Gi en gave
Meny
Foto: Margrethe Reve Brandsæther / MORSFIGUR. Gud har vist sin kjærlighet til meg, og jeg skal gi den videre til barna, sier miss Somsri som har jobbet ved Lovsangshjemmet og Immanuel daghjem i 40 år. Last ned

La de små barna komme

Etter 40 år står kallet til å vise Guds kjærlighet blant de mest sårbare i Bangkoks tøffeste omgivelser like sterkt for lærer Somsri, om ikke sterkere.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Den lille gutten strekker armene ut og søker blikket til hverdagens tryggeste holdepunkt. Miss Somsri tar ham imot og plasserer ham stødig på fanget mens hun vugger fra side til side i takt med de beroligende barnesangene som fyller innsiden av det grønne huset under en seksfelts motorvei, i sterk kontrast til larmen fra trafikk og rop utenfor.

Og nettopp en kontrast til naboene skal barnehagen i en av Bangkoks mest utsatte bydeler være. For mens det i Klong Toey er stor sannsynlighet for å vokse opp i et fattig hjem preget av rus og vold, ser de voksne i det grønne huset kalt Lovsangshjemmet på barna som Guds gave, verdifulle mennesker som fortjener en annen oppvekst. Derfor gir ikke miss Somsri seg. Så lenge kreftene holder legger hun pensjonisttilværelsen til side og fortsetter å sørge for at melken i tåteflasken er varm og fanget ledig for alle som vil.

– Barna i barnehagen er ikke annerledes enn meg. Selv om jeg kom fra en fattig familie, hadde jeg en mamma og en mormor som brydde seg og passet på meg. Mange av barna her derimot, har ikke nok mat en gang.

Gjennom 40 år har miss Somsri sett utallige barn komme og gå. Først på Immanuel daghjem, i regi av Immanuel kirke, og så på Lovsangshjemmet. Uansett familiehistorikk, hjemmeforhold og oppførsel ser hun på hver enkelt med Guds øyne.

– Jeg skal yte mitt beste overfor alle, og hver og en skal bli vist like mye kjærlighet. Slik har vi også klart å hjelpe andre i nærområdet og å bety noe for de som vokser opp i dette miljøet.

For mange av barna blir hun en morsfigur, ikke en lærer. Hun viser omsorg og står alltid klar med trøstende armer når gråten presser på hos en av de små. Miss Somsri er helt sikker på at Gud har plassert henne her med en hensikt.

– Gud har vist sin kjærlighet til meg, og jeg skal gi den videre til barna, understreker den sindige læreren, som stadig må åpne døra for voksne kvinner og menn som i takknemlighet leter etter den første tryggheten de møtte i livet – miss Somsri.

– Jesus ba de små barna komme til ham, sier hun.

De skal også få komme til barnehagen, hvor de ytre grå omgivelsene skal males i sterke farger med kjærlighet, lek og næringsrik mat som palettens primærfarger.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp