Gi en gave
Nettbutikk
Meny

Kø for å kjøpe julepynt

Foto: Mange tok turen til NMS Gjenbruk i Skien da julepyntsalget startet denne uken. Last ned
Interessen for å kjøpe brukt julepynt i Skien er så stor at det stod kø utenfor gjenbruksbutikken til NMS lenge før dørene ble åpnet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Første tirsdag i november er salgsstart for julevarer for gjenbruksbutikken i Sliperiveien i Skien.

– Vi åpnet dørene klokka 11.00. Men allerede halvannen time før åpningen stilte en dame seg opp utenfor døra. Fram mot åpningen vokste køen sakte, men sikkert. Da vi åpnet, var det omkring 15 personer som hastet inn i butikken, sier Åse Dovland, som er butikkleder for NMS Gjenbruk i Skien.

Stengt mandag

I Skien har NMS Gjenbruk stengt på mandager. Da er det rydding og prising av varer. Dagen før julevaresalget så de frivillige butikkmedarbeiderne en dame som orienterte seg gjennom vinduene. Det var denne damen som stilte seg i kø halvannen time før åpningen.

– Det var jeg som ekspederte henne da hun kom til kassen. Hun hadde kjøpt masse varer og var storfornøyd. «Det eneste jeg ikke fikk med meg, var en hardangersøm-duk. Den var det en annen som fikk grabbet til seg før jeg rakk fram», sa hun, forteller Åse Dovland.

Omsetning

Den store interessen for julegavene førte også at til kasseapparatet nesten gikk varmt denne tirsdagen. Bare i julevarer ble det solgt for 10.600 kroner.

– I tillegg til julevarene, kjøpte jo kundene våre mye annet. Når det kommer så mye folk til butikken, blir det alltid høy omsetning.

NMS-butikken i Skien hadde ikke gjennomført noen stor markedsføringskampanje i forkant av salgsstarten. Men gjennom en aktiv bruk av Facebook-siden hadde de gjort mange oppmerksomme på det som skulle skje.

Tilsig av varer

Åse Dovland forteller at det alltid er et jevnt tilsig av julevarer som blir gitt til butikken. Men i år har det kommet inn spesielt mye.

– Vi har ikke gjort noe spesielt for å tiltrekke oss julevarer. Men det er jo mange som kjenner butikken vår her i Skien. Når de vet at de skal kvitte seg med noen julevarer, vet de at vår butikk har en god utstilling av slike varer.

Tidlig salg

NMS Gjenbruk begynner salget av julevarer i begynnelsen av november. De får nesten utelukkende positiv tilbakemelding på den tidlige salgsstarten.

– I vår butikk har vi en årsplan med ulike salgsperioder. Når vi setter salgsstart for julevarene, påser vi at dette ikke kolliderer med de andre salgene vi har.

– Er butikken tom for julevarer nå som dere hadde en slik rekordartet start?

– Nei, nei, det er fortsatt mulig å sikre seg julevarer hos oss. Vi har også litt liggende på lur. Dette er varer som vi kan ta fram når det begynner å bli tomt i julehyllene våre, humrer Åse Dovland.

Har du lyst å bli med NMS Gjenbruk på laget?

  Frivillig medarbeider på NMS GjenbrukFormidlerStyremedlemLeirlederBli med i et småfellesskapKontormedarbeiderStå på standMesser/BasarerAndre idéer

  Nyheter

  Kø for å kjøpe julepynt

  Interessen for å kjøpe brukt julepynt i Skien er så stor at det stod kø utenfor gjenbruksbutikken til NMS lenge før dørene ble åpnet.
  Les mer

  Gjenbruk i 20 år

  Gjenbruksbutikken i Molde feiret 20-årsjubileum 19. oktober 2021, og dette ble markert med jubileumsfest hvor over 50 medarbeidere og gjester deltok. På festen deltok også flere tidligere butikkledere og styreledere.
  Les mer

  Gjenbruksjubel på Evje

  Gjenbruksbutikken på Evje er ikke blant landets største. Men det den mangler av størrelse tar den igjen på sjarm. Nå har butikken fått en markert ansiktsløftning.
  Les mer

  Inspirert til Misjon

  At misjonsfolket savna det å kome saman og møtast fysisk igjen, såg ein tydeleg på inspirasjonssamlinga for Nordre/ Austre Sunnmøre denne torsdags kvelden!
  Les mer
  Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp