Gi en gave
Meny
Last ned

Milliontap når NMS Gjenbruk stenger

NMS Gjenbruk har stengt alle sine butikker midlertidig. Korona-viruset gir milliontap for gjenbrukskjeden og eierorganisasjonen NMS.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Vi er i en fortvilet situasjon. Når hele samfunnet stenges ned, deltar selvsagt også NMS Gjenbruk i den nasjonale dugnaden for å stanse smitten. Men konsekvensen er jo at vi mister inntekter som skulle ha gått til arbeid i mange av verdens fattigste land, sier Ina Kjøstvedt, som er daglig leder i NMS Gjenbruk.

Følger anbefalinger

Ina Kjøstvedt, daglig leder i NMS Gjenbruk.

NMS Gjenbruk er den gjenbrukskjeden med flest utsalg i Norge. På de 51 butikkene står det nå et tydelig «Stengt på ubestemt tid».

– I forrige uke strammet vi inn på de hygieniske reglene knyttet til butikkene. Vi hadde antibac tilgjengelig for både medarbeidere og kunder. Vi la også opp til tiltak som kunne begrense antall mennesker i butikkene. Men når regjeringen fattet vedtak om å stenge alle landets skoler, ble det eneste riktige å stenge alle butikkene våre inntil videre, sier Kjøstvedt.

Flere hensyn

Ina Kjøstvedt understreker at det er flere hensyn som ligger bak vedtaket om å stenge butikkene.

– I første omgang føler vi ansvar for våre trofaste, frivillige medarbeidere. En stor del av disse er eldre mennesker som er definert som en risikogruppe. For at disse ikke skal bli eksponert for korona-smitten, var det nødvendig å stenge alle butikkene umiddelbart, sier Kjøstvedt, som også legger til at NMS Gjenbruk føler et samfunnsansvar for å bidra til smittehindring.

– I Norge er vi vant til å jobbe dugnad. Nå har regjeringen bedt hele samfunnet om å være med på en felles dugnad for å stanse epidemien. Vi er en ansvarlig butikkjede med en seriøs eier. Vi deltar selvsagt i det nasjonale krafttaket som nå pågår.

Milliontap

Som en av landets ledende gjenbrukskjeder vil nedstenging av 51 butikker få store økonomiske konsekvenser. I 2019 ble det hver uke solgt for 1,2 millioner kroner. Til nå i år har det vært en kraftig økning.

– Det vi med sikkerhet kan slå fast, er at vi hver uke taper millionbeløp. Dette er penger som ville blitt brukt til hjelpearbeid i fattige land i Afrika og Asia. Situasjonen er fortvilet.

Men Kjøstvedt har ikke bare hensynet til hjelpearbeidet å ta hensyn til. Hun er også klar over at for de 2500 frivillige medarbeiderne, er arbeidet i gjenbruksbutikken en meningsfull og viktig oppgave.

– Vi vet at mange av våre medarbeidere setter stor pris på det sosiale fellesskapet de opplever i butikkene. Derfor er en uheldig konsekvens av stengingen at mange mister et viktig sosialt møtepunkt. I den grad det er mulig, håper jeg at de frivillige tar vare på hverandre. Vi som er ansatt i NMS Gjenbruk gjør vårt beste for å vise omsorg og være til hjelp for dem som tar kontakt, sier Ina Kjøstvedt, daglig leder i NMS Gjenbruk.


Nyheter

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer

NMS Gjenbruk feirer 25 år

Norges største gjenbrukskjede har vokst jevnt og trutt, og består nå av hele 52 gjenbruksbutikker og ett lysestøperi.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp