Gi en gave
Meny
Foto: Katrine Pensgård / Butikkleder Alice Ropstad (t.v.) og styreleder i NMS Gjenbruk i Kristiansand, Inger Karin Motrøen, hadde det travelt med å skjære opp og servere marsipankake til kundene som kom til butikkåpningen. Last ned

Gjenbruksfest i Kristiansand

NMS Gjenbruk i Kristiansand har blitt fornyet og forandret. Da den «nye» butikken åpnet dørene på mandag, strømmet folk inn i lokalet.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I løpet av nyåpningsdagen ble det solgt varer for rett over 21 000 kroner.

Butikken var åpen fra elleve til tre – altså fire timer. Det betyr at det ble solgt varer for over 5.000 kroner i timen.

– Har vi ikke fått det fint, smiler Alice Ropstad, som er butikkleder i Kristiansand.

Hun hadde ikke vakt på mandag, men måtte selvsagt være i butikken denne dagen. En av hennes oppgaver var å skjære opp og servere kaker til kunder og gjester. Da dagen var over, var det bare smuler igjen av bakverket fra den lokale bakeren.

Ombygging

NMS Gjenbruk-kjeden teller 52 butikker over hele landet. Gjenbruksbutikken i Kristiansand er blant de med høyest omsetning. Butikken holder til i fine lokaler i Sørlandstunet, som ligger i handelsparken Sørlandsparken. Da eieren av Sørlandstunet bestemte seg for å utvide senteret, ble det klart at gjenbruksbutikken måtte gi fra seg noen få kvadratmeter.

– Vi liker selvsagt ikke å gi fra oss areal, men når så galt skulle være, fikk vi et godt tilbud fra huseieren. De sa seg villig til å ta noen av kostnadene knyttet til en oppgradering av butikken. Vi har også gjort noen endringer i lokalene, slik at butikken på mange måter virker større enn tidligere, sier Ropstad.

Flere hyller

Den største forandringen i butikken i Kristiansand, er kanskje at klesavdelingen har fått ny plassering. På fine klesstativ henger den ene godbiten etter den andre. Kundene kan prøve klærne i nye prøverom. I løpet av åpningsdagen var det både unge og eldre innom prøverommene.

Dessuten har det blitt langt flere hyller i butikken etter ombyggingen. Disse er lette og åpne. På den måten er det lettere for kundene å se hvilke varer som finnes.

– Vi har også færre møbler utstilt, spesielt gjelder det store salonger og sofagrupper. Når det er færre møbler utstilt, blir det lettere å se hva vi har tilgjengelig, sier Ropstad,.

Handelsgiganter

Når Sørlandstunet nå utvider, vil det framstå som en handelsgigant i Sørlandsparken. Det er allerede flere store butikker på senteret, men når store varehus som Rusta, Holdbar og Megaflis flytter inn under samme tak, vil kundegruppen som beveger seg i senteret øke kraftig.

Sannsynligvis vil det også føre til at flere kunder finner veien til NMS Gjenbruk. Kanskje kan vi vente nye omsetningsrekorder fra gjenbruksbutikken i Kristiansand i årene som kommer?


Nyheter

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer

Endeleg vart det gjenbruksfest på Kjeldsund!

Mandag 26. februar var over 90 frivillege frå Gjenbruksbutikkane i Ålesund, Volda, Ulsteinvik, Myrvåg og Nordfjordeid samla til gjenbruksfest på Kjeldsund.
Les mer

Stor stas på NMS Gjenbruk Tau denne uken

Onsdag kveld denne uken ble Rogaland Fylkeskommunes miljøpris for 2023 overlevert med diplom og blomster ved NMS Gjenbruk Tau.
Les mer

Miljøpris til NMS Gjenbruk

NMS Gjenbruk er tildelt Rogaland fylkeskommunes miljøpris for 2023. Daglig leder Siri Lindtveit er overrasket og glad.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp