Gi en gave
Meny
Foto: Marit Mjølsneset Last ned

«Misjon i Hagen» ble til «Misjon på YouTube»

Selv om koronatiltakene satte en stopper for det årlige arrangementet Misjon i Hagen (MIHA) i Levanger, spirer og gror det mer enn noen gang.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Den årlige hagefesten ble i år heldigital. Det eneste gjestene på YouTubekanalen ikke fikk med seg, er gårdslukt og eim av blomsterenger. De begrensingene som koronatiltakene medfører, kan lett føre til at folk mister motet. Men det gjelder ikke folkene bak Misjon i Hagen. De kastet seg rundt, fant digitale løsninger og inviterte til et stort og frodig hagearrangement. En egen YouTube-kanal sørget for hagefestival.

Grønn kanal

– Vi var på jakt etter et digitalt møtested der vi kan treffe flest mulig. Vi vet at mange er på Facebook. Men det er også mange som ikke er der. Derfor laget vi heller en YouTube-kanal som alle kan bruke, sier Greta Gravås Aarthun, lederen for den store misjonsfestivalen på Høgaunet gård i Levanger.

For å komme inn på denne YouTubekanalen, måtte folk skrive «MIHA direkte» rett i søkefeltet på YouTube. Hver uke ble det lagt ut nye filmsnutter der man kunne følge med i framveksten av både misjonsfestivalen og diverse vekster.

– Hver uke la vi ut film med hageinformasjon, og hvordan en kan bruke det en dyrker i hagen. I tillegg til det grønne, la vi også ut misjonsstoff. Vi fortalte litt om NMS, Nådehjemmet i Bangkok og døveskolen på Madagaskar, sier Gravås Aarthun (bildet under).

– Vi ser nye muligheter. Vi prøver å flette Jesus inn på en naturlig måte der vi kan. Vi ber om visdom til å si de rette ordene. Vi ber om at Guds nærvær, hans Ånd og kjærlighet skal få skinne gjennom det vi sier og gjør.

 

I utgangspunktet var årets Misjon i Hagen planlagt til 23. Mai. Da de digitale planene var klare, var det ingen grunn til å endre datoen. Folk som ville være med på hagefesten måtte bare søke seg inn på Misjon i Hagens YouTube-kanal og følge direktesendingen. – Vi tok en hagevandring på YouTube og informerte om loddsalget. De helt spesielle premiene er det årlige hagemøblementet, en stor blomsterpakke og en stor barnepakke, sier Gravås Aarthun, som inviterte folk fra hele landet til å kjøpe lodd til utlodningen.

– Tidligere har vi samlet inn over 100 000 kroner hvert år på MIHA, sier hun.

Artikkelen ble først publisert i MT Misjonstidende. 

Vil du ha Misjonstidende GRATIS i postkassen?

    PS: Du kan også sende en sms med "NMS MT" til 2490

    Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp