Tilbake til nms.no Thailandblogg
Meny
Last ned

Her er bloggen til NMS Thailand. Her kan du lese nye historier fra feltet, og andre interessante nye ting som skjer.

Fordi det handler om å dele

Misjon er å være kirke alle steder og i alle land. Det kan være spennende når ulike kulturer og språk møtes.

I nordøst-Thailand jobber misjonærene Jeed og Olav i to lokale menigheter, og har startet søndagsskole, lørdagsklubb og ungdomsgruppe. Nå på fredag og lørdag skal ungdomsstyret ha ansvar for en minileir og i mars skal det være en mini-Impuls-leir. Nesten alle ungdommene er nye kristne, foreldrene deres er ikke kristne og de har blitt døpt som ungdommer. I kirka vi jobber ble 20 mennesker døpt i fjor, både barn, ungdommer, voksne og gamle. En paviljong på påler uti en dam er snart ferdig bygget. Der kan barna og ungdommene være når den er ferdig. Det blir kjekt med et eget sted. For mange plasser er ikke det en selvfølge, å ha et eget sted å være. Misjon er noe kirka gjør, fordi troen handler om å dele, dele av det gode vi har fått.

Se videoklipp her:

https://photos.app.goo.gl/K9kRDbuq5JfpfoMn6

Les innlegget →

Gjenbruksglede ved Nådehjemmet

I Norge driver NMS Gjenbruk 52 gjenbruksbutikker som gir viktige inntekter til NMS' arbeid. Men også ved Nådehjemmet i Bangkok har en gjenbruksbutikk sett dagens lys.

Merete Hallen (seksjonsleder for Asia), Anne Storstein Haug (Thailand-misjonær) og Sunitra Tuangjaruwinai (feltkoordinator Thailand) er blant flere som med god samvittighet handler på gjenbruksbutikken ved Nådehjemmet i Bangkok.

Thailand-misjonær Anne Storstein Haug er blant personene som står bak ideen om å drive en egen gjenbruksbutikk ved Nådehjemmet. Inntektene fra salget er en kjærkommen inntekt for Nådehjemmet som gir kjærlighet og omsorg til gravide jenter i en vanskelig livssituasjon. Butikken drives av frivillige, som Patana. Hun gjør en flott innsats for å organisere den daglige driften.

Er du i, eller skal til Bangkok? Legg gjerne et besøk til Nådehjemmet og gjenbruksbutikken inn i kalenderen. Her kan du gå på skattejakt og samtidig støtte de lokale menighetenes diakonale arbeid.

Les mer om Nådehjemmet i dette blogginnlegget fra 2020.

Les innlegget →

Noah viser vei

På søndag tok lille Noah med seg sparebøssa si til barnemenigheten i Nonghan. I den hadde han lagt oppi mange 5- og 10-mynter. Hver uke sparte han litt og kjøpte litt mindre snacks. Nå var sparebøssa blitt ganske tung, og han ville gi pengene til barnemenigheten for å hjelpe med å bygge paviljongen. Alle i barnemenigheten var med og åpnet sparebøssa, og talte spent hvor mye det ble. Det ble hele 870 baht! Noah er et forbilde for både små og store. Hver og en av oss kan spare bittelitt hver uke, gi avkall på noe, og gi til fellesskapet og få mer tilbake.

Les innlegget →

Lørdagsmoro i kirka

Hver lørdag er det «Saturday Club» i Nonghan menighet. Det er fokus på læring gjennom lek og samarbeid. I dag var det kroppen som var tema, og barna tegnet omriss av hverandres kropper og måtte plassere lapper med de engelske ordene på riktig sted. Det er alltid gøy å avslutte med et bad i dammen!

Les innlegget →
Flere blogginnlegg

Følg
blogg

Få varsel om nye blogginnlegg på e-post.


Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp