Gi en gave
Meny
Foto: Katrine Pensgård / Butikkleder Alice Ropstad (t.v.) og styreleder i NMS Gjenbruk i Kristiansand, Inger Karin Motrøen, hadde det travelt med å skjære opp og servere marsipankake til kundene som kom til butikkåpningen. Last ned

Gjenbruksfest i Kristiansand

NMS Gjenbruk i Kristiansand har blitt fornyet og forandret. Da den «nye» butikken åpnet dørene på mandag, strømmet folk inn i lokalet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I løpet av nyåpningsdagen ble det solgt varer for rett over 21 000 kroner.

Butikken var åpen fra elleve til tre – altså fire timer. Det betyr at det ble solgt varer for over 5.000 kroner i timen.

– Har vi ikke fått det fint, smiler Alice Ropstad, som er butikkleder i Kristiansand.

Hun hadde ikke vakt på mandag, men måtte selvsagt være i butikken denne dagen. En av hennes oppgaver var å skjære opp og servere kaker til kunder og gjester. Da dagen var over, var det bare smuler igjen av bakverket fra den lokale bakeren.

Ombygging

NMS Gjenbruk-kjeden teller 52 butikker over hele landet. Gjenbruksbutikken i Kristiansand er blant de med høyest omsetning. Butikken holder til i fine lokaler i Sørlandstunet, som ligger i handelsparken Sørlandsparken. Da eieren av Sørlandstunet bestemte seg for å utvide senteret, ble det klart at gjenbruksbutikken måtte gi fra seg noen få kvadratmeter.

– Vi liker selvsagt ikke å gi fra oss areal, men når så galt skulle være, fikk vi et godt tilbud fra huseieren. De sa seg villig til å ta noen av kostnadene knyttet til en oppgradering av butikken. Vi har også gjort noen endringer i lokalene, slik at butikken på mange måter virker større enn tidligere, sier Ropstad.

Flere hyller

Den største forandringen i butikken i Kristiansand, er kanskje at klesavdelingen har fått ny plassering. På fine klesstativ henger den ene godbiten etter den andre. Kundene kan prøve klærne i nye prøverom. I løpet av åpningsdagen var det både unge og eldre innom prøverommene.

Dessuten har det blitt langt flere hyller i butikken etter ombyggingen. Disse er lette og åpne. På den måten er det lettere for kundene å se hvilke varer som finnes.

– Vi har også færre møbler utstilt, spesielt gjelder det store salonger og sofagrupper. Når det er færre møbler utstilt, blir det lettere å se hva vi har tilgjengelig, sier Ropstad,.

Handelsgiganter

Når Sørlandstunet nå utvider, vil det framstå som en handelsgigant i Sørlandsparken. Det er allerede flere store butikker på senteret, men når store varehus som Rusta, Holdbar og Megaflis flytter inn under samme tak, vil kundegruppen som beveger seg i senteret øke kraftig.

Sannsynligvis vil det også føre til at flere kunder finner veien til NMS Gjenbruk. Kanskje kan vi vente nye omsetningsrekorder fra gjenbruksbutikken i Kristiansand i årene som kommer?


Nyheter

Den imponerende innsatsen!

I 25 år har NMS gjenbruk vært en del av organisasjonen vår, og det økonomiske bidraget fra NMS Gjenbruk har blitt viktigere og viktigere for NMS.
Les mer

Misjonæren som ble butikkleder

Med bakgrunn som veterinær, bistandsarbeider og misjonær, ble Kai-Arne Schie styreleder for NMS Gjenbruk Lillestrøm. Han mener det er viktig å profilere hva NMS står for også gjennom gjenbruksbutikkene.
Les mer

Noe litt rart er blitt til noe veldig stort og viktig

I løpet av 25 år har gjenbrukshandelen i NMS økt fra noen få hundretusen kroner til nesten hundre millioner. Utviklingen har gjort NMS Gjenbruk til en av de viktigste inntektskildene til NMS.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp