Gi en gave
Meny
Last ned

Her åpnes gjenbruksbutikk nummer 51

Lange køer i Nygata da NMS Gjenbruk åpnet sin 51. butikk midt i Stavanger sentrum.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Den lille gjenbruksbutikken var stappfull av skue- og handlelystne mennesker ved åpningen. Daglig leder for NMS Gjenbruk nasjonalt, Ina Kjøstvedt, håper butikken kan være med på å gjøre Stavanger sentrum mer attraktivt.

– Vi ligger sentralt til i Nygata som er en handlegate, og vi har sett at folk har stoppet og kikket inn her i ukesvis før vi har åpnet. Så vi håper og tror dette er noe folk vil ha, og at vi kan være et godt tilskudd til gågata her.

Handler gjerne brukt

Og Marta Leivdal Torp ønsker butikken velkommen. Hun driver selv kafeen Cirkus i Stavanger sentrum, og handler gjerne brukt.

– Som du ser er det noe «på gang» her, sier hun med et smil og peker på den runde gravidmagen.

Derfor har hun blant annet plukket med seg noen leker fra den nyåpnete gjenbruksbutikken.

– Jeg handler ganske mye gjenbruk. Blant annet er alle kopper og fat i kafeen gjenbruk, så jeg er innom gjenbruksbutikker hyppig. Også får jeg dekket en del av shoppingbehovet på den måten, det er mannen min også takknemlig for, sier Torp med et smil.

For på hjemmebane er det egentlig lagt ned shoppingforbud, men litt småtteri til det nye familiemedlemmet må være lov.

Supplerer 50 år gammel bryllupsgave

Også Anne Karin Hegna har funnet seg en skatt. Kaffeserviset hun og ektemannen fikk til bryllupet for 50 år siden har nemlig blitt mindre og mindre med årene, etter hvert som ulykken har vært ute.

– Også fant vi et tilsvarende her, så nå får vi komplett servise og mere til. Det kan vel komme til å bli knust noe fremover også, så det er bare bra og ha litt ekstra, sier Hegna fornøyd.
Men selv om både serviser og barneleker er vanlige gjenbruksvarer er ikke alt i den lille gjenbruksbutikken helt som i alle andre butikker.

Unik butikk

– Alle våre butikker blir drevet av frivillige, men vanligvis er det pensjonister som står for mesteparten av innsatsen. Men her i Nygata har vi fått med både unge og gamle mennesker, noe som skaper et spennende og godt miljø. Vi har heller aldri gjort så mye for å få et stilig og gjennomført interiør i noen av våre andre butikker som vi har gjort her, og vi håper dette kan bli en butikk som tiltrekker seg en litt yngre målgruppe også, sier Kjøstvedt.

En av de unge frivillige er Andrea Nymoen. Hun gikk forbi butikken og så en plakat i vinduet om at de trengte frivillige. I går var hun på sitt første infomøte, og i dag står hun i kassen under åpningen.

– Jeg handler bare gjenbruk selv, og er en skikkelig retro-jente. Også liker jeg salg og å jobbe i butikk. Akkurat nå går jeg på arbeidsavklaringspenger, så da er det mye bedre å fylle dagene med noe meningsfullt og gøy enn å bare være hjemme, mener Nymoen.

Lønnsom gjenbruk

Og hvis butikken i Nygata følger trenden ellers i landet lover det bra for driften. Kjøstvedt kan fortelle at man i NMS Gjenbruk hadde en omsetningsvekst på elleve prosent fra 2018 til 2019. Og til nå i år peker pilene i samme retning.

– Folk ser at det lønner seg for både lommebok og miljø og handle brukt. Markedet er der så absolutt, så vi har som mål og åpne to nye butikker i Norge i året.


Nyheter

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer

NMS Gjenbruk feirer 25 år

Norges største gjenbrukskjede har vokst jevnt og trutt, og består nå av hele 52 gjenbruksbutikker og ett lysestøperi.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp