Gi en gave
Meny
Foto: Pixabay Last ned

Dumpet katt utenfor gjenbruksbutikk

Fredag 18. oktober ble en kattunge forlatt i et bur utenfor NMS Gjenbruk på Randaberg utenfor Stavanger. – Slikt går bare ikke an, sier Anna-Kristin Klæbo Jakobsen.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Vi er dessverre ofte plaget med varer som blir satt utenfor gjenbruksbutikken utenom åpningstidene, sier Anna-Kristin Klæbo Jakobsen.

Hun er frivillig ved NMS Gjenbruk på Randaberg utenfor Stavanger. Denne fredagen var hun på plass i gjenbruksbutikken noe tidligere enn vanlig da en bil kom kjørende inn på området utenfor. Klæbo Jakobsen hørte en lyd og mistenkte at det kanskje var varer som ble satt igjen utenfor.

Kattungen ble funnet inni et hjemmelaget bur.

– Da jeg kikket ut, la jeg først ikke merke til at det sto et kattebur der med en liten kattunge inni. Jeg fikk tatt bilnummeret på bilen som var på vei bort fra området, før jeg etter et lite øyeblikk fikk tatt katten med inn i butikken, forteller hun.

Kontaktet eieren

Klæbo Jakobsen synes lite om at kattungen ble forlatt utenfor gjenbruksbutikken og bestemte seg for å forsøke å få tak i eieren.

– Siden jeg hadde fått notert registreringsnummeret, fikk jeg søkt opp telefonnummeret som var registrert på bilen. Men ingen tok telefonen da jeg ringte, sier hun.

Hun ringte deretter til lokalavisen Bygdebladet. Hun håpte omtale fra lokalavisen kunne føre til at en angrende eier meldte seg.

– Bygdebladet var raskt på plass og laget en fin sak. Også de forsøkte å få tak i eieren, men heller ikke de fikk svar.

Omplassert

Inne i gjenbruksbutikken ble katten sluppet ut fra buret for å få mat og vann. Kort tid etter kom en annen frivillig som skulle jobbe i gjenbruksbutikken. Tilfeldigheter skulle ha det til at vedkommendes barnebarn var på utkikk etter ny katt.

– Dermed fikk katten et nytt hjem samme dag. Dersom ingen hadde hatt anledning til å ta seg av den, hadde jeg tatt den med hjem til meg selv, sier Klæbo Jakobsen, som legger til at katten var undervektig da den ble forlatt utenfor gjenbruksbutikken.

Selv om det hele endte godt for kattungen, som er på plass i et nytt hjem, synes Klæbo Jakobsen lite om hendelsen.

– Dette er dårlig behandling av dyr. Jeg velger å tro kattungen ble forlatt utenfor oss fordi vedkommende tror vi er gode mennesker. Det er for lett å kvitte seg med dyr, og mange trekker bare på skuldrene og sier «det er jo bare en kattunge». Vi ønsker ikke å få dyr levert til gjenbruksbutikken, understreker hun.

– Må betale for seg

Hun har heller ikke gitt opp å få tak i eieren som forlot katten i et hjemmelaget bur, sammen med en sekk kattefór og katteshampo.

– Jeg mener vedkommende i det minste bør betale for veterinærutgiftene. Så har jeg en tendens til å ikke gi meg når jeg mener noe er urettferdig. Og dette synes jeg er urettferdig, sier hun.


Nyheter

Tennbrikker skaper misjonsglød

I 2023 leverte Knausen Lysstøperi lys og tennbrikettar til NMS Gjenbruk for to millionar kroner, og får stadig nye frivillige som vil bidra.
Les mer

Gjenbruksjobb på blå resept

For Arvid Moen handler jobben på NMS Gjenbruk om fellesskap og helse. To dager hver uke er han på gjenbruksbutikken i Kristiansand.
Les mer

Redesign i vinden!

Kleda våre må vare lengre. Det dreier seg om å ta vare på verdiane vi har, og få ned mengda avfall. Eg er glad for at det har blitt trendy å sy igjen, seier Dorthe Lervik.
Les mer

Lanseringsfest i nye Bazaar1966

Siste dagen i april 2024 var det rullet ut en rød løper rett utenfor kjeller-inngangen i NMS Lilleborg. Cirka 30 stk hadde rullet innom for å overvære et arrangement som «Grådighetsbekjemper» har arrangert.
Les mer
Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp