Gi en gave
Meny
Foto: Julie Omdal Egeland Last ned

Havglimt deler overskudd med Thailand

2023 ble et svært godt år for NMS sitt leirsted Havglimt. 240 000 kroner fra leirstedets overskudd overføres til NMS-prosjekter i Thailand.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Leirstedet Havglimt i havgapet rett øst for Kristiansand kan se tilbake på et svært godt 2023.

Leirer og andre samlinger gjennom året førte til et solid økonomisk overskudd. Nå har leirstedet bestemt at 240 000 kroner fra overskuddet skal overføres til NMS sitt arbeid i Thailand.

– Det er kjekt å se at den fantastiske innsatsen som legges ned på Havglimt gir gode resultater, sier Trond Hjorteland, leder for avdeling kommunikasjon og innsamling i NMS, som er takknemlig for at arbeidet i Thailand nyter godt av leirstedets overskudd.

Jens Damsgaard, som er styreleder for Havglimt, er glad for at leirstedet har en økonomi som gjør det mulig å gi støtte til NMS-prosjekter i Thailand.

– Havglimt er jo en frittstående forening, men vi er tett knyttet til NMS. Når vi nå gir 240 000 til prosjekter i Thailand, er det et signal fra oss om at vi tilhører den store NMS-familien. Hvis det viser seg at vi også i framtiden driver leirstedet med overskudd, vil vi igjen vurdere om hvor mye vi kan støtte prosjekter som NMS er involvert i, sier han.

Havglimts historie som leirsted er både lang og spennende. For ti år siden sto Havglimt overfor et veiskille. Et stort renoveringsbehov for flere millioner kroner gjorde at leirstedet sto i fare for å bli solgt.

En arbeidsgruppe ble nedsatt med mål om å hindre at Havglimt skulle selges. Og det var snakk om betydelige summer som måtte skaffes til veie for å redde Havglimt for NMS. Komiteen ville ikke bare flikke på det gamle. De ville rive ned og bygge opp, og ta vare på det som var bevaringsverdig.

Gjelden startet med nesten 11 millioner kroner, men nå er leirstedet nesten gjeldfritt.

Les mer om renoveringen i artikkelen under, som sto på trykk i MT januar 2020.

Under NMS sin sommerfest i Stjørdal i 2023 ble Jens Damsgaard tildelt frivillighetsprisen. Damsgaard er blant dem som har stått i bresjen for oppgraderingen av Havglimt.

Se utdelingen av prisen i videoen under.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp