Gi en gave
Meny
Last ned

Sommerfestuka starter med Kristin Asbjørnsen

Sommerfestuka i Sjusjøen Fjellkirke har artige forgreininger til større deler av Sjusjøen. 16.-20. juli: Fjellkirka, Rømåssetra, Sjusjølunga, pilegrimsvandring, ute på tunet-kaffe og en strålende familielørdag på seterlivet. For ikke å snakke om premieren på "Livet i fjelli". Har du ikke hytte på Sjusjøen, så ta en dagstur, eller bestill deg et rom på Camp Sjusjøen eller på Ramstad hotell.
Tilbake
Del Facebook Twitter E-post

Programmet for Sommerfestuka 25:
Onsdag 16/7 fra kl 18: Åpning ved ordfører Kai Ove Berg. Konsert med Kristin Asbjørnsen (billett på visitsjusjoen.no) Les intervjuet med henne lenger nede.
Kaffe på kirkebakken og Kveldsmesse kl 20.30
Torsdag 17/7 kl 10.30 Avgang til pilegrimsvandring mellom Sjusjøen Fjellkirke og Nordseter Fjellkirke
Kl 18: Kaffe på kirkebakken.  Kl 19: Allsang i fjelli
Fredag 18/7. Her blir det fart på Sjusjøen når Brøttum historielag inviterer til en stor begivenhet utpå kvelden. Teatret «Livet i fjelli» spilles ute på en fin skråning på Rømåssetra. Setra har åpent for salg av mat/drikke. Bra med parkering av biler, og masse sitte/møtesteder.
Forestilling 1: kl 18.30
Forestilling 2: kl 21..00
Lørdag 19/7 er familiedagen, fra kl 11.30 til 15.30 på Rømåssetra. Ulike aktiviteter for alle aldre. Setras kafe har åpent når vi er der. Fri inngang.
Kl 19.00 Uteshow på Sjøsjulunga: Teigens Tropper m/Anita Skorgan & band. Bill 580 (barn under 12: 450). Selges på visitsjusjoen.no
Søndag 20/7 starter med festgudstjeneste i Sjusjøen Fjellkirke kl 11. Per Anders Nordengen – prest; Hege Fagermoen – artist; Amund Tusvik – instr.
Kl 14 er det Søndagsmiddag på Camp Sjusjøen (Mesnali). Her er det påmelding til 46886441. Kr 250 betales ved ankomst.

Kristin Asbjørnsen er en kjent artist fra Innlandet. Her kan du lese et intervju med henne:

En flott pangstart med Kristin Asbjørnsen

Veien er ikke lang for artisten Kristin Asbjørnsen, opprinnelig fra Lillehammer. Folk som fyller Sjusjøen fjellkirke på Sommerfestukas åpningskveld, vet at disse konsertene har lett for å bli fulltegnet.

– Kristin, du kom i fjor med en ny innspilling der det ramlet inn med «6»-ere blant dem som lytter og hører på at du fpr første gang kom med en norsk-tekstlig innspilling. Hadde det gått an å få til både 7 og 8 her?

– Jeg er så glad for at musikken er blitt så godt tatt imot, at den skaper dialog og blir lyttet til. Hjemveier-sangene er blitt til gjennom et langstrakt arbeid, over flere år. Det har virkelig vært et stort fordypningsrom, både å skrive frem tekstene, musikken og forme uttrykket.

– «Hjemveier» handler både om løsrivelse og tilhørighet. Er det en ny erfaring i ditt 53 år gamle liv? Hvorfor beveger du deg nå i dette spenningsfeltet?

– Mine soloalbum har alle alltid, på ulike vis, kretset tematisk rundt tilhørighet og eksil. Dette har vært viktige grunntemaer i mitt eget liv, og på mange måter det jeg undersøker gjennom musikken, uansett om jeg formidler spirituals eller egne komposisjoner. På forrige album «Traces of You» (2018) sto livsavtrykk sentralt, og mitt siste album tematiserer i større grad hjemkomst, det å kunne være hjem for hverandre. Tekstene bærer samtidig i seg en etterklang, som anerkjennelse av livets tap og erfaringer. Helt konkret tok jeg denne gangen utgangspunkt i en stor bunke notatbøker fra flere års liv, som ble inngangen til tekstarbeidet.

– Musikken henter sin input fra det som er stillferdig og kraftfullt. Du har med deg artisten Olav Torget med sin gitar. Hva er det med Olav som gjør at han passer match inn i dine toner?

– Det er en fryd å musisere med Olav og vi har en sterk samklang. Vi har faktisk samarbeidet i 18 år nå og har utviklet et tett kammerspill. Olav er fast ankermann i mitt ensemble, og han har vært med på flere av mine soloalbum, også som medprodusent. For noen år siden utarbeidet vi også et eget duoformat. Olav har et helt unikt gitaruttrykk, med mange års fordypning i både sør- og vestafrikansk musikktradisjoner. Det var også gjennom vår felles interesse for vestafrikansk musikk at vi først ble kjent. Han hadde reist mye i Senegal, mens jeg besøkte nabolandet Mali. Olav er samtidig en sterk improvisasjonsutøver, med et særegent klanglig og groovy uttrykk.

– Din karriere for mer enn 30 år siden hentet mye inspirasjon fra din periode i Ten Sing. Hva ga deg stafetten videre til å bli en soloartist?

– Jeg er heldig som tidlig fikk være solist i Tensing og i Indremisjonens kor (både i Kragerø og på Lillehammer). Jeg vokste opp i en musikkglad familie, begynte tidlig å skrive mine egne låter, tok sangtimer og jeg valgte Musikklinja på videregående. Jeg hadde en liten eksistensiell krise da jeg skulle velge studier, om jeg kunne forsvare viktigheten av å jobbe med musikk, og det var en viktig fase i seg selv. Da jeg landet på musikkstudier møtte jeg den afroamerikanske sangeren Ruth Reese, jeg ble hennes siste elev og fikk også arve mye noter fra henne. Dette ble en viktig inngang til videre arbeid som sanger og improvisatør og var også inngang til mitt lange samarbeid med pianist Tord Gustavsen. Generelt har jeg hatt mange gode musikalske møter underveis som har ledet meg på vei. Og kanskje mest av alt har jeg prøvd å ha tillit til egne, indre prosesser, som hele veien har stått i nær dialog med musikken min.

– Din fineste sang fra «Hjemveier»? Hva er det med denne teksten?

– Albumet Hjemveier er for meg formet som en sangsyklus og selve tittelen kom til meg tidlig i arbeidet, noe som i seg selv gav retning og hadde legende kraft. Jeg er glad i alle mine sanger, og bytter kanskje litt på hvilke låter jeg liker å synge ekstra godt. Sangen Godt Å Komme Hjem er nok en kjernetekst i materialet, og var også en sang som filmregissør Johanne Helgeland laget en så nydelig musikkvideo til, som feirer mor-datter relasjonen. Ellers er det vakkert å kjenne hvordan Hjemveier-materialet stadig beveger seg videre, gjennom variert konsertering.

– Wikipedia omtaler deg som en prisvinner der det er stor konkurranse i beitet. Hvilken pris setter du størst pris på?

Priser, gode omtaler eller stipend handler i bunn og grunn om at noen har satt pris på musikken min, at det gir gjenklang, og det i seg selv er stort å oppleve. Og å motta en utmerkelse gir jo også litt kjærkommen synliggjøring av musikken. De ulike prisene tilhører ulike faser i livet, ulike arbeid og har ulike historier knyttet til seg. Det var bra stas å få den franske musikkbransjeprisen Mondomix Babel Med for noen år siden, fordi det franske markedet er vanskelig å få innpass i. Men det er nok musikalske øyeblikk jeg husker best.

– Du er både komponist og sanger – ja, til og med jazzmusiker. Sorterer du på disse kvalitetene: Er du mest sanger?

– Sanger- og låtskriver-delene av meg er veldig innvevd og integrert i hverandre. Jeg skriver stort sett musikk for at jeg selv skal synge det, med mitt musikalske uttrykk, og jeg synger ofte frem melodien, gjennom improvisasjon og utforskning. Det rent sanglige er derfor sentral del av selve skapelsesprosessen som låtskriver. Det improvisatoriske arbeidet mitt henter også mye fra min tilnærming som komponist. Samtidig arbeider jeg daglig med stemmen, mens låtskriving skjer mer i faser og det skapende springer ut av min erfaring som sanger.

– Din fortid har satt mange spor etter seg. En gang var du også på leir på Camp Sjusjøen – eller Mesnali leirsted. Var du allerede da i startgropa for din karriere?

– Jeg tenker ikke så mye på mine bevegelser som karrieresteg, egentlig. Men jo, jeg var jo ung, men absolutt i startgropa som sanger allerede på slutten av 80-tallet. Jeg var ved flere anledninger med på arrangementer på Mesnali leisted. Mine foreldre bor i nærheten, så jeg var nok aldri på full camp der, og jeg har aldri vært så veldig leirsosial av meg, men jeg hadde gode opplevelser på Mesnali leirsted, og ikke minst takknemlig for å bli gitt tillit, ved å tidlig få opptre som sanger.

– Hva er det du gleder deg mest til å oppleve når du løfter mikrofonen og skal synge for en stappfull i kirke på Sommerfesten?

– Fjellkirka på Sjusjøen er så vakker i seg selv, og jeg husker så godt den gode intime stemningen fra sist vi var der. Jeg ser frem til å være i rommet, med både lyttere, Olav og musikken, der jeg både vil dele fra Hjemveier og spirituals-tolkninger.

 

Expand Lukk Søk Meny Mer Expand Arrow Facebook Twitter Instagram Youtube Vimeo Email Tro Kjærlighet Kjærlighet Håp Håp