Gi en gave
Meny

Miha ut til nye mennesker

Foto: Marit Mjølsneset. Denne gjengen snudde seg raskt rundt og gjorde Misjon i Hagen digitalt. Last ned
Som alt annet, så ble også Misjon i hagen (Miha) veldig annerledes dette året. Det som likevel nesten ble som fjoråret, er pengene som kom inn. 94 085 kroner deles mellom Nådehjemmet i Bangkok og døveskolen på Madagaskar. Takk for Miha!
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Ikke bare penger!

Årets Miha-dag skulle være 23. mai. Det ble den også forsåvidt, bare litt annerledes. Det skulle vært stekt masse pizza i steinovnen, det skulle vært drøs rundt kaffebordene, det skulle vært ridd på hest og snurra lykkehjul og mye mer aktiviteter, men i år var det få mennesker som fysisk var på Høgaunet. I stedet skjedde mye også av Miha digitalt dette året og mest på YouTube-kanalen Miha direkte. Mange hadde kjøpt lodd på forhånd, og årets resultat ble langt bedre enn Greta Gravås Aarthun hadde håpet på.

– Vi er svært fornøyd med at vi kan overføre alle disse pengene til NMS, og vite at det kommer til nytte i Thailand og på Madagaskar. Vi savnet den fantastiske stemningen som har vært her tidligere år, når mange hundre mennesker er feststemte og glade tilstede. Det vi ønsker er at Guds godhet og velsignelse skal spres på Miha, blant alle som er her, uttrykker Greta. – Vi møter mange som er fremmed for kirke og misjon, ved å lage en arena der det er «fritt, nøytralt og luftig» å bevege seg. Vi følte vi manglet noe når andakt, sang og samlinga i redskapshuset ikke ble som før. Gjennom fokus på skaperverk, fellesskap, sang og bønn har Miha vært et hagefestival med åndelig nærvær.  Både for stor, liten og midt i mellom. Barn og ungdom har gitt uttrykk for at de gjerne skulle stått i boden på Miha, gjerne skulle laget salgsvarer og «feiret» Miha som de har gjort tidligere år. Når pengene fra salg av lodd, planter, hestemøkk, gaver, gavekort, Miha julebordet var lagt sammen, endte beløpet på 94 085 kroner!

 

Komfortsonen

Da familien Aarthun/ Myren, («hovedstyret») bestemte at årets Miha skulle bli Miha direkte på Youtube, følte Greta at hun beveget seg ut fra komfortsonen. Å stå foran et kamera i drivhuset var nytt og litt skremmende. På livesendingen på lørdag var flere kamera i sving. Lars Bjarte var ansvarlig bak og Greta og Andrea fikk linsene mot seg. Også Julie (11 år) bidro i trekningen av de fine gevinstene. Barna på gården har vært med på Miha i alle 5 årene. «Æ husse itj på nå anna ænn att vi har hatt Miha æ,» sa Julie da det ble stilt spørsmål om framtiden for Miha. Framtiden er altså ikke avgjort enda, for nå er det så vanskelig å planlegge langt fram i tid.

– Det ble mindre stress dette året, sier Greta. Det er et stort ansvar å være sjef for alle de frivillige som bidrar. Jeg vil de skal føle seg verdsatt og sett, og det kan være litt hektisk når alt skal skje på noen få timer på en lørdag. Min familie bruker å stille opp en uke her, for å gjøre alt klart og slik ble det ikke i år. Om det var fremmed å stå foran kamera, var det mange andre oppgaver som ikke ble nødvendig dette året. Den fysiske trettheten og den oppgira gløden var ikke lik lørdagkveld i år, smiler Greta.

Nytt publikum

Mye loddsalg, plantesalg og gaver kommer fra Levanger og områdene i nærheten, men gjennom Youtube møter Miha nye mennesker. Hageinteresserte  deler innlegg, selv om de i utgangspunktet er ganske fremmed for kristentro og misjon. Her spres velsignelser i vide kanaler. Greta sier at det har vært det mest givende dette året, å se at de når et nytt publikum. En del av de som har vært frivillig med tidligere år, har dette året delt og bidratt med å «spre Miha». Noen har laget produkter som ble solgt, og ei dame har allerede lovet bort fikusmarmelade til neste år. Her kan en bidra selv om en ikke oppfatter seg selv som «svært religiøs.» Årets Miha konkurrerte med mange andre aksjoner og gode digitale innsamlinger, så at beløpet ble så stort er svært gledelig.

En gruppe fra en menighet i Levanger skulle egentlig ha Miha som et hovedprosjekt etter påske, men slik ble det altså ikke. Gevinstene fikk en god spredning, så det tyder også på at nedslagsfeltet for Miha, ikke begrenser seg geografisk. Det må fraktes vedsekker både til Fredrikstad og Torvikbukt. Plantepakken til Vinjeøra, mens hagemøblene ble fraktet til en heldig nabo allerede samme kveld! Ei dame som har fulgt med på sendingene på Youtube, har sagt at hun opplever det som en hellig stund.

NMS sier 1000 takk for at Miha 2020 ble «grønn og velsigna misjon» som varmer i mange omganger!

Miha direkte fortsetter, så følg med videre på tips og råd fra Høgaunet.

 

 

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp