Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Her er bloggen til NMS Thailand. Her kan du lese nye historier fra feltet, og andre interessante nye ting som skjer.

Gjenbruksglede ved Nådehjemmet

I Norge driver NMS Gjenbruk 52 gjenbruksbutikker som gir viktige inntekter til NMS' arbeid. Men også ved Nådehjemmet i Bangkok har en gjenbruksbutikk sett dagens lys.

Merete Hallen (seksjonsleder for Asia), Anne Storstein Haug (Thailand-misjonær) og Sunitra Tuangjaruwinai (feltkoordinator Thailand) er blant flere som med god samvittighet handler på gjenbruksbutikken ved Nådehjemmet i Bangkok.

Thailand-misjonær Anne Storstein Haug er blant personene som står bak ideen om å drive en egen gjenbruksbutikk ved Nådehjemmet. Inntektene fra salget er en kjærkommen inntekt for Nådehjemmet som gir kjærlighet og omsorg til gravide jenter i en vanskelig livssituasjon. Butikken drives av frivillige, som Patana. Hun gjør en flott innsats for å organisere den daglige driften.

Er du i, eller skal til Bangkok? Legg gjerne et besøk til Nådehjemmet og gjenbruksbutikken inn i kalenderen. Her kan du gå på skattejakt og samtidig støtte de lokale menighetenes diakonale arbeid.

Les mer om Nådehjemmet i dette blogginnlegget fra 2020.

Les innlegget →

Noah viser vei

På søndag tok lille Noah med seg sparebøssa si til barnemenigheten i Nonghan. I den hadde han lagt oppi mange 5- og 10-mynter. Hver uke sparte han litt og kjøpte litt mindre snacks. Nå var sparebøssa blitt ganske tung, og han ville gi pengene til barnemenigheten for å hjelpe med å bygge paviljongen. Alle i barnemenigheten var med og åpnet sparebøssa, og talte spent hvor mye det ble. Det ble hele 870 baht! Noah er et forbilde for både små og store. Hver og en av oss kan spare bittelitt hver uke, gi avkall på noe, og gi til fellesskapet og få mer tilbake.

Les innlegget →

Lørdagsmoro i kirka

Hver lørdag er det «Saturday Club» i Nonghan menighet. Det er fokus på læring gjennom lek og samarbeid. I dag var det kroppen som var tema, og barna tegnet omriss av hverandres kropper og måtte plassere lapper med de engelske ordene på riktig sted. Det er alltid gøy å avslutte med et bad i dammen!

Les innlegget →

Enhet skaper vekst?

Lederen for seminaret til den lutherske kirken i Thailand, Taweep Oiwan; og misjonærene Olav Skjerpe og Knut Hallen deltok 14. september på en konferanse som samlet fra hele bredden av protestantiske kirker i Thailand.

De tre hovedparaplyene er: Church of Christ in Thailand (hovedsaklig presbyteriansk med med støtte fra USA og Sør-Korea), Baptistene og Evangelical Fellowship in Thailand. NMS sin partnerkirke ELCT hører til i den siste gruppen som samler alle mindre og mer frittstående kirker.

Det er virkelig lovende at det nå ser ut til å være økende samarbeid med et felles mål om å nå videre ut i alle de 77 distriktene i Thailand som samlet teller ca 66 millioner mennesker. Det foroverlente målet som det protestantiske fellesskapet har satt seg oppsummeres i 111, se bildene: Fra ca 500 tusen kristne til 1 million. Fra 6000 menigheter til 10 tusen. Fra 5000 menighetsledere (ulike benevnelser: evangelister/pastor/prest) til 10 tusen ledere.jfr.historisk statistikk fra 1978 på bilde nr.2
Deadline er 2028 som markerer 200 års jubileet for protestantisk kirkelig tilstedeværelse i Thailand (1828-2028).

For å nå dette målet løftes det frem 5 aspekt med tilhørende ressursgrupper:
1. Bygge disipler
2. Evangelisering
3. Media – Digital formidling
4. Menighetsutvikling og planting
5. Forskning

Vær med å be om at dette felles kirkelige målet kan bli virkelighet ved Guds nyskapende Ånd!

Les innlegget →
Flere blogginnlegg

Følg
blogg

Få varsel om nye blogginnlegg på e-post.


Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp