Gi en gave
Meny
Foto: Maria Indrøy Risanger / FURUTANGEN: Terje Tobiassen er enhetsleder ved Furutangen leirsted i Ryfylke. Last ned

Kallet førte ham til Ryfylke

I vår flyttet ekteparet Terje og Tove Rudi Tobiassen til Ryfylke for å drive leirstedet Furutangen på heltid. Til tross for lange dager, angrer de ikke på valget de tok.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

En drøy times kjøring fra Stavanger, forbi Tau, til Hjelmeland og enda litt lenger, åpenbarer naturperlen Furutangen seg. I 50 år har stedsnavnet vært forbundet med leirdrift, tro og gode opplevelser omkranset av sjø og skog.

– Det er ord vi vil Furutangen skal forbindes med også de neste 50 årene.

Det sier Terje Tobiassen (58), som er ny enhetsleder ved Furutangen leirsted. I vår flyttet han og kona Tove Rudi til Ryfylke for å drive og utvikle leirstedet på heltid.

Mellom de mange arbeidsoppgavene finner han tid til å fortelle om det siste halvåret, og hvordan Furutangen skal fortsette å være et sted for gode opplevelser også i framtida.

Kall

Når MT snakker med Tobiassen, jobber han med opprydding etter en intens, men vellykket dugnadsleir på Furutangen. Det har vært hektiske og givende dager hvor mye godt arbeid har blitt utført.

– Vi håpet at 10-12 personer ønsket å delta da vi inviterte til dugnadsleir. Men før vi rakk å markedsføre noe særlig, hadde 40 stykker meldt seg på. Mange har et eierforhold til leirstedet, og en leir som dette er med og bygger fellesskap. Vi har fått malt innvendig på internatene, ryddet skog langs veien, oppgradert veien inn til Furutangen kraftig, lagt nytt tak på møtesalen, og vi fikk startet på byggingen av en platting på det som skal bli et glamping-område, forteller han engasjert.

– Hvordan endte du og kona opp på Furutangen?

– Vi fikk en forespørsel fra NMSU i januar. Da kjente vi umiddelbart på et kall. Det er her vi skal være. Ting la seg godt til rette med tanke på jobb, unger, barnebarn og så videre. Nå har vi vært her et drøyt halvår og kjenner at dette er givende og meningsfylt. Så er vi ydmyke overfor alle som på forskjellige måter engasjerer seg for leirstedet og legger til rette for den daglige driften.

Hjerte for Thailand

Sørlendingen Tobiassen er oppvokst på landet nord for Kristiansand. Sjø, skog og friluftsliv er, takket være et livslangt engasjement i speideren, ikke noe nytt. I tillegg har han lang erfaring fra det private næringslivet, deriblant som gründer av en teknologibedrift. I fem år var han også styreleder for Followme – et ledertreningsnettverk innen menigheter. I dag er Followme underlagt NMSU.

Kona Tove Rudi har NMS i blodet fra barndommen og har den dag i dag et stort engasjement for misjonsarbeidet i Thailand.

Faren hennes, Willy Pedersen, jobbet i NMS fra 1960 til 1981 i flere ulike stillinger, og er en mann mange husker godt. Tove Rudi har vært med på mye i NMS-regi i barndommen – deriblant flere generalforsamlinger. Da de var på NMS Sommerfest & Generalforsamling i Stjørdal i sommer, følte hun virkelig at hun hadde kommet hjem.

I dag driver hun Agape brudesalong i Sandnes. Mange TV-seere stiftet bekjentskap med brudesalongen gjennom TV-serien «Evy og alltid» som gikk på NRK i starten av 2023. Tove Rudi har i en årrekke hatt innsamlinger gjennom Agape til egne prosjekter og til NMS-prosjekter i Thailand.

En perle i Ryfylke

Furutangen og andre NMS-leirsteder går en spennende tid i møte. Til nå har leirstedene vært underlagt NMS’ hovedorganisasjon. Men framover skal leirstedene organiseres som selvstendige foreninger med egne styrer som tar beslutninger knyttet til drift og økonomi.

– Som egen forening kan vi selv administrere innsamlinger til Furutangen. Selv om Furutangen er en perle i Ryfylke, er det et stort renoverings- og moderniseringsbehov. Og nettopp her kommer vi inn i bildet. Vår jobb er å sørge for at Furutangen har god drift og at leirstedet fylles med arrangementer og aktiviteter, slik at økonomien er trygg. Like viktig er det at vi oppleves som et godt sted å være. Når vi åpner dørene til Furutangen, skal det føles som vi åpner dørene til vårt eget hjem. Hvis folk reiser herfra med gode opplevelser og snakker positivt om oss, vil enda flere komme hit, sier han og legger til at kalenderen for 2024 begynner å bli ganske fullbooket.

– Nesten alle helgene er fullbooket med leirer og andre arrangementer i 2024. Så må vi klare å fylle flere av ukedagene med innhold. For at driften skal gå rundt, er det viktig med mye aktivitet. Det er et stort potensial på Furutangen, og vi gleder oss til å møte en spennende framtid, sier han.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp