Gi en gave
Meny
Foto: Maria Indrøy Risanger – Trond Hjorteland, leder for kommunikasjon og innsamling i NMS. Last ned

Stor gaveøkning til NMS

For første gang på fire år stiger gaveinntektene til NMS (Det Norske Misjonsselskap). I 2021 gav giverne 11,7 millioner mer til misjonsarbeidet enn i 2020.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

– For oss er det flott å se at giverne fortsatt brenner for det misjons- og hjelpearbeidet NMS støtter rundt om i 16 land. På tross av tidvis nedstengning og strenge koronarestriksjoner, øker våre gaveinntekter med 17,6 prosent, sier Trond Hjorteland, som er leder for kommunikasjon og innsamling i NMS.

Bryter trend

Når Hjorteland blar tilbake i innsamlingstallene de siste årene, ser han at inntektene for 2021 bryter en trend for NMS. I mange år har inntektene gått jevnt nedover, avbrutt av noen gode år. NMS må tilbake til 2018 for å finne like store gaveinntekter.

– Gaveinntektene i fjor var også 9,7 prosent høyere enn 2019, det siste hele året før pandemien satte inn. Selv om vi også i 2021 hadde en god del restriksjoner, har giverne gitt mye mer enn før landet stengte ned, sier han.

Offensiv

Den kraftige inntektsøkningen passer som hånd i hanske for NMS. Samarbeidspartnerne ber om stadig mer hjelp. Selv uten sikkerhet for kommende inntekter, har NMS sagt ja til flere store prosjekt.

– Vi har blant annet begynt å rekruttere nye misjonærer. I disse dager står utsendinger klare til å reise til Madagaskar og Thailand. Dette koster penger, men enda viktigere er det arbeidet disse utsendingene skal inn i. Et eksempel på dette er Madagaskar. De sørlige delene av landet er rammet av en stor tørkekatastrofe. Den gassisk-lutherske kirke på Madagaskar (FLM) har bedt om støtte til et langsiktig arbeid for å bidra til at bøndene skal kunne dyrke under mer krevende forhold.

Store og faste gaver

Den største inntektsøkningen for NMS, er det som defineres som «store gaver» – over 500 000 kroner. Men også inntektene fra faste givere økte.

– Vi er glade for alle gaver. Det er veldig gledelig at våre faste støttespillere øker sin givertjeneste.

Ellers påpeker Hjorteland at inntektene fra julemessene ennå ikke er oppe på samme nivå som før koronaen. Disse inntektene steg med 2,5 millioner sammenlignet med 2020, men ligger fortsatt nesten to millioner under tallet for 2019.

– Vi vet jo at det fortsatt er flere lokale foreninger og grupper som også i 2021 valgte å avlyse sine faste misjonsmesser. Vi har godt håp om at de aller fleste av disse er tilbake igjen i år.

Ellers viser inntektene fra misjonsforeningene og kirkeofringer en betydelig nedgang også i 2021. Når landet etter hvert går over på «grønt nivå» tror NMS at også disse inntektene vil øke.

– Vi ser optimistisk på framtida. Vi har trofaste givere som fortsatt ser at det er behov for støtte til misjonsarbeidet. Når misjonsforeningene og kirkeofringene er tilbake på vanlig aktivitetsnivå, tror jeg på større inntekter også fra disse, sier kommunikasjons- og innsamlingsleder i NMS, Trond Hjorteland.

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp