Gi en gave
Meny
Foto: Katrine Pensgård / Butikkleder Alice Ropstad (t.v.) og styreleder i NMS Gjenbruk i Kristiansand, Inger Karin Motrøen, hadde det travelt med å skjære opp og servere marsipankake til kundene som kom til butikkåpningen. Last ned

Gjenbruksfest i Kristiansand

NMS Gjenbruk i Kristiansand har blitt fornyet og forandret. Da den «nye» butikken åpnet dørene på mandag, strømmet folk inn i lokalet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I løpet av nyåpningsdagen ble det solgt varer for rett over 21 000 kroner.

Butikken var åpen fra elleve til tre – altså fire timer. Det betyr at det ble solgt varer for over 5.000 kroner i timen.

– Har vi ikke fått det fint, smiler Alice Ropstad, som er butikkleder i Kristiansand.

Hun hadde ikke vakt på mandag, men måtte selvsagt være i butikken denne dagen. En av hennes oppgaver var å skjære opp og servere kaker til kunder og gjester. Da dagen var over, var det bare smuler igjen av bakverket fra den lokale bakeren.

Ombygging

NMS Gjenbruk-kjeden teller 52 butikker over hele landet. Gjenbruksbutikken i Kristiansand er blant de med høyest omsetning. Butikken holder til i fine lokaler i Sørlandstunet, som ligger i handelsparken Sørlandsparken. Da eieren av Sørlandstunet bestemte seg for å utvide senteret, ble det klart at gjenbruksbutikken måtte gi fra seg noen få kvadratmeter.

– Vi liker selvsagt ikke å gi fra oss areal, men når så galt skulle være, fikk vi et godt tilbud fra huseieren. De sa seg villig til å ta noen av kostnadene knyttet til en oppgradering av butikken. Vi har også gjort noen endringer i lokalene, slik at butikken på mange måter virker større enn tidligere, sier Ropstad.

Flere hyller

Den største forandringen i butikken i Kristiansand, er kanskje at klesavdelingen har fått ny plassering. På fine klesstativ henger den ene godbiten etter den andre. Kundene kan prøve klærne i nye prøverom. I løpet av åpningsdagen var det både unge og eldre innom prøverommene.

Dessuten har det blitt langt flere hyller i butikken etter ombyggingen. Disse er lette og åpne. På den måten er det lettere for kundene å se hvilke varer som finnes.

– Vi har også færre møbler utstilt, spesielt gjelder det store salonger og sofagrupper. Når det er færre møbler utstilt, blir det lettere å se hva vi har tilgjengelig, sier Ropstad,.

Handelsgiganter

Når Sørlandstunet nå utvider, vil det framstå som en handelsgigant i Sørlandsparken. Det er allerede flere store butikker på senteret, men når store varehus som Rusta, Holdbar og Megaflis flytter inn under samme tak, vil kundegruppen som beveger seg i senteret øke kraftig.

Sannsynligvis vil det også føre til at flere kunder finner veien til NMS Gjenbruk. Kanskje kan vi vente nye omsetningsrekorder fra gjenbruksbutikken i Kristiansand i årene som kommer?


Nyheter

Håp for framtida

– Eg ønsker å bidra til meir gjenbruk. Og eg har eit håp om at vi kan ta betre vare på jordkloden vår og det vi har i klesskapet.
Les mer

Gjenbruksfest i Kristiansand

NMS Gjenbruk i Kristiansand har blitt fornyet og forandret. Da den «nye» butikken åpnet dørene på mandag, strømmet folk inn i lokalet.
Les mer

Fintøyfestival i Molde

Diakoniutvalget og Grønt utvalg i Molde domkirke arrangerte 1. oktober en fintøyfestival. Målet var å sette vern av skaperverket i fokus og ha en bærekraftig aktivitet der folk leverte inn finklær: kjoler, dresser, ja til og med noen brudekjoler og smokinger, slik at andre kunne kjøpe seg flotte og brukte finklær til fest.
Les mer

Heidrar dei frivillege på NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk i Ulsteinvik får frivilligprisen for 2022 i Ulstein. - Ein høgst fortent vinnar, seier Mari Ann Vattøy og Annika Brandal i styret til Ulstein frivilligsentral.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp