Gi en gave
Meny

Gjenbruksjubel på Evje

Foto: Katrine Pensgård Last ned
Gjenbruksbutikken på Evje er ikke blant landets største. Men det den mangler av størrelse tar den igjen på sjarm. Nå har butikken fått en markert ansiktsløftning.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Dette er virkelig en flott butikk, sa generalsekretær Helge S. Gaard som kombinerte hytteferie i indre Agder med reåpning av butikken til NMS Gjenbruk.

Generalsekretær Gaard var langt fra den eneste som hadde funnet veien til butikken i Kinovegen denne septemberdagen. Til tider var det kø i kassen, noe som ikke er vanlig i denne butikken.

Ryddesjau

Siden butikkens styreleder er sykemeldt, måtte nestleder Magne Kjetså ta ansvar for at dørene til den nydesignede butikken offisielt ble åpnet. Den tidligere indremisjonspredikanten er stolt over den butikken som nå åpnes like sør for Evje sentrum.

– Vi har egentlig ikke gjort så veldig mye, bortsett fra at vi har ryddet. Tidligere stod varene i butikken på bord rundt om i lokale. Nå har vi fjernet bordene og satt inn reoler. Plutselig kan kundene se hvilke varer som faktisk finnes i butikken, sier Kjetså, som med et smil sier at man tidligere knuste mer enn man kjøpte, før opprydningen av butikken

Varer i overflod

Selve butikklokalene på Evje er ikke veldig store. Derfor er det ikke mulig å legge opp til tunge møbelutstillinger i selve butikken. Men butikken disponerer to klasserom i militærleiren på Evjemoen.

– Det er alt for mye som står der på lageret. Vi får se om vi kan få ryddet der en dag. Det er uansett ikke tvil om at gjenbruksbutikken fungerer som en magnet på folk som vil rydde hjemme, sier Kjetså, som fortsetter:

– En del av kundene våre er innvandrere. Siden mange av dem ikke har veldig god økonomi, kan de finne skatter her i gjenbruksbutikken. De er på jakt etter både klær, kjøkkenutstyr og møbler. Ikke sjelden må vi ta en tur til Evjemoen for å vise fram hva vi har der også, sier Kjetså, som har forventing til en kraftig omsetningsøkning i den «nye» butikken.

Magne Kjetså strålte som en sol da gjenbruksbutikken på Evje åpnet etter å ha gjennomgått en totalforvandling.

Magne Kjetså strålte som en sol da gjenbruksbutikken på Evje åpnet etter å ha gjennomgått en totalforvandling.

Magne Kjetså liker når han skal på vakt i butikken.

– Når vi er her i butikken, har vi det alltid koselig. I alle fall er det slik for meg. Men vi trenger flere frivillige til å bemanne butikken. Ikke nok med at det er koselig, det er også et viktig arbeid for å skaffe inntekter til misjonen.

Les mer: Slik blir du frivillig ved én av NMS Gjenbruks over 50 butikker.

Full bemanning

De står rundt 20 navn på listen over frivillige medarbeidere som fyller vaktlistene. På en vanlig dag er det som regel to på jobb. Men da butikken åpnet etter å ha vært stengt i tre dager i forbindelse med oppussingen, møtte de fleste av de frivillige fram.

Blant dem var Valborg Hauan, som i mange år har vært en av krumtappene i butikkdriften. Hun satt i kassen, og det var så travelt at hun knapt hadde tid til å se opp.

– Har vi ikke fått det fint her, smiler hun mens hun betjener en jevn strøm av kunder.

Så kan vi legge til at på de tre første åpningstimene ble det omsatt for dobbelt så mye som man noensinne har omsatt for på en hel uke.


Nyheter

Ordføreren innom NMS Lilleborg

Mot slutten av sin timelange visitt i NMS Lilleborg, måtte Oslos ordfører vrenge av seg jakken og prøve på seg den helt spesielle «blomsterbuketten» hun hadde fått i gave fra ungdommene i NMS. Og plutselig sto hun oppdressa i en kledelig jakke, der brystet var prydet av teksten «Sammen forandrer vi verden»
Les mer

Knausen 20 års- jubileum

Knausen lysstøperi 20 år. Fin fest på Melhus bedehus lørdag 3. september
Les mer

Markerte frivillighetsdagen med jazzmusikk og vafler

NMS Gjenbruk i Molde markerte frivillighetsdagen 27. august med besøk av jazzmusikere, kaffe og vafler til kundene og mange gode varetilbud. 
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp