan du støtte NMS’ arbeid i Thailand!

Pastor Boonmee har fungert som biskop den siste tiden etter at den foregående trakk seg fra stillingen.

– At pastor Boonmee nå blir biskop, sikrer kontinuiteten i kirken. Han viderefører det gode arbeidet som kirkestyret har startet. Han er en rutinert prest som har vært med omtrent siden ELCT ble startet. Han har også samarbeidet med mange NMS-utsendinger og deltatt på vår generalforsamling i Norge, sier Knut Hallen, som nå er misjonær for NMS i Thailand. Hallen omtaler den nye biskopen som en samlende, godhjertet og oppriktig person. Han har også vist at han har omsorg for sine medarbeidere.

Også den nye generalsekretæren har lang fartstid i ELCT. Han er en av flere prester som ble kristne gjennom Good News Center i Singapore, der blant annet NMS-misjonær Norlys Grimby arbeidet fra 1993 til 1996.

– De siste årene har han vært prest i Nonghaan i Udun i nordøst-Thailand. Sammen med kona Dausawai har han også vært misjonær på Taiwan i fem år, sier Knut Hallen, som også forteller at ekteparet Hongsakaew har spilt en sentral rolle i utviklingen av jordbruksprosjektet «Nonghaan Church farm» som jobber etter klimavennlige prinsipper. Dette prosjektet er omfattet med stor interesse, både i Thailand og Norge.

Knut Hallen, som bor i Bangkok sammen med kona Merete, som er seksjonsleder for Asia i NMS, gleder seg til samarbeidet med den nye kirkeledelsen i ELCT. Sammen må vi huske på dem i bønn.

Her kan du lese mer om NMS’ arbeid i Thailand.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp