Gi en gave
Meny
Foto: Endre Hilleren (hovedbilde) / Maria Indrøy Risanger (innfelt). Last ned

Håpet lever i Mali

Mali er et land der påskens budskap om lidelse, oppstandelse og håp på mange måter har en særlig gjenklang.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I den nyeste utgaven av Misjonstidende ser vi nærmere på hvordan det går med misjonsarbeidet i dette fascinerende landet ved Saharas «kyst». Midt i en virkelighet med langvarig uro og terror er det faktisk flere lyspunkter.

NMS startet arbeidet i Mali i 1986. Målet var å nå det nomadiske fulanifolket med evangeliet. Fulanifolket er tradisjonelt et nomadefolk som lever av kvegdrift. Tidligere var fulaniene et mektig og rikt folk, men i dag er de blant Malis mest marginaliserte folkegrupper. Misjonærene som kom til Mali, delte evangeliet gjennom landsbybesøk og radioarbeid, men startet også landsbyutviklingsprosjekter. Her ble det gravd brønner, drevet alfabetisering og gjennomført vaksinasjon av barn.

Etter hvert fikk prosjektene svært gode resultater i kampen mot kjønnslemlestelse, og mange landsbyer har erklært seg som omskjæringsfrie soner. Bibeloversettelsesarbeidet ledes nå av en ung, kristen fulani!

I løpet av årene har det vokst fram tre menigheter med kristne familier. Søndagsskolearbeid og leirarbeid har bidratt til at barna til de første kristne nå står fram som sterke og målrettede troende som Pennda (25). Hun er med i styret for de kristne fulani-ungdommene i Mali. Det er en historie som bærer håpet videre.

De siste årene har samfunnet i Mali gått i oppløsning. Hæren har begått statskupp og står også bak vold og overgrep mot lokalbefolkningen. Mange har blitt med i ulike milits– og terrorgrupper som kjemper både mot hæren og mot hverandre. Maliske myndigheter kjøper dessuten tjenester av den russiske Wagner-gruppen. Midt oppi dette er det likevel håp.

Lokale kristne fra fulanifolket ønsker å vise at det er mulig å gå fredens vei. Takket være dem og modige misjonærer fra Nigeria, Kamerun og Norge blir stadig nye mennesker kjent med Jesus.

De kristne fulaniene i Mali vet at det er mange i Norge som ber for dem. Det setter de stor pris på. Midt i lidelsen lever håpet om oppstandelsen, både for land og folk! Et håp Jesus gjorde levende på første påskedag.

Misjonstidende nummer to har mye stoff om misjonsarbeidet i Mali. Er du ikke abonnent ennå? Det er helt gratis! Registrer deg på skjemaet under!

Jeg vil motta seks nummer av MT i året!

    PS: Du kan også sende en sms med "NMS MT" til 2002

    Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp