Gi en gave
Meny
Foto: Privat / SNAKKET ALDRI OM TRO: Da Taivi Õigus vokste opp ble det aldri snakket om tro. I dag deltar hun på gudstjeneste hver søndag og engasjerer seg innen frivillig kirkearbeid. Last ned

Mamma gikk foran

Taivi Õigus ble født i Estland i 1966 under Sovjet-tiden. Den gang var det ingen som snakket om religion eller tro. Les hennes vitnesbyrd.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Taivis vitnesbyrd står på trykk i MT 3 som kommer ut i starten av mai.

Jeg vokste opp i en ateistisk familie. Min far var kirurg og min mor var sykepleier. I oppveksten hørte jeg aldri noen snakke om tro. Jeg gikk på skole i Sovjet-tiden. Heller ikke her var det lov å snakke om religion.

Jeg giftet meg og fikk to barn. Det var først da de ble voksne og fikk sine egne familier jeg begynte å tenke på andre ting enn det materialistiske.

Men for 15 år siden ble moren min syk. Hun hadde deltatt på et konfirmasjonskurs. Jeg så hvordan dette hjalp henne i sykdommen og hvordan troen hjalp henne på dødsleiet. Hun var så lite bekymret. Hun ba mye. Noen ganger ba hun også høyt, selv om ikke alle i familien likte det.

Det var på denne tiden jeg begynte å tenke på tro. Jeg forstod at det var viktig å være med i en lokal kirke og ble konfirmert og døpt her i mai 2022. Jeg deltar på gudstjenestene hver eneste søndag. Hvis jeg ikke kan, føler jeg at det virkelig er noe som mangler. Gudstjenesten er så viktig for meg. Når jeg kommer hit og ber eller deltar på gudstjeneste, blir ting lettere. Kirken har gitt meg så mye, og jeg vil så gjerne gi noe tilbake.

Jeg hjelper til med vasking, kirkekaffe og hjelpearbeid for ukrainske flyktninger som drives av kirken.

Vi er svært takknemlige for alle i Norge som har bedt for oss, hjulpet oss og drevet innsamling for oss. Nå har vi en flott kirke som er en svært viktig del av lokalsamfunnet. Tusen takk for vennlighet og hjelp fra Norge.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp