Gi en gave
Meny
Last ned

Ung tro i Paris

Nå får flere barn og unge i Frankrike være med på leir.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

I Frankrike finnes det faktisk en egen lov som forbyr diskusjon og samtale om religion i skolen. En lærer kan ikke nevne Jesus og kan heller ikke fortelle om kristne tradisjoner for den saks skyld. Det er også forbud mot å gå med religiøse symboler på skolen, som for eksempel å ha et kors rundt halsen. Dette gjør at veldig få barn og unge får muligheten til å høre om Jesus.

Varm velkomst

I Paris har NMS vært med på å starte en ungdomsorganisasjon som kalles for MiJi. Det står for Mission Jeunesse, altså «ungdomsmisjonen». MiJi arrangerer leirer som samler unge fra mange av de lutherske menighetene i Frankrike. Slik kan barn og ungdom som er alene som kristne i sin hverdag få oppmuntring og oppfølging. Andre får møte Jesus for første gang.

PARIS: Silje Løvdal er Ucrew i Paris og ansatt i NMSU. Ucrew er NMS sitt utvekslingsprogram for unge, hvor du kan bo ett år i et annet land. En av hennes oppgaver er å være med i MiJi og hjelpe til med leirene som arrangeres. Foto: Privat

Silje Løvdal er Ucrew i Paris og ansatt i NMSU. Ucrew er NMS sitt utvekslingsprogram for unge, hvor du kan bo ett år i et annet land. En av hennes oppgaver er å være med i MiJi og hjelpe til med leirene som arrangeres.

– Det er en ønskedrøm som har gått i oppfyllelse for meg, forteller Silje.

Dette er faktisk andre gang hun er Ucrew i Frankrike. For noen få år siden var hun ett år i Nîmes. Da fikk hun reise på en leir med MiJi, og det ble en uforglemmelig opplevelse.

– Jeg var ikke så god i fransk på den tiden og grudde meg egentlig litt. Men vi ble tatt imot med overveldende varme og følte oss så sett og velkomne. Det var rett og slett et helt fantastisk miljø! Jeg tenkte allerede da at dette vil jeg ha mer av, og nå får jeg det, stråler Silje entusiastisk.

Lovsang, dans og drama

Leirene kalles for Académie de Louange, altså Lovsangsakademiet. De siste årene har det vært mulig å arrangere flere leirer og nå flere aldersgrupper. I 2023 arrangeres det leirer både for aldersgruppen 10-13, 13-18 og 18-25 år.

På disse leirene er det workshops, undervisning, god mat og kristent fellesskap der gode vennskap blir bygd. Ungdommene kan velge mellom aktiviteter som dans, drama og å lære å spille forskjellige musikkinstrument. Det er mye inspirasjon i å kunne møte andre ungdommer som driver med det samme som en selv, og det er fint å lære av hverandre. Mange av de som er med på leirer arrangert av Miji driver med lovsang og annet kreativt arbeid i sin lokale menighet og sitt lokale ungdomsmiljø. Leirene er veldig viktige som påfyllstasjoner for dem, og de kommer igjen år etter år.

UNGDOMSLEIR: Fra ungdomsleiren til Miji i Paris. Foto: Silje Løvdal

Flere leirer

Silje forteller at miljøet i MiJi og på leirene er multikulturelt. Mange av de som er med har foreldre fra Madagaskar og andre land i Afrika. NMS sitt arbeid i Frankrike startet jo blant afrikanske immigranter. Nå er barna deres ivrig med i ungdomsarbeidet.

– MiJi arrangerer ungdoms- og barnegudstjenester rundt omkring i menighetene. Da kommer det mange som vi deretter kan invitere på leir, forteller Silje.

Leirarbeidet i Paris har vært lite kjent, men nå har NMSU valgt leirarbeid i Frankrike som sin årsinnsamling i 2023.

– Målet er at leirarbeidet skal vokse. Det er allerede i gang. Tidligere var det én leir i året, så ble det to, og nå skal vi ha tre, forteller Silje fornøyd.

UNGDOMSLEIR: Fra ungdomsleiren til Miji i Paris. Foto: Silje Løvdal

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp