Gi en gave
Meny
Foto: Dan Aksel – STORE FORVENTNINGER: Forlagssjef Arne Kristian Konradsen (t.h.) i Bibelselskapets forlag Verbum og informasjonsleder Martin Eikeland i NMS har store forventinger til de gjennom et samarbeid skal kunne øke salget av juleheftet «I de dager». Last ned

Historisk julehefte-samarbeid

To av landets eldste organisasjoner inngår nå samarbeid om utgivelse av julehefte. Bibelselskapets forlag Verbum og NMS (Det Norske Misjonsselskap) skal sammen utgi «I de dager».
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Vi er meget fornøyde med den avtalen vi har fått til. Gjennom samarbeidet vil dette julehefte kunne nå ut til mange flere, sier informasjonsleder Martin Eikeland i NMS.

Han var redaktør for den første utgaven av «I de dager» som ble utgitt i 2021. Det er en rolle han også skal ha i det nye samarbeidet.

Litterært julehefte

«I de dager» er et litterært julehefte som NMS utgav alene i for første gang i 2021. Utgivelsen ble en suksess for landets eldste misjonsorganisasjon. Med et opplag på 10 000 fikk NMS et fint overskudd av utgivelsen.

– Vi ser imidlertid at vi mangler kompetanse for å utgi og selge et slikt produkt. Siden vi ikke har forlagserfaring, var vi temmelig ukjente med hvordan vi skulle selge et slikt produkt. Derfor satset vi hovedsakelig på vårt interne marked, altså de medlemmer og foreninger som NMS har. Men vi forsøkte oss bare i liten grad på salg hos bokhandlere. Vi tror det er et marked for dette juleheftet langt utenfor NMS og de menighetene vi har i våre nettverk, sier Eikeland.

Passer for Verbum

Forlagssjef Arne Kristian Konradsen i Verbum er enig i dette. Han forteller at forlaget jobbet med planer for utgivelser knyttet til de store kristne høytidene da henvendelse om et samarbeid med NMS kom.

– For oss er «I de dager» et perfekt produkt. Bibelselskapet har en oppgave og en forpliktelse til å utgi godt lesestoff som kan brukes rundt høytidene. «I de dager» har en profil og en kvalitet som er midt i blinken for oss. Vi er interessert i å tilby landets bokhandlere et kvalitetsprodukt som viser vei inn i julens mysterier, sier Konradsen.

I tillegg til Martin Eikeland, satt tre frivillige fra NMS i redaksjonen. Disse skal fortsatt utgjøre redaksjonen, men nå vil den også bli utvidet med representanter fra Verbum.

Bidragsytere

Bidragsytere i debututgivelsen i 2021 var blant annet Edvard Hoem, Selma Lønning Aarø, Eivind Skeie, Terje Dragseth, Levi Henriksen, Laura Djupvik og Bjørn Sortland. Barbro Raen Thomassen hadde ansvar for den kunstneriske utformingen. Anne Kristin Aasmundtveit var litterær redaktør.

Martin Eikeland forteller at arbeidet med 2022-utgaven allerede er kommet langt. Med stolthet nevner han noen av bidragsyterne som skal levere tekster til årets utgave: Jon Fosse, Tove Nilsen, Edvard Hoem og Levi Henriksen. I tillegg har Easterine Kire, indisk fribyforfatter, bosatt i Tromsø, allerede levert en novelle.

– NMS er landets første misjonsorganisasjon. Vi står i en tradisjon der vi alltid har blikket vendt ut av landet. At vi har en indisk forfatter, sier noe om vår identitet. Når vi i tillegg får en julebetraktning skrevet av Anatoliy Raychynets, assisterende generalsekretær i det ukrainske bibelselskapet, får vi uten tvil igjen et julehefte som setter oss inn i en verdensvid sammenheng, sier Eikeland.

Kunst og litteratur

Av arbeidsmessige hensyn måtte både Anne Kristin Aasmundtveit og Barbro Raen Thomassen takke nei til nytt engasjement i år. Førstnevnte er imidlertid til stede med en nyskrevet novelle, mens Raen Thomassen har gitt ansvaret for den kunstneriske utformingen videre til datteren Mirjam Raen Thomassen, som i likhet med sin mor er kunstner. Litterært ansvarlig er Turid Barth Pettersen, som tidligere har vært forlagssjef i Verbum.

LES OGSÅ: Smak av jul i juleheftet «I de dager».

– Vi er opptatt av kvalitet i alle ledd. Derfor har vi engasjert skribenter som leverer tekster av høy kvalitet. Dessuten er den visuelle og kunstneriske utformingen viktig. Vi ønsker at bladets uttrykk skal reflektere at julen har en spesiell plass i kunsthistorien. Samtidig er vi opptatt av at vi skal åpne for kunstuttrykk fra samtiden. «I de dager» skal være både forankret og spennende.

Hemmelige summer

Verken Bibelselskapet eller NMS ønsker å opplyse om beløp eller forventet opplagstall for «I de dager», men begge parter har tro på at salget og overskuddet skal bli godt.

– Vi utgir primært dette heftet for å løfte fram julens budskap, men vi er takknemlige for at dette også kan gi et økonomisk overskudd. Gjennom samarbeidet med Verbum kan både kvaliteten, rekkevidden og salget øke, sier informasjonsleder Martin Eikeland i NMS.

Flere prosjekter

Selv om det ikke blir flere samarbeidsutgivelser i 2022, er Verbum klare på at de gjerne vil ha med NMS i flere andre prosjekter som kan styrke det kristne innholdet i kirkeårets høytider. Partene har blant annet en intensjon om å se på mulighetene til å utgi et påskemagasin sammen.

Her kan du kjøpe juleheftet «I de dager» som ble utgitt før jul i fjor.

For mer informasjon, kontakt informasjonsleder Martin Eikeland på e-post martine@nms.no, eller på telefon 404 06 026.

Kommunikasjonsleder i NMS, Martin Eikeland. Trykk på bildet for høyoppløselig versjon.

Illustrasjonsbilde av juleheftet «I de dager». Trykk på bildet for høyoppløselig versjon.

NMS-juleheftet «I de dager». Foto: Andreas Dirdal Kydland

Forlagssjef Arne Kristian Konradsen (t.h.) i Bibelselskapets forlag Verbum og informasjonsleder Martin Eikeland i NMS har store forventinger til de gjennom et samarbeid skal kunne øke salget av juleheftet «I de dager». Trykk på bildet for høyoppløselig versjon.

STORE FORVENTNINGER: Forlagssjef Arne Kristian Konradsen (t.h.) i Bibelselskapets forlag Verbum og informasjonsleder Martin Eikeland i NMS har store forventinger til de gjennom et samarbeid skal kunne øke salget av juleheftet «I de dager». Foto: Dan Aksel

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp