Gi en gave
Meny
Foto: Privat / FELLESSKAP: Med prosjektmidler får unge voksne-miljøet i Trondheim mer anvendelige og moderne lokaler. Last ned

Bygger Bazaar 1981 i Trondheim

Cornerstone i Trondheim er en av de fire som fikk prosjektmidler av NMS til å fremme misjons-engasjement i sitt lokalmiljø.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Det er avdeling Frivillighet som lyser ut og som går gjennom søknadene som kommer fra menigheter med misjonsavtale og frivillige i regionene. Målet er å bidra til innovativ utvikling av NMS sitt regionale arbeid og styrke innovasjon og nytenkning til fremme for lokalt misjonsengasjement.

I år ble det gitt 100.000 kroner til fire forskjellige tiltak. Og Cornerstone, som er et miljø av unge voksne i Trondheim, klør i fingrene etter å komme i gang med sitt prosjekt.

Bazaar 1981

– Vi skal utvikle NMS sine lokaler i Trondheim til å bli mer anvendelige for konseptet vi er i ferd med å bygge opp, forteller Débora Moecke og Susanne Henriksen som har latt seg inspirere av Bazaar 1966 i Oslo. De nye lokalene i Trondheim får navnet Bazaar 1981.

Débora, som opprinnelig er fra Brasil, har vært i miljøet til NMS i trønderhovedstaden i over flere år, mens Susanne, som blant annet har bakgrunn fra Ucrew på Madagaskar, ble med i fjor høst.

Disse fikk prosjektmidler i år:

  • NMS Lilleborg: Fellesskapsbyggende aktivitet for unge voksne, som familie- og studentmiddager, «Church jam» og barseltreff i nye Bazaar 1966.
  • «Midt i livet»: Utprøving av regelmessige arrangementer (piloter) for mennesker «Midt i livet» i alle regionene.
  • GUTS Copilot: Tidligere konfirmanter starter ungdomsklubb med reise til NMS sine prosjekter i Estland, bygge opp HEL i Estland. Fokus på misjon. Klubbtilbud for psykisk utviklingshemmede. SiMen betyr «Sammen i Menigheten». Langesund menighet.
  • Bazaar1981 i Sommerveita: Cornerstone, som er et NMS-fellesskap for unge voksne i Trondheim, vil lage Bazaar1981 i Sommerveita.

Fellesskap

Cornerstone, som tidligere het Connect, ble i første omgang etablert som et fellesskap for de som hadde gått på Hald internasjonale skole i Mandal.

– Men etter covid-perioden, der vi knapt fikk arrangere en eneste samling, var vi imidlertid veldig få igjen og måtte begynne å tenke nytt, forteller Débora, som er leder for Cornerstone i Trondheim.

Hun tok etter hvert kontakt med flere andre frivillige i NMS og fikk verdifulle innspill til hvordan de kunne videreutvikle tilbudet sitt.

«Country-nights»

– Vi begynte med å arrangere det vi kalte «Country-nights» én gang i måneden, der vi har fokus på ett av NMS sine misjonsland. Vi lager mat fra det gjeldende landet, snakker om ulike særtrekk, historie og samfunn, og så har vi gjerne en lek eller kanskje en dans også, smiler hun.

– Miljøet har etter hvert blitt mer mangfoldig. De som kommer hit i dag har ikke nødvendigvis bakgrunn fra NMS eller NMSU. Nå kommer folk vi kjenner fra mange ulike sammenhenger, eller de dukker gjerne bare opp for å lære mer om andre kulturer og være sammen med oss, supplerer Susanne som opplever at stadig flere møter fram på samlingene. Med mer moderne lokaler håper de å kunne få til enda mer.

Egne opplevelser

– Å kunne formidle egne opplevelser og erfaringer er viktig. Derfor har vi som regel fokus på land der noen av oss har vært eller bodd i en periode, opplyser Susanne.

– Og midlene som dere har fått fra NMS, hva skal de konkret brukes til?

– Vi ønsker blant annet å oppgradere kjøkkenet slik at alle kan henge rundt mens måltidet tilberedes. I tillegg ønsker vi å oppgradere fellesarealet på kontoret slik at vi får et fint og trivelig møtelokale.

I dag er kjøkkenet i fjerde etasje og samlingsrommet i første – noe som ikke akkurat er optimalt.

– Vi er veldig takknemlige for at vi nå har fått midler til å oppgradere dagens lille kjøkkenkrok! sier de to som er veldig gira på å komme i gang. Håpet er at mye skal være gjort til jul.

Oppfølging

I tildelingen av prosjektmidler ligger det at avdelingsleder i Frivillighet, Silje Sjøtveit, skal følge opp samtlige av prosjektene gjennom oppfølgingssamtaler, veiledning og prosjektbesøk. Målet med ordningen er å få til en reell nedenfra og opp-bevegelse i NMS – der frivillige får bygge og skape noe lokalt som kan utløse og forløse misjonsengasjement.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp