Gi en gave
Meny
Foto: Privat / ÅRETS FRIVILLIG: Einar Johnsen fikk frivilligprisen for 2022 under «Vår dag»-arrangementet på Varhaug i helgen. Last ned

Han fikk frivillighetsprisen for 2022

Einar Johnsen fikk frivillighetsprisen for 2022 for sin mangeårige innsats ved Fjelltun Leirsted.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Prisen ble delt ut på Varhaug i anledning «Vår dag», som ble arrangert i anledning at 2022 er Frivillighetens år.

Juryen, som har bestått av representanter fra forskjellige avdelinger i NMS og NMSU, er fasinert over overveldende mange og svært gode frivillige som har blitt foreslått til årets frivillighetspris.

Prisen ble delt ut av Jonas Skrettingland, ordfører i Hå kommune for KrF og tidligere NMS-misjonær på Madagaskar.

Juryens begrunnelse:

En ung voksen leirgutt med lang fartstid!

Fra tidlig på 90-tallet har Einar vært leder på Fjelltun leirsted ved Flekkefjord, hovedsakelig som hovedleder/leirsjef.

Noen år har han deltatt ved opptil ni leirer i løpet av et år, og flere av årene opptil 5-6 leirer. Også i 2022 er Einar med på flere av leirene på Fjelltun leirsted. Ingen har helt tellingen på eksakt antall leirer, men en antar langt over 100 leirer. Einar sitt engasjement på Fjelltun leirsted blir vurdert som avgjørende betydning for at Fjelltun har kapasitet til å arrangere 9 leirer årlig.

Einars eget utsagn om hvorfor han bruker så mye tid på leir:

«Det handler om misjon! Jeg har vokst opp med leir og opplever at det har vært viktig for meg og min familie. Det jeg har lært om Bibel og misjon, har vært viktig for meg og vært med å bevare meg som kristen. Jeg har opplevd at NMS har hatt bruk for meg. Jeg er glad i leir!»

Gjennom å være glad i leir, har Einar har fått med egne barn som deltagere og ledere og bidrar til at også mange andre har kunnet få oppleve leir.

Når en brenner for leirarbeid, vil det også sive gjennom menighets- og menighetsrådsarbeidet som Einar er aktiv i.

Einar har i flere perioder bak seg som medlem av både barne- og ungdomskomiteen og barne- og ungdomsrådet. Han har også flere perioder vært medlem av Landsungdomsrådet i NMSU.

I tillegg til rådsarbeid i NMSU og praktisk og åndelig leirarbeid, har Einar også hatt ansvar for bilag til regnskapet for Fjelltun leirsted, samt vært medlem av økonomikomitè for GF. Juryen er takknemlig og inspirert av Einars engasjement for barn og unge, og at han på den måten er med å formidle misjonsengasjementet til nye generasjoner. Leirarbeid er en viktig del av NMS og NMSU sitt totale arbeid, for nåtid og fremtid.

Juryen vil på enstemmig vis få gratulere Einar Johnsen med prisen.

Juryen bestod av:

  • Trond Hjorteland, leder for avdeling Kommunikasjon og innsamling i NMS.
  • Siri Lindtveit, leder NMS Gjenbruk.
  • Espen Schiager Topland, NMS Global
  • Elise Slettebø Melhus, NMSU
  • Magne Mjærum, Frivillig
  • May Lisbeth Hovlid Aurdal, avdeling Frivillighet i NMS.

Einar Johnsen, årets frivillige i NMS

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp