Gi en gave
Meny
Foto: Harry Omdal / NYTTÅRSFEST: Mandag 9. januar var over 200 til stede ved NMS' nyttårsfest i Kristiansand. Der ble Helene Kristiansen takket av med mange gode ord. Last ned

– Takk for meg, NMS!

Helene Kristiansen har fått sin siste lønnsutbetaling fra NMS. Den første fikk hun for 50 år siden.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– Jeg har vært så lenge i NMS fordi jeg har vært på det stedet Gud har ønsket at jeg skulle være, sier superveteranen.

Frysedisken på Kiwi

Et tilfeldig møte i den lokale Kiwi-butikken ble en bekreftelse på at Helene var på rett plass. En kvinne hun møtte spurte hvor mye kalkunkjøtt hun måtte kjøpe inn til et selskap med 20 gjester.

– Hun hadde sett at jeg hadde ansvaret for kjøkkenet på en leir på Havglimt. Da regnet hun med at jeg visste om beregninger til store selskaper, humrer Helene, og fortsetter til det viktigste fra samtalen ved frysedisken:

– Kvinnen fortalte at det hun opplevde på leiren på Havglimt fikk avgjørende betydning for hennes trosliv. Noe større kan vel ikke en leirleder og NMS-ansatt oppleve?

Kontordame

At Helene havnet i NMS kan virke som en tilfeldighet. Stillingen som «kontordame» ved kretskontoret i Kristiansand var ledig.

– Da kretssekretæren spurte om jeg ville bli kontordame, svarte jeg nokså raskt ja. Jeg tenkte at det var Guds plan for mitt liv.

Mesteparten av livet har hun jobbet med barn og ungdom, blant annet på leirstedet Havglimt. De siste årene har hun vært regionansvarlig i region sør, noe som har ført henne inn i voksenarbeidet.

– Jeg har nok hatt et spesielt hjerte for barn og unge, men jeg må si at voksenarbeidet også er veldig interessant.

Lærerutdannet

Etter noen år på NMS-kontoret fant Helene ut at hun ønsket seg en utdannelse. Derfor sa hun opp og begynte på lærerskolen.

– Jeg hadde egentlig tenkt på å reise ut som misjonær etter endt lærerskole, men så ba NMS meg om å reise til Arendal for å lede arbeidet der. Det var egentlig en skuffelse, men jeg svarte ja til det som jeg oppfattet som et kall. Dermed flyttet jeg til Arendal, der jeg fortsatt bor.

Knoll og Tott

Når vi intervjuer Helene, er det umulig å ikke nevne Ellen Jorunn Norheim, som de siste årene har jobbet som frivillig på kontrakt. De to begynte omtrent samtidig i NMS og har fulgt hverandre tett gjennom hele yrkeslivet.

– Samarbeidet og vennskapet med Ellen Jorunn har vært utrolig viktig for meg. Men når vi snakker om andre som har vært viktige samarbeidspartnere, må jeg også nevne Alf Aadnevik. Da NMS hadde sin storhetstid her i sør, jobbet vi tre tett sammen.

Helge best

I sin NMS-tid har Helene jobbet under mange generalsekretærer. Når vi ber henne om å si hvem som har vært best, tenker hun seg litt om før hun svarer:

– Han vi har nå, altså Helge Gaard, er nok den jeg har fått et nærmest forhold til. Han har en spesiell god evne til å se folk og være interessert i dem. Han er en god leder for NMS, sier Helene, som skal fortsette som frivillig i NMS Gjenbruk og som styremedlem på Havglimt.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp