Gi en gave
Meny

NMS Gjenbruk møblerer Arendalsuka

Foto: Martin Eikeland. Tidligere var Magnhild Gøytil Jakobsen og Åse Mjåland Hauge i samme kvinneforening. Etter at denne ble nedlagt, er de begge blitt frivillige medarbeidere i NMS Gjenbruk i Arendal. Last ned
Gjenbruksbutikken til NMS i Arendal har travle dager under Arendalsuka. Det er halv pris på alle varene mens Norges største politiske verksted foregår i byen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Disse to leder de 49 frivillige som driver NMS Gjenbruk i Arendal. Gunvor S. Lyngroth og Brit E. Bugge Mjåvatn storkoser seg i gjenbruksbutikken. Foto: Martin Eikeland

– På mandag hadde vi det veldig travelt i butikken. Alle som har stands i byen skulle jo innrede disse. Mange av dem kom til butikken vår for å handle brukte møbler, forteller Brit E. Bugge Mjåvatn, som sammen med Gunvor S. Lyngroth utgjør lederduen i Vestre gate 17 i Arendal. På fortauet utenfor butikken går det en jevn strøm som ser skiltet som forkynner at det er 50 prosent på alle varene i butikken mens Arendalsuka pågår.

Ikke omsetningsrekord

Selv om det var mye folk i butikken, ble det ikke omsetningsrekord. Da kassen ble gjort opp, var det slått inn i overkant av 7.000 kroner.

– Hvis vi ikke hadde solgt alle varene til halv pris, hadde vi nesten hatt tidenes beste dag i butikken. Men uansett er det veldig hyggelig med så mye folk innenfor dørene, sier «butikksjefene».
– Den mest spesielle kunden vi hadde, var en som hadde fått i oppdrag i kjøpe møbler og utstyr til en stand. Han forsynte seg godt, men i forbindelse med handelen spurte han om han kunne levere alt tilbake når standen skal pakkes ned. Det betyr at vi kan selge de varene en gang til, humrer Brit Bugge Mjåvatn.

Kvinneforening

Selv om det er en jevn strøm av kunder, legger betjeningen opp til en høy «kosfaktor». En plysjsofae, med et passende salongbord i teak i umiddelbar nærhet, er det sosiale kraftsenteret. Her serveres kaffe og kjøpekaker til både dem som kjøper og selger varer.

– Vi har det veldig koselig her i butikken. Her er det «mauli» å sette seg ned med en kaffekopp, sier Astrid Løhaugen, en av de frivillige på brei arendalsdialekt.

To av «butikkdamene» forteller at gjenbruksbutikken har erstattet kvinneforeningen for dem.

– Før var vi med i samme forening, men da vi begynte å bli gamle la vi ned foreningen. Men for at vi fortsatt skal treffes, er vi begge frivillige her i butikken en dag i uka. Vi treffes faktisk dobbelt så ofte nå som da vi var med i misjonsforeningen, sier Magnhild Gøytil Jakobsen og Åse Mjåland Hauge.

Omsetningsøkning

Gjenbruksbutikken i Arendal er ikke blant de aller største i NMS, men den bidrar med et godt overskudd hvert år. I fjor solgte de 49 frivillige varer for 600.000 kroner. Det meste av dette var overskudd. I år ser resultatet ut til å bli enda bedre. Ved utgangen av juli er omsetningen passert 400.000. Sammenlignet med 2018 er omsetningen 100.000 høyere.

Selv om omsetningen og overskuddet er imponerende, er gjenbruksbutikken på flyttefot. Butikken ligger i en bygård som kan få andre bruksområder i framtiden. For å komme til mer tidsmessige og større lokaler, har NMS Gjenbruk leid et stort butikklokale på handelsparken Stoa, like ved E18.

– Her får vi en butikk på 400 kvadratmeter. Vi får massevis med parkering og gode muligheter for lager. Det blir utrolig spennende å flytte til Stoa, sier Bugge Mjåvatn, som medgir at utgiftene til husleie vil øke dramatisk når butikken flytter.

– Men NMS Gjenbruk har tro på det nye lokalet. Ja, det har vi som jobber i butikken også. Vi gleder oss virkelig til å flytte, sier hun, og forteller at flyttingen skal skje omkring årsskiftet. Målet er å skaffe et enda større overskudd etter flyttingen.

Reklameplakat

NMS Gjenbruk har en egen stand på det sentrale festivalområdet under Arendalsuka. Møblene er hentet fra en gjenbruksbutikk, det samme er Jesus-bildene og den øvrige utsmykningen. Standen fungerer som en reklameplakat for gjenbruksbutikken i Arendal.

– Som en del av vår deltagelse på Arendalsuka deler vi også ut noen små verdibevis som gir 50 prosent på én vare i alle våre butikker ut året. Siden det er folk fra hele landet her i Arendal denne uka, reklamerer vi for alle våre butikker, forteller Ina Kjøstvedt, som er daglig leder for NMS Gjenbruk, Norge. Hun er full av lovord om butikken og de frivillige i Arendal. Hun har også store planer for de kommende årene.

– I fjor omsatte vi for 56 millioner i våre butikken. I år ligger vi langt foran dette. Vi skal åpne flere nye butikker senere i år og jobber for å komme i kontakt med enda flere som vil inn i dette arbeidet. Gjenbruksbutikkene er lokale fellesskap som gir inntekter til det arbeidet som NMS driver rundt om i verden. I tillegg er dette en god og riktig forvaltning av ressurser, sier Ina Kjøstvedt.


Nyheter

Omsetningsrekord da gjenbruksbutikken på Ski gjenåpnet

Da NMS Gjenbruk på Ski åpnet etter å ha holdt stengt i over to måneder, var det kø av kunder utenfor døra. Etter stengetid viste kasseoppgjøret at butikken hadde hatt sin beste dag noensinne.
Les mer

Gjenbruksbutikkar med Facebookhandel

Som vi veit, har NMS Gjenbruk sine butikkar vore stengde sidan koronautbrotet gjorde det naudsynt. Dette fører til store tap for NMS. For oss som sit i leiinga av butikkane er det ei påkjenning å sjå på dette. Etter som vekene går, tenkjer vi at kanskje går det an å få til noko. Slik at folk i alle fall skal hugsa at NMS Gjenbruk ikkje er avlyst, ikkje er nedlagt, men framleis finst!
Les mer

10 årsjubileum NMS Gjenbruk Myrvåg

Den 21 januar feiret vi med gode kaker, mange besøkende, og forlenget åpningstid. Og selvsagt stort jubileumsalg med halv pris på alle varene.
Les mer

NMS Gjenbruk

Kjøp gavekort nå – finn skattene dine når vi åpner!
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp