Gi en gave
Meny
Last ned

NMS Gjenbruk feirer 25 år

Norges største gjenbrukskjede har vokst jevnt og trutt, og består nå av hele 52 gjenbruksbutikker og ett lysestøperi.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

11. november 1998 åpnet NMS Gjenbruk Sola dørene som den første butikken i kjeden. Butikkene og lysestøperiet drives utelukkende av frivillige, og det jobber rundt 2200 medarbeidere her. I tillegg er det sju ansatte i NMS Gjenbruk, som i hovedsak tar seg av administrative og markedsmessige oppgaver.

Daglig leder Siri Bloch Lindtveit.

– De frivillige gjør et imponerende arbeid. Omsetningen i 2022 var på over 84 millioner kroner. Overskuddet, over 37 millioner i fjor, går til gode og humanitære prosjekter i 17 forskjellige land som NMS støtter. Blant annet hjelp til kvinner og barns rettigheter, skole og utdanning, og rent vann, sier daglig leder i NMS Gjenbruk, Siri Lindtveit.

Det er mange grunner til at NMS Gjenbruk nå ønsker å markere at kjeden fyller 25 år. Blant annet for å løfte fram at gjenbruk er et av de beste miljøtiltakene vi har og at arbeidet som gjøres i butikkene bidrar til å oppnå FNs bærekraftsmål.

Fellesskapet som de frivillige har, er sentralt i et folkehelseperspektiv. – Butikkene er viktige møteplasser både for kunder og frivillige. Her kan en få en kaffekopp og en samtale om en har behov for det. Frivillighet er helsefremmende, og er avgjørende for gode og aktive lokalsamfunn, sier Lindtveit. Det er også helt i tråd med Stortinget sin helt ferske «Folkehelsemeldinga— Nasjonal strategi for utjamning av sosiale helseforskjellar».

Lindtveit ønsker også å få fram at det generelt er et lavt prisnivå i NMS Gjenbruk sine butikker, noe som er viktig med tanke på økende sosiale og økonomiske forskjeller i Norge i dag.

– Dessuten går jo overskuddet til gode formål, understreker Lindtveit og viser til den frivillige organisasjonen Sons and Daughters i Hongkong.

– Denne organisasjonen får støtte til å hjelpe kvinner som ønsker å forlate prostitusjonslivet. De tilbyr rådgivning, yrkesopplæring og arbeid, samt oppfølging med besøk, samtale og sjelesorg i ettertid. Et annet eksempel er et prosjekt i Laos som støtter bygging av nye skolebygg, i tillegg til bygging og installasjon av vannpumper i landsbyer uten innlagt vann. På den måten kan flere barn gå på skole og kvinnene trenger ikke lenger gå langt for å hente vann, forteller hun.

NMS Gjenbruk-butikkene skal feire på ulike måter. Lørdag 11. november 2023 skal det være “jubeldag”. Da vil det skje mye spennende i de 52 butikkene – en blanding av gode tilbud, skattejakt, mannekengoppvisning, konserter, servering av kake og kaffe og mye annet.

For mer informasjon om NMS Gjenbruk og 25-årsjubileet, ta kontakt med daglig leder Siri Lindtveit på tlf. 41 35 83 22.

 

Frivillige i butikken på Ski. Else Klevengen i forgrunnen. Synnøve rosnes Moe og Unny Marie Tollefsen i bakgrunnen. Foto@. Skarp Reklamebyrå.

Gerti Nielsen på Knausen Lysstøperi. Foto: Skarp Reklamebyrå.

Skatter du finner i NMS Gjenbruk sine butikker. Foto: Katrine Pensgård.


Nyheter

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp